Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ibiza '02 klamka zewnętrzna

Featured Replies

Napisano

Witam po sąsiedzku,

prosiłbym forumowiczów o wypowiedzenie się w kwestii identyfikacji modelu/typu/rocznika klamki do auta teścia.

Na obecną chwilę nie można auta otworzyć / zamknąć kluczykiem. Dostaliśmy się do wnętrza drzwi i wysypało się parę elementów. smile.gif Chyba doszliśmy co gdzie ma siedzieć, ale przeglądając znaną portal aukcyjny nie mogę znaleźć odpowiedniego rocznika klamki. Auto jest z 2002 roku. Znalazłem również zestawy naprawcze, niestety nie ma w nich elementu z którego zostały tylko dwie trzecie. A 1/3 gdzieś znikła.

Chodzi mi o element widoczny po prawej stronie poniższego zdjęcia:

59ae5eb7861f2015m.jpg

Na zdjęciu poniżej widok klamki:

b6445810560551f3m.jpg

Przeglądałem również dostępne klamki, ale nie bardzo mi roczniki pasują. Zamek w uszkodzonej klamce jest na kluczyk z wyfrezowanym rowkiem.

Może któryś z forumowiczów pomógłby jak najlepiej naprawić usterkę. Czy wymieniać uszkodzone elementy z pomocą zestawów naprawczych? Jak jest z jakością takich zestawów. Czy może szukać klamki, ale z którego rocznika i na co zwrócić uwagę.

Pozdrawiam

Klawo

Napisano

> Witam po sąsiedzku,

> prosiłbym forumowiczów o wypowiedzenie się w kwestii identyfikacji modelu/typu/rocznika klamki do

> auta teścia.

> Na obecną chwilę nie można auta otworzyć / zamknąć kluczykiem. Dostaliśmy się do wnętrza drzwi i

> wysypało się parę elementów. Chyba doszliśmy co gdzie ma siedzieć, ale przeglądając znaną

> portal aukcyjny nie mogę znaleźć odpowiedniego rocznika klamki. Auto jest z 2002 roku.

> Znalazłem również zestawy naprawcze, niestety nie ma w nich elementu z którego zostały tylko

> dwie trzecie. A 1/3 gdzieś znikła.

> Chodzi mi o element widoczny po prawej stronie poniższego zdjęcia:

> Na zdjęciu poniżej widok klamki:

> Przeglądałem również dostępne klamki, ale nie bardzo mi roczniki pasują. Zamek w uszkodzonej klamce

> jest na kluczyk z wyfrezowanym rowkiem.

> Może któryś z forumowiczów pomógłby jak najlepiej naprawić usterkę. Czy wymieniać uszkodzone

> elementy z pomocą zestawów naprawczych? Jak jest z jakością takich zestawów. Czy może szukać

> klamki, ale z którego rocznika i na co zwrócić uwagę.

> Pozdrawiam

> Klawo

To ibiza 6K czy 6L???

Napisano
  • Autor

> To ibiza 6K czy 6L???

Wikipedia podpowiada że 6K po liftingu.

Napisano

> Witam po sąsiedzku,

> prosiłbym forumowiczów o wypowiedzenie się w kwestii identyfikacji modelu/typu/rocznika klamki do

> auta teścia.

> Na obecną chwilę nie można auta otworzyć / zamknąć kluczykiem. Dostaliśmy się do wnętrza drzwi i

> wysypało się parę elementów. Chyba doszliśmy co gdzie ma siedzieć, ale przeglądając znaną

> portal aukcyjny nie mogę znaleźć odpowiedniego rocznika klamki. Auto jest z 2002 roku.

> Znalazłem również zestawy naprawcze, niestety nie ma w nich elementu z którego zostały tylko

> dwie trzecie. A 1/3 gdzieś znikła.

> Chodzi mi o element widoczny po prawej stronie poniższego zdjęcia:

> Na zdjęciu poniżej widok klamki:

> Przeglądałem również dostępne klamki, ale nie bardzo mi roczniki pasują. Zamek w uszkodzonej klamce

> jest na kluczyk z wyfrezowanym rowkiem.

> Może któryś z forumowiczów pomógłby jak najlepiej naprawić usterkę. Czy wymieniać uszkodzone

> elementy z pomocą zestawów naprawczych? Jak jest z jakością takich zestawów. Czy może szukać

> klamki, ale z którego rocznika i na co zwrócić uwagę.

> Pozdrawiam

> Klawo

najlepszym wyjsciem bedzie podjechac do aso po te czesci do zamka waytogo.gif

Napisano

> najlepszym wyjsciem bedzie podjechac do aso po te czesci do zamka

Potwierdzam, te części najłatwiej kupić w ASO, a ceny są bardzo niskie ok.gif

Napisano
  • Autor

Witam,

części kupione, może nie najtaniej, ale przynajmniej wszystkie.

Przy składaniu pojawił się problem.

Wiem że element drugi, licząc od lewej, należy umieścić w trzecim (na foto jest on do góry nogami) potem sprężynkę i na końcu "łopatkę".

5cd475fe0fed9879m.jpg

Złożone do kupy nie bardzo chce współpracować z zamkiem. A bez zamka kluczyk nie wraca sam do pozycji środkowej.

Pytanie: gdzie wsadzić wąsy sprężyny?

Pozdr

Napisano
  • Autor

Dla potomnych:

Pozdrawiam

Klawo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.