Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LED light matrix - nowy pomysł opla

Featured Replies

Napisano

> Skąd wiesz ile będzie kosztowała naprawa tego za parę lat ?

> Być może będzie w cenie dzisiejszych H4

Bo widzimy ile teraz kosztuje wymiana xenonu, ktore 10 lat temu byly drogie, a dzis w 10 letnim aucie ich wymiana jest... rownie droga zlosnik.gif

Napisano

> Moze jechac. I kolejnego dnia ma tracic czas na wizyte w ASO zeby to naprawili? Wg Ciebie to jest

> ulatwienie zycia kierowcy?

Teraz jest inaczej?

Napisano

> Teraz jest inaczej?

W normalnych samochodach teraz sie wymienia zarowke samemu. W zbyt nowoczesnych tez trzeba jechac do ASO sick.gif

Napisano

> widzisz problem w tym, ze tez tak kiedys mowilem. Najpierw mowilem, ze zwykle zarowki H4 sa OK.

> Pozniej kupilem auto z porzadnymi ksenonami i bylem w szoku ile i jak widac. Pozniej kupilem

> auto ktore mialo skretnie bixenony. Nie zwracalem uwagi na ten element wyposazenia (inne byly

> dla mnie wazniejsze). Po paru dniach doszedlem do wniosku, ze to genialna sprawa.

miałem podobnie ok.gif skrętny bixenon z doświetlaniem zakrętów i adaptacyjną wiązką to świetny wynalazek. Teraz mam 180 kkm na blacie i żadnego problemu z żarówkami. Do tego wg serwisu, xenon nie padnie od razu. Jak zacznie spadać jego wydajność, komputer ma niby wyświetlać informację o koniecznej wymianie.

Teraz już mnie korci, żeby w kolejnym aucie mieć jeszcze sterowanie światłami drogowymi - żeby automatycznie się włączały i wyłączały - świetna sprawa.

Podobnie z czujnikiem deszczu - jak nie miałem, to się z tego śmiałem. Teraz uważam, że to powinno być standardem.

Napisano

> W normalnych samochodach teraz sie wymienia zarowke samemu. W zbyt nowoczesnych tez trzeba jechac

> do ASO

Które są teraz normalne, a które zbyt nowoczesne?

Napisano

> Które są teraz normalne,

te w ktorych sam wymienisz zarowke w 5 min.

> a które zbyt nowoczesne?

te w ktorych nie wymienisz sam sick.gif

Napisano

> Skąd wiesz ile będzie kosztowała naprawa tego za parę lat ?

> Być może będzie w cenie dzisiejszych H4

Heh... To bardzo proste. Wystarczy spojrzeć ile teraz kosztują części do lampy z ksenonem, który na rynku już jest prawie 20 lat. Palnik, balast, serwomechanizmy, czujniki... żarówka za dychę bije wszystko jeszcze w blokach...

Napisano

> te w ktorych sam wymienisz zarowke w 5 min.

> te w ktorych nie wymienisz sam

Aha. To wiele wyjaśnia. facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Aha. To wiele wyjaśnia.

No chyba nie sadziles ze bede Ci wymienial marki i modele? facepalm%5B1%5D.gif

Odpowiadam Ci w ten sam sposob jaki zapytales facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> No chyba nie sadziles ze bede Ci wymienial marki i modele?

> Odpowiadam Ci w ten sam sposob jaki zapytales

Piszesz banialuki takie jakbyś sprawiał, że zimowałeś w Archeo. facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Piszesz banialuki takie jakbyś sprawiał, że zimowałeś w Archeo.

Ty rowniez offtopic.gif

Napisano

> te w ktorych sam wymienisz zarowke w 5 min.

> te w ktorych nie wymienisz sam

jeździj sobie w takim razie samochodami z żarówkami h4 , które się da wymienić samemu smile.gif

Pytanie do Ciebie , codziennie wymieniasz żarówki ,że to taki problem by był podjechać do ASO czy warsztatu nieautoryzowanego na wymiane żarówki.

Mówisz o kosztach Xenonu a guzik się znasz.

Wiesz jaki jest koszt żarnika ??

Wiesz jaka jest żywotność żarnika??

Wiesz jaki pobór prądu mają te diody LED i jaką żywotność??

Jeśli zamierzasz współczesnym autem jeździć 8 lat smile.gif to wątpie żeby ci przyszło 2 razy zmieniać żarówki w ciągu eksploatacji:)

Ah... no tak , tylko , że zaraz powiesz ,że rocznie robisz mln kilometrów i wymieniasz żarówki tak często , że nie nadążają z dostawami.

Napisano

> Heh... To bardzo proste. Wystarczy spojrzeć ile teraz kosztują części do lampy z ksenonem, który na

> rynku już jest prawie 20 lat. Palnik, balast, serwomechanizmy, czujniki... żarówka za dychę

> bije wszystko jeszcze w blokach...

A wszystko przez to,że xenon dalej w wielu markach jest za dopłatą

Narzucają (UE) różne rzeczy które poprawiają bezpieczeństwo np ABS.

Niech zrobią, ze xonon obowiązkowy to za parę lat części z nim zwiazane będą tańsze, a żarówki odejdą do lamusa.

Ale na to nie zgodzą się firmy produkujące żarówki

Napisano

> Próbowałeś dzwonić do assistance będąc np. na jakimś odludziu w górach Transylwanii?

> k.

Olalbym brak zarowki w takim miejscu grinser006.gif

Napisano

> Mi się pomysł podoba.

> Zobaczymy co z tego wyjdzie

> Obecnie mam bixenony i w porównaniu z poprzednimi autami jakimi jeździłem (H1,H4, H7) różnica w

> oświetleniu drogi jest ogromna, więc jak czytam wypowiedzi, że H4 jest ok to się trochę dziwię

Bo jak sie jezdzi na H1/4/7 to sie wydaje ze jest OK....ale tak naprawde brak perspektywy zeby to ocenic obiektywnie.

Ogolnie szkoda pradu na to zeby udowadniac wyzszosc jednych nad drugim osobom ktore tych nowszych nie doswiadczyli/na oczy nie widzieli...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.