Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubezpieczenie "kradzieżowe" auta 11 letniego - kto oferuje

Featured Replies

Napisano

Ponieważ auto przekroczyło barierę 10 lat mam pytanie czy oprócz OC mogę w jakimś towarzystwie wykupić OC + ubezpieczenie od kradzieży? Na razie znalazłem oferty direct, ale tylko na tylko na OC.

Napisano

PZU tzw. minicasco. Od kradzieży i szkody całkowitej ok.gif

Napisano

> Ponieważ auto przekroczyło barierę 10 lat mam pytanie czy oprócz OC mogę w jakimś towarzystwie

> wykupić OC + ubezpieczenie od kradzieży? Na razie znalazłem oferty direct, ale tylko na tylko

> na OC.

A o co chodzi z tą barierą 10 lat? Ja od zawsze ubezpieczam ponad 10-letnie samochody w pelnym zakresie (pakiety OC/AC/Assistance).

Napisano

> A o co chodzi z tą barierą 10 lat? Ja od zawsze ubezpieczam ponad 10-letnie samochody w pelnym

> zakresie (pakiety OC/AC/Assistance).

Jak masz kontynuacje AC to nawet 20 letnie ale jak np. kupisz auto 11 letnie to ubezpieczalnie nie chcą dać polisy AC i mówią że tylko do 10 lat

Napisano

> Jak masz kontynuacje AC to nawet 20 letnie ale jak np. kupisz auto 11 letnie to ubezpieczalnie nie

> chcą dać polisy AC i mówią że tylko do 10 lat

no właśnie, czemu nie chcą ubezpieczać?

Napisano

> no właśnie, czemu nie chcą ubezpieczać?

Bo nie chcą kupić złomu.

Jeśli właściciel starego auta nagle zapałał chęcią wykupienia ubezpieczenia od kradzieży może to oznaczać że tej kradzieży się spodziewa - czyli chce się złoma pozbyć.

Napisano

Warta ubezpiecza

Napisano

bez problemy ubezpieczyłem AC golfa 3, który miał 13 lat - w PTU

Napisano

> Warta ubezpiecza

Dokładnie, właśnie ubezpieczałem 14 letnie autko ok.gif

Napisano

> Ponieważ auto przekroczyło barierę 10 lat mam pytanie czy oprócz OC mogę w jakimś towarzystwie

> wykupić OC + ubezpieczenie od kradzieży? Na razie znalazłem oferty direct, ale tylko na tylko

> na OC.

Hestia ubezpiecza do 12 lat

Kontynuacja - bez ograniczeń

Napisano

Minicasco w PZU jak ktoś już wspomniał. Powinno być najtaniej. Za mondeo wartość 15tyś zniesiony udział własny 140zł za rok. Ukradną spala szkoda całkowita wandale zniszczą porysują PZU płaci odszkodowanie a zniżki do pełnego AC naliczają bez względu ile szkód zgłosisz. Polecam. A jeszcze potrącenie pieszego lub jakiegoś zwierzaka też płacą.

Napisano

> na OC.

Axa. Od kradzieży i pożaru.

Napisano
  • Autor

Właśnie mam w AXA i trzeba będzie kontynuować, bo inni ubezpieczyciele proponują tylko OC, lub pełny pakiet, ale cena jest zaporowa.

Samo OC, w moim przypadku około 500, OC + kradzież około 600 (85% wartości auta oddają) lub pełne AC w cenie 800. Największe przegięcie to link 4, tutaj cena za full pakiet przy full zniżkach ponad 2000 zł rocznie!

Napisano

> na OC.

link4

bez żadnych zniżek za Vectre z podpisu OC+KR (bez AC) - 1450 PLN/rok

Samo OC z tego co pamiętam - ok 1100 PLN/rok

Polisa od 08.2011

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.