Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa zabawka - 525 exc

Featured Replies

Napisano

Od piątku mam ci ja taką to nową zabawke -

285892492-Zdj%EAcie0067.jpg

525_exc_racing_700p.jpg

KTM 525 EXC 03 rok - dziadek, ale przejechane 1tys km - 21mh. Wrazenia po pierwszych jazdach w terenie bezcenne...

Musze nawiazac kontakt z kolega " PINOKIO" grinser006.gif - ale po nicku cos go nie mogę znalezc

Jedno co wam powiem, to litr fazera nie dawał tyle frajdy grinser006.gif

Napisano

Jak wrazenia,ciezke to to?

Aaa i po terenie to chyba nie na tych oponach jezdziles smile.gif

Napisano

> Jak wrazenia,ciezke to to?

> Aaa i po terenie to chyba nie na tych oponach jezdziles

Dwa lata temu polatałem czymś takim po lasach.

Motocykl stosunkowo lekki, napędza się jakby siedziało tam sportowe R4.

Ogólnie fajna zabawka. Kwestia zakupu zadbanej sztuki i późniejszego sumiennego serwisowania.

Napisano

> Od piątku mam ci ja taką to nową zabawke -

> KTM 525 EXC 03 rok - dziadek, ale przejechane 1tys km - 21mh. Wrazenia po pierwszych jazdach w

> terenie bezcenne...

> Musze nawiazac kontakt z kolega " PINOKIO" - ale po nicku cos go nie mogę znalezc

> Jedno co wam powiem, to litr fazera nie dawał tyle frajdy

no wreszcie jakiś konkretny sprzęt na kąciku zlosnik.gif

po ogumieniu widze że nie styrany hehe.gif

gratuluje wyboru kupiłeś naprawde bezobsługowy sprzęt i powiem ci że lepszy niż 530 zlosnik.gif

Napisano

> no wreszcie jakiś konkretny sprzęt na kąciku

> po ogumieniu widze że nie styrany

> gratuluje wyboru kupiłeś naprawde bezobsługowy sprzęt i powiem ci że lepszy niż 530

Czasem czytam ile funu dają wyprawy do lasu takimi maszynkami i sam się coraz bardziej nakręcam. Martwi mnie tylko jedna rzecz, czy 172 wzrostu i kondycja fizyczna bliska typowemu pracownikowi biurowemu da radę ogarnąć taką maszynę?

PS. Tak, od jutra biegam oink.gif

Napisano
  • Autor

> no wreszcie jakiś konkretny sprzęt na kąciku

> po ogumieniu widze że nie styrany

> gratuluje wyboru kupiłeś naprawde bezobsługowy sprzęt i powiem ci że lepszy niż 530

Oponki dziadzia dodał tez nowki kostkowe - kwestia przelozenia. Bede przypominał sobie czasy jawek i innych bo to dętkowe oponki (ale co ciekawe z tzw trzymakami)

Co do tych co są obecnie to radzą sobie o dziwo w terenie nawet nawet cool.gif

Co do bezoobslugowosci - tak mialo byc. Troche przywyczajenia wymaga praca silnika - jak sieczkarnia

Co do kondycji to rączki bolą bo jednak w zime sie nie smigało, ale sprzet wyrabia kondycje i widzialem że nie takie miśki smigające na takich sprzętach (w sensie ze słuszni rozmiarowo) grinser006.gif

Napisano

no właśnie, a co kupić dla ważącego 100kg i mierzącego 196 cm chłopca ? taka 525 uciągnie ?

Napisano
  • Autor

> no właśnie, a co kupić dla ważącego 100kg i mierzącego 196 cm chłopca ? taka 525 uciągnie ?

zdecydowanie uciągnie, nawet ostro potarga.

Napisano

> no właśnie, a co kupić dla ważącego 100kg i mierzącego 196 cm chłopca ? taka 525 uciągnie ?

pewnie ze da rade zlosnik.gif

abyś tylko ty dał rade rotfl.gif

Napisano

wiesz co sprzęt mozna opuścić troche na zawieszeniu smile.gif

powiem ci ze znam wielokrotnego mistrza polski który ma niecałe 170 zlosnik.gif

Napisano

> Oponki dziadzia dodał tez nowki kostkowe - kwestia przelozenia. Bede przypominał sobie czasy jawek

> i innych bo to dętkowe oponki (ale co ciekawe z tzw trzymakami)

> Co do tych co są obecnie to radzą sobie o dziwo w terenie nawet nawet

> Co do bezoobslugowosci - tak mialo byc. Troche przywyczajenia wymaga praca silnika - jak

> sieczkarnia

> Co do kondycji to rączki bolą bo jednak w zime sie nie smigało, ale sprzet wyrabia kondycje i

> widzialem że nie takie miśki smigające na takich sprzętach (w sensie ze słuszni rozmiarowo)

ktm tak chodzi hałasuje sprzęgło po wciśnięciu powinno ucichnąć hałasem sie nie martw tak powinno być

co do zmiany opon to bez solidnych łyżek nie podchodź

ja osobiście zawoze do gumiarza po co sie męczyć za 10 zł zlosnik.gif

Napisano

zlosnik.gif

Osobiście znam dwie osoby, które mocno się zdziwiły jaka moc drzemie w EXC 525. Jedna jeździła XX, a druga amatorsko na torze R1 cfaniak.gif Zresztą sam byłem w szoku co EXC525 zrobił z ich psychiką hehe.gif

PS: Efektem ubocznym był zakup wyczynowych enduraków przez te osoby - jeżdżą do dziś w terenie ok.gif

Napisano
  • Autor

> PS: Efektem ubocznym był zakup wyczynowych enduraków > przez te osoby - jeżdżą do dziś w terenie

To jest straszna zaraza - wlasnie wrocilem z jazdy i pomimo ze jestem sprany jak przysłowiowa szmata to chce jeszcze grinser006.gif

I obczaiłem ze to nie takie proste jak myślałem zlosnik.gif Wymaga naprawde sporo kondycji fizycznej i umiejetności. Gleby w kopny piasek są bezcenne, a maszyna leżąc, wesoło pyrka i kręci tylnym kołem... co za jazda angryfire.gif

Napisano

> To jest straszna zaraza - wlasnie wrocilem z jazdy i pomimo ze jestem sprany jak przysłowiowa

> szmata to chce jeszcze

> I obczaiłem ze to nie takie proste jak myślałem Wymaga naprawde sporo kondycji fizycznej i

> umiejetności. Gleby w kopny piasek są bezcenne, a maszyna leżąc, wesoło pyrka i kręci tylnym

> kołem... co za jazda

uwazaj zeby oleju do gaźnika nie zaciągneła bo wtedy będzie potrzebny dobry aku albo dobra noga do kopania zlosnik.gif

Napisano

> Osobiście znam dwie osoby, które mocno się zdziwiły jaka moc drzemie w EXC 525. Jedna jeździła XX,

> a druga amatorsko na torze R1 Zresztą sam byłem w szoku co EXC525 zrobił z ich psychiką

> PS: Efektem ubocznym był zakup wyczynowych enduraków przez te osoby - jeżdżą do dziś w terenie

bo seria 525 530 to jedne z najmocniejszych wyczynowych enduraków a 70 koni w terenie to i tak nadmiar zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> bo seria 525 530 to jedne z najmocniejszych wyczynowych enduraków a 70 koni w terenie to i tak

> nadmiar

eee 70 toto nima - wedle wszelakich wieści 40-50 koni. Ale czuć je mocno cool.gif

A olej w gaźniku - dekompresor + rozrusznik i nie popchnie ?

Napisano

> eee 70 toto nima - wedle wszelakich wieści 40-50 koni. Ale czuć je mocno

> A olej w gaźniku - dekompresor + rozrusznik i nie popchnie ?

popchnie ale ciężko pali zlosnik.gif

a potem dymi strasznie wink.gif

Napisano
  • Autor

> popchnie ale ciężko pali

> a potem dymi strasznie

a tak niesmialo zapytam - kolega tez 525 ?

Napisano

> a tak niesmialo zapytam - kolega tez 525 ?

juz nie miałem 525 2002 rok potem 525 5007 potem 530 2009

teraz mam 250 sx 2T a na jesieni chcę zakupić 300 exc 2011 zlosnik.gif

Napisano

> juz nie miałem 525 2002 rok potem 525 5007 potem 530 2009

> teraz mam 250 sx 2T a na jesieni chcę zakupić 300 exc 2011

Co byś polecił dla niskiego motocyklisty z doświadczeniem on road .

Kolega ma 170 cm wzrostu i przez to jeżdzi DL em na kostce wink.gif , nawet sobie radzi latać .

Szukamy czegoś dla niego żeby jako tako dał radę dotykać nogami do ziemi

Oglądaliśmy WR 250 ale tez za wysoka , 50 ma idealną wysokość grinser006.gif

Napisano

> Co byś polecił dla niskiego motocyklisty z doświadczeniem on road .

> Kolega ma 170 cm wzrostu i przez to jeżdzi DL em na kostce , nawet sobie radzi latać .

> Szukamy czegoś dla niego żeby jako tako dał radę dotykać nogami do ziemi

> Oglądaliśmy WR 250 ale tez za wysoka , 50 ma idealną wysokość

jeśli ma troche doświadczenia polecam ktm 450 exc nie za wyrywny a jego moc jest wystarczająca do spokojnego polatania

co do wysokości można troche wpuścic przednie lagi i opuścić tył na sprężynie

ale przy 170 to ja bym nic nie zmieniał bo wtedy sie zmniejsza prześwit a przecież przy zatrzymaniu moze podpierać sie jedną nogą zdejmując troche tylek z siedzenia zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.