Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zagubiebie przedniej rejestracji

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pytanie ponieważ dziś wracając z długiej drogi zgubiłem przednią rejestrację. Teraz pytanie czy wystarczy jedną dorobić czy trzeba to gdzieś zgłosić , ewentualnie iść po nowy numer ?

chodzi mi o to żeby ktoś jej nie znalazł i żeby mnie później nie ścigali za np zakoszenie paliwa na stacji czy za jakieś wykroczenie drogowe.

Jak to się załatwia?

Napisano

Zgłaszasz zgubienie na policji i w WK. Jak masz nowe tablice "unijne" mozesz dorobić jedną.Jak z flagą musisz komplet lub poprosić o nowe numery (szybciej, bo masz na miejscu)

Napisano
  • Autor

> Zgłaszasz zgubienie na policji i w WK. Jak masz nowe tablice "unijne" mozesz dorobić jedną.Jak z

> flagą musisz komplet lub poprosić o nowe numery (szybciej, bo masz na miejscu)

W środę mam wyjazd i boję sie że auto będzie unieruchomione. Jak to zrobić abym najszybciej był mobliny ? I czy muszę to zgłaszać na policji ?

Napisano

> W środę mam wyjazd i boję sie że auto będzie unieruchomione. Jak to zrobić abym najszybciej był

> mobliny ? I czy muszę to zgłaszać na policji ?

Spokojnie zlosnik.gif Idziesz do WK i zgłaszasz zgubienie rejestracji. Dostajesz nowe tablice i miękki DR. Po sprawie w jeden dzień. Koszt poniżej 200zł wink.gif

Napisano

> I czy muszę to zgłaszać na policji ?

Nie musisz. Wystarczy, że zgłosisz w WK.

Napisano

> W środę mam wyjazd i boję sie że auto będzie unieruchomione. Jak to zrobić abym najszybciej był

> mobliny ? I czy muszę to zgłaszać na policji ?

Jak koledzy wspomnieli najszybciej to wziaść nowe numery.Czekasz tylko na "twardy" dowód rejestracyjny ok. 2 tygodni.Na policje dobrze zgłosić, żeby później nie mieć problemów w razie W wink.gif

Napisano

> Spokojnie Idziesz do WK i zgłaszasz zgubienie rejestracji. Dostajesz nowe tablice i miękki DR. Po

> sprawie w jeden dzień. Koszt poniżej 200zł

I jeszcze tylko ubezpieczenie przepisać.

Napisano

> I jeszcze tylko ubezpieczenie przepisać.

Czyli nowe tablice albo jedna, nowy dowod, dowod tymczasowy, policja, ubezpiecznie, ktos wspominal o jakis 200zl, itd, itd...

Przeciez to jest jakis absurd.

Jesli ja zgubie tablice, to ide do najblizszego sklepu motoryzacjnego i za 7 euro w 5 minut mam nowa tablice. 2 sruby, wkretarka, kolejne 2 minuty i wszystko gotowe.

Napisano

> Czyli nowe tablice albo jedna, nowy dowod, dowod tymczasowy, policja, ubezpiecznie, ktos wspominal

> o jakis 200zl, itd, itd...

> Przeciez to jest jakis absurd.

> Jesli ja zgubie tablice, to ide do najblizszego sklepu motoryzacjnego i za 7 euro w 5 minut mam

> nowa tablice. 2 sruby, wkretarka, kolejne 2 minuty i wszystko gotowe.

Jak "tylko" dorobienie jednej tablicy to koszt nowych naklejek legalizacyjnych no i samej tablicy wink.gif

Napisano

> Zgłaszasz zgubienie na policji i w WK. Jak masz nowe tablice "unijne" mozesz dorobić jedną.Jak z flagą musisz komplet

Dokładnie tak.

> poprosić o nowe numery (szybciej, bo masz na miejscu)

Tak, ale wtedy dojdzie jeszcze koszt nowego dowodu, czyli kolejne osiem dyszek. Ja już z dwojga złego wolałbym wymienić tylko tablice, chociaż jak znam siebie, to pewnie zrobiłbym samoróbkę. shhh.gif

Napisano

> Przeciez to jest jakis absurd.

> Jesli ja zgubie tablice, to ide do najblizszego sklepu motoryzacjnego i za 7 euro w 5 minut mam

> nowa tablice. 2 sruby, wkretarka, kolejne 2 minuty i wszystko gotowe.

Tu jest Polska proszę Pana zlosnik.gif

Napisano

> Tu jest Polska proszę Pana

samo się ciśnie ...

tu jest Polska , tu się kradnie frown.gif

Napisano

> Czyli nowe tablice albo jedna, nowy dowod, dowod tymczasowy, policja, ubezpiecznie, ktos wspominal

> o jakis 200zl, itd, itd...

Jakieś 3-4 lata temu nowa tablica kosztowała mnie 70 zł. Dowodu nie wymieniali, dorobili tablicę z tymi samymi numerami, tylko trzeba było parę dni czekać

Napisano
  • Autor

Nie rozumiem tylko czemu wyrobienie nowych tablic trwa szybciej niż zrobienie 2 takich samych tablic? Przecież to ta sama robota? Tak na zdrowy rozum

Napisano

> Nie rozumiem tylko czemu wyrobienie nowych tablic trwa szybciej niż zrobienie 2 takich samych

> tablic? Przecież to ta sama robota? Tak na zdrowy rozum

Bo nowe tablice dostajesz na miejscu w WK, a wtórnik zgubionej dopiero musza zamówić, żeby wykonali wink.gif

Napisano

> Nie rozumiem tylko czemu wyrobienie nowych tablic trwa szybciej niż zrobienie 2 takich samych

> tablic? Przecież to ta sama robota? Tak na zdrowy rozum

bo nowych czekaja juz na Ciebie "wydrukowane" w urzedzie

Napisano
  • Autor

Złożyłem o nową rejestrację, w Sosnowcu wygląda to tak że na wtórnik czeka sie około tygodnia, czesowe mogą wydać ale jak się zliczy koszty to nowa rejestracja wychodzi 5 zł drożej i jest w tym samym dniu. Dodatkowo odpada kwestia jeżeli ktoś tamtą znajdzie i np zakosi paliwo ze stacji.

Byłem na policji ale otrzymałem odp że nie przyjmuja kradzieży wystarczy zgłosić w WK - dziwne no ale...

Napisano

Maly OT

Moze ktos mi przypomniec : wyzszy mandat jest za zasloniecie czy za zdjecie tablicy rej?

Napisano

A miałbym tylko prośbę, gdyby to nie sprawiło Ci kłopotu, jakie dokładnie to koszty? Z góry dziękuję za odpowiedź ok.gif

Napisano

> A miałbym tylko prośbę, gdyby to nie sprawiło Ci kłopotu, jakie dokładnie to koszty? Z góry

> dziękuję za odpowiedź

Jak massz gwiazki na tablicy to wymieniasz jedna-jak mnie pamiec nie myli to wydatek 56zl.Jak masz flage pl to musisz wymienic obie.Przerabiane ostatnio crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.