Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nieformalne znaki pomiędzy motocyklistami

Featured Replies

Napisano

ale inne, niż dla jazdy w grupie grinser006.gif - bo tego w internecie jest od groma w różnych wydaniach.

Mianowicie, najczęstszym znakiem w "normalnej" interakcji społeczności motocyklowej (że tak to ujmę), jest pozdrowienie lewą ręką, tudzież kiwnięcie głową.

Wyczytałem gdzieś kiedyś, że jeśli motocyklista stoi na poboczu i potrzebuje pomocy, powinien położyć w widocznym miejscu na ziemi kask i jest to znak rozpoznawalny międzynarodowo.

Są inne tego typu "ogólnie" przyjęte "zasady" (niekoniecznie w PL, bo u nas wiele rzeczy - w porównaniu z innymi krajami - jeszcze szwankuje biglaugh.gif)? Googlałem sobie trochę, ale niespecjalnie coś znalazłem.

Napisano

Czy są w ogóle jakieś znaki, które kierowca samochodu może dać motocykliście ostrzegając go przed czymś (przy założeniu, że jadą w tą samą stronę np. w korku)? Stosować to samo co na 2oo w przypadku busted.gif i wyłączonych świateł (pod warunkiem zdążenia z otwarciem szyby zlosnik.gif )?

Napisano

Proszzz

link

edit... tera widza "inne niż jazda w grupie"

chowam się do yamki facepalm%5B1%5D.gif

Link zostawiam, może ktoś tam coś wyczyta przydatnego...

Napisano

> położyć w widocznym miejscu na ziemi kask i jest to znak rozpoznawalny międzynarodowo.

jest podobno inny zwyczaj że nie kładzie sie kasku na ziemi bo mozna kozła zrobić zlosnik.gif

ale to może tylko wśród terenowców 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> jest podobno inny zwyczaj że nie kładzie sie kasku na ziemi bo mozna kozła zrobić

To też słyszałem wink.gif

Napisano

> jest podobno inny zwyczaj że nie kładzie sie kasku na ziemi bo mozna kozła zrobić

> ale to może tylko wśród terenowców

To ja słyszałem że się nie kładzie, bo później człowieka ciągnie do ziemi 270751858-jezyk.gif

Napisano

moj stary ( który jeździ w klubie na zloty motocyklowe zlosnik.gif ) jak zobaczył, że kask na ziemi położyłem to mnie w łeb zdzielił i powiedział, że nigdy się tak nie robi zlosnik.gif

Napisano

> moj stary ( który jeździ w klubie na zloty motocyklowe ) jak zobaczył, że kask na ziemi położyłem

> to mnie w łeb zdzielił i powiedział, że nigdy się tak nie robi

raz polozylem bo nie mialem innego wyjscia ... wytepienie pozniej mrowek zajelo mi kilka godzin

Napisano

> raz polozylem bo nie mialem innego wyjscia ... wytepienie pozniej mrowek zajelo mi kilka godzin

Pewnie masz słodki pot wink.gif

Mi tak plecak zajęły, jakiś słodki płyn miałem rozlany crazy.gif

Napisano

> Pewnie masz słodki pot

> Mi tak plecak zajęły, jakiś słodki płyn miałem rozlany

polozylem niedaleko mrowiska kurna

Napisano

> raz polozylem bo nie mialem innego wyjscia ... wytepienie pozniej mrowek zajelo mi kilka godzin

...bo to wredne stworzenia są zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.