Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Modyfikacje silnika 1.2 MPI z Punto II

Featured Replies

Napisano

Jak mogę wyregulować dawke paliwa w ww. silniku? Po wymianie wałka rozrządu i przepustnicy na 42mm chciałbym też dać trochę więcej paliwa. Czy jest to możliwe podpięciem komputera z 1.4 8v? Wiem, że w mniejszych silnikach 900, 1.0, 1.1 popularne jest wkładanie komputera od silnika jakby półka wyżej (do 900 od 1.0 lub 1.1, itd) Ktoś kiedyś bawił się z czymś podobnym?

Napisano

stroi sie komputer, btw w punto 2 masz chyba jednopunkt tak? czyli wersja 60konna? Czy jakaś hybryda?

Napisano

> stroi sie komputer, btw w punto 2 masz chyba jednopunkt tak?

nie, napisał MPI więc chyba wiadomo

czyli wersja 60konna?

Tak 60 KM

Czy jakaś

> hybryda?

komp w Punto II jest na CANie

Napisano

Silnik silnikiem ale w jakim aucie masz to obsadzone?

Na jakim kompie to chodziło wcześniej?

Nawet Mc Gyver potrzebowałby więcej informacji. O jedną agrafkę za mało grinser006.gif

Napisano

Witam, nie chce zakładać nowego tematu, dlatego postanowiłem się podpiąć biglaugh.gif robie swapa z 900 na 1.2 8v, i mam pytanie czy przewód od serwa mogę dać od 1.1 SPI ? czy np gumowy zbrojony z Lublina?? a może skrócić ten z 900 za pomocą przewodu gumowego zbrojonego ?? pozdrawiam

Napisano

> Witam, nie chce zakładać nowego tematu, dlatego postanowiłem się podpiąć robie swapa z 900 na 1.2

> 8v, i mam pytanie czy przewód od serwa mogę dać od 1.1 SPI ? czy np gumowy zbrojony z

> Lublina?? a może skrócić ten z 900 za pomocą przewodu gumowego zbrojonego ?? pozdrawiam

Rób obojętnie z czego, tylko pamiętaj o zaworze kierunkowym. Ma być szczelne. Tam szczytowe ciśnienie będzie atmosferyczne, a tak to jest podciśnienie, więc nie ma problemu.

Napisano

> Rób obojętnie z czego, tylko pamiętaj o zaworze kierunkowym. Ma być szczelne. Tam szczytowe

> ciśnienie będzie atmosferyczne, a tak to jest podciśnienie, więc nie ma problemu.

ale daj gumowy zbrojony z tym plastikowym z SPI to sie nawkurwiasz tylko (żeby nie było, w mercach tyż takie plastikowe siedza)

Napisano

> ale daj gumowy zbrojony z tym plastikowym z SPI to sie nawkurwiasz tylko (żeby nie było, w mercach

> tyż takie plastikowe siedza)

potwierdzam, wymieniłem za Twoją radą i jest oki zlosnik.gif

Napisano

> ale daj gumowy zbrojony z tym plastikowym z SPI to sie nawkurwiasz tylko (żeby nie było, w mercach

> tyż takie plastikowe siedza)

To wnioskuje że lepiej zapodać z jakiegoś innego samochodu, macie jakieś typy ? pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Siedzi to w Punto II, wsadzony wałek 866, przepustnica 42mm od punto 1 1.2 16v, kolektor 4-2-1, dolot ze stożkiem. chwilowo przepustnica czeka na założenie bo myślę jak to zaprogramować. Znajomy np. w CC wsadził silnik 1.0, kompa dał od 1.2 i przy wałku, kolektorze i dolocie zupełnie inaczej to zaczęło chodzić.

Stąd moje pytanie, czy np. od 1.4 8v z grande albo 1.2 8v z grande (ma niby 69KM) będzie lepiej ogarniać lepiej niż seryjny komp?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.