Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PODUSZKA(-I) SILNIKA

Featured Replies

Napisano

Witam,

przy okazji wymiany oleju, filtrów, rozrządu, poprosiłem mechanika by zerknął, na poduszkę silnika. No i poduszka jak najbardziej do wymiany, a że drgania są odczuwalne, jestem zdecydowany na to. Tylko jaką kupić? Przeszukałem forum i znalazłem, że ta od strony rozrządu, pozmianowa to 51776846. Autko: Stilo 1,9 JTD, 115. Proszę o poradę, gdzie kupić taką poduszkę, tzn. czy serwis, czy przez neta?Znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/poduszka-silnika-fiat-stilo-1900jtd-115km-oryginal-i2277474577.html

Z góry dzięki za szybką odp., bo mechanik i Stilon czeka wink.gif

Napisano

Napisz mu VIN to Ci powie smile.gif

Ogólnie najczęściej pada ta od skrzyni.

Napisano
  • Autor

Kontakt nawiązany, VIN wysłany wink.gif. Wiem, że spora część forumowiczów zaopatruje się w m-akuki. Jak z jakością części? Są oryginalne? Dzwoniłem do serwisu - taka poduszka 445 PLN. Czy 310 u m-akuki to "realna" cena? Bo wiadomo, serwis zarobić musi...

Napisano

> Kontakt nawiązany, VIN wysłany . Wiem, że spora część forumowiczów zaopatruje się w m-akuki. Jak z

> jakością części? Są oryginalne? Dzwoniłem do serwisu - taka poduszka 445 PLN. Czy 310 u

> m-akuki to "realna" cena? Bo wiadomo, serwis zarobić musi...

często robię zakupy w akuki i zawsze jestem zadowolony, części mają jak najbardziej oryginalne i cena też jest realna, im te poduszki schodzą jak ciepłe bułeczki więc mogą obniżyć ceny, a jakiś czas temu sam kupowałem wszystkie cztery poduszki silnika, łącznie z tą właśnie co pokazałeś i wszystko było jak należy ok.gif

Napisano

Serwisy często dają 100-120% narzutu ,a innych marek nawet ~200% , tak więc akuki pewnie leci na jakimś 20-25% narzucie i tyle wink.gif

Niedawno dzwoniłem po paru hurtowniach za czymś co tylko ASO ma i najdrozęj było w centrali w tychach ,a najtaniej w fiat auto czesci z tych hehe

Napisano

uderz do kolegi Freeco, prowadzi e-sklep z częsciami do "włoszczyzny", zaopatruje sie u niego, daje rabaty dla kącikowiczów.

Napisano

Ja polecam użytkownika tanifiat na allegro. Pewny bo to ASO a i ceny niskie.

Napisano
  • Autor

Poduszka zakupiona w m-akuka. Mam nadzieję, że jakiś efeky wymiana da smile.gif.

Napisano
  • Autor

Poduszka wymieniona. Jest różnica, silnikiem już tak nie rzuca smile.gif, maska nie drży, lusterko wsteczne także się uspokoiło wink.gif. Zmiany odczuwalne. Warto zainwestować. Zobaczymy jak długo. Ciekaw jestem jaka jest żywotność tych poduszek?

Zastanawiam się, czy wymienić poduszke od strony skrzyni,by jeszcze bardziej ograniczyć drgania? Zaufany mechanik obstawia, że to raczej dwumas, który jest chyba teraz lekko słyszalny na zimnym silniku.

Macie jakieś doświadczenia? pzdrm

Napisano

A ja mam pytanie , czy komuś tak buja silnikiem ,że aż lewa wycieraczka lekko wibruje ? Nie zmieniałem jeszcze poduszki od skrzyni a być może jej czas powoli dobiega końca tak więc pytam , bo mnie lekko denerwuje to drżenie na wolnych wpysk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.