Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przegięty fotel kierowcy

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Może ktoś z Was też zmagał się z takim niby drobnym problemem jak wygięty na prawo fotel kierowcy? Kupiłem autko po dość ciężkim kierowcy, który siedząc jakoś krzywo, przekrzywił oparcie, a teraz mój komfort na tym cierpi tongue.gif

Napisano

> Witajcie

> Może ktoś z Was też zmagał się z takim niby drobnym problemem jak wygięty na prawo fotel kierowcy?

> Kupiłem autko po dość ciężkim kierowcy, który siedząc jakoś krzywo, przekrzywił oparcie, a

> teraz mój komfort na tym cierpi

A sam fotel używka - drogi? Jeśli tapicerka nie zniszczona to można przełożyć. Może się okazać, że przy prostowaniu coś pęknie, coś się przegnie. Chyba że fotel z poduszkami i skomplikowany jakiś?

Napisano
  • Autor

> A sam fotel używka - drogi? Jeśli tapicerka nie zniszczona to można przełożyć. Może się okazać, że

> przy prostowaniu coś pęknie, coś się przegnie. Chyba że fotel z poduszkami i skomplikowany

> jakiś?

Fotel z poduszką i elektryką ok.gif Właśnie tego się boję, że coś może strzelić przy próbie przywrócenia go do normy sick.gif

Napisano
  • Autor

> Tak - wymiana. Nie powinna być droga.

No i pozostaje jeszcze znaleźć prosty fotel crazy.gif

Napisano

> No i pozostaje jeszcze znaleźć prosty fotel

To może być największy problem. Długo walczyłem w mojej starej Lagunie z podobnym problemem. I skończyło się niestety zakupem. Tyle tylko że był dosyć spory wybór a wymiana zajmowała 10 minut.

Napisano
  • Autor

> To może być największy problem. Długo walczyłem w mojej starej Lagunie z podobnym problemem. I

> skończyło się niestety zakupem. Tyle tylko że był dosyć spory wybór a wymiana zajmowała 10

> minut.

No do Audi tez powinien raczej być wybór, tylko zabawa z przekładkami oslabiony.gif

Napisano

> No do Audi tez powinien raczej być wybór, tylko zabawa z przekładkami

Bez przesady, przekładka nie jest ani taka trudna ani straszna. Poduszki, elektryka czy inne gadżety to żaden problem, najwyżej wydłużą nieco czas wymiany, ale generalnie to takie duże lego.

Kiedyś sam byłem świadkiem powstania takiego uszkodzenia w lagunie - kolega za kierownicą sięgał po dokumenty leżące na tylnej kanapie po stronie pasażera, były nieco poza zasięgiem jego ręki więc oparł się mocniej plecami plus jego waga - dało się słyszeć chrup i od tego czasu prawa strona oparcia była dobre kilka cm z tyłu w stosunku do lewej. Jazda tym była mordęgą.

Napisano

trzeba rozebrać o zobaczyć co jest, bo samo wyprostowanie nie zawsze pomaga bo usterka wraca i dlatego czasami trzeba wzmocnić

Napisano
  • Autor

> Bez przesady, przekładka nie jest ani taka trudna ani straszna. Poduszki, elektryka czy inne

> gadżety to żaden problem, najwyżej wydłużą nieco czas wymiany, ale generalnie to takie duże

> lego.

Tak mówisz hmm.gif No to poszukam używki jak się ogarnę trochę z kosztami ok.gif

> Kiedyś sam byłem świadkiem powstania takiego uszkodzenia w lagunie - kolega za kierownicą sięgał po

> dokumenty leżące na tylnej kanapie po stronie pasażera, były nieco poza zasięgiem jego ręki

> więc oparł się mocniej plecami plus jego waga - dało się słyszeć chrup i od tego czasu prawa

> strona oparcia była dobre kilka cm z tyłu w stosunku do lewej. Jazda tym była mordęgą.

U mnie to raczej długotrwała jazda w tej pozycji przez poprzedniego kierowcę crazy.gif

Napisano

> No do Audi tez powinien raczej być wybór, tylko zabawa z przekładkami

Wymiana fotela z elektryką to, za pierwszym razem, ok 20-30min roboty bardzo powoli żeby nie porysować plastików.

Pod fotelem masz 2 kostki (jak grzane to 3 kostki), rozpinasz je, odkręcasz blokady za fotelem (takie plastiki na końcach szyn), wyciągasz zawleczkę z środkowej szyny pod fotelem z przodu i wysuwasz cały fotel do tyłu. Najgorzej jest go potem wyjąć z auta bo jednak trochę waży a miejsca do manewrowania za dużo nie ma i łatwo szynami porysować plastiki. Pamiętaj tylko o dobraniu odpowiedniego koloru tapicerki i najlepiej to robić po jej numerze.

Jako małą ciekawostkę to możesz poszukać fotela od anglika będzie na pewno mniej wysiedziany niż EU ponieważ będzie to fotel pasażera.

Napisano

> Jako małą ciekawostkę to możesz poszukać fotela od anglika będzie na pewno mniej wysiedziany niż EU

> ponieważ będzie to fotel pasażera.

Ale niekoniecznie musi mieć wszystkie regulacje.

Napisano
  • Autor

> Wymiana fotela z elektryką to, za pierwszym razem, ok 20-30min roboty bardzo powoli żeby nie

> porysować plastików.

> Pod fotelem masz 2 kostki (jak grzane to 3 kostki), rozpinasz je, odkręcasz blokady za fotelem

> (takie plastiki na końcach szyn), wyciągasz zawleczkę z środkowej szyny pod fotelem z przodu i

> wysuwasz cały fotel do tyłu. Najgorzej jest go potem wyjąć z auta bo jednak trochę waży a

> miejsca do manewrowania za dużo nie ma i łatwo szynami porysować plastiki. Pamiętaj tylko o

> dobraniu odpowiedniego koloru tapicerki i najlepiej to robić po jej numerze.

> Jako małą ciekawostkę to możesz poszukać fotela od anglika będzie na pewno mniej wysiedziany niż EU

> ponieważ będzie to fotel pasażera.

OK, tak zrobię ok.gif Dzięki za wyczerpujący opis 20.GIF

Napisano

> Ale niekoniecznie musi mieć wszystkie regulacje.

Łatwiej znaleźć obustronną elektrykę w angliku niż w EU. Tak dziwnie jakoś audi sobie to ogarnęło.

Napisano

> OK, tak zrobię Dzięki za wyczerpujący opis

Dasz sobie spokojnie radę ok.gif Odepnij tylko aku przy wymianie tak na wszelki wypadek.

Napisano
  • Autor

> Dasz sobie spokojnie radę Odepnij tylko aku przy wymianie tak na wszelki wypadek.

Sie wie zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Łatwiej znaleźć obustronną elektrykę w angliku niż w EU. Tak dziwnie jakoś audi sobie to ogarnęło.

Łatwiej ale trzeba na to uważać.

Napisano

> Bez przesady, przekładka nie jest ani taka trudna ani straszna. Poduszki, elektryka czy inne

> gadżety to żaden problem, najwyżej wydłużą nieco czas wymiany, ale generalnie to takie duże

> lego.

Zaraz przyjdzie pewien uzytkownik AK i powie ze takie wymiany samodzielne to gorzej niz w stodole u pana Zenka i nalezy jezdzic tylko i wylacznie do ASO.

Napisano
  • Autor

> Zaraz przyjdzie pewien uzytkownik AK i powie ze takie wymiany samodzielne to gorzej niz w stodole u

> pana Zenka i nalezy jezdzic tylko i wylacznie do ASO.

I owo ASO mnie skasuje tak, że mi się odechce i fotela i całego tego ałdi zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.