Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Budżetowo - radio + głosniki

Featured Replies

Napisano

chcesz kupić radio które już na zdjęciu w aukcji ma zepsuty wyświetlacz? Dopłacając 50 zł można mieć Pioneera...

Napisano
  • Autor

> chcesz kupić radio które już na zdjęciu w aukcji ma zepsuty wyświetlacz? Dopłacając 50 zł można

> mieć Pioneera...

Dokładając 100PLN można jeszcze coś lepszego kupić, ale to ślepa uliczka.

Wyświetlacz po prostu moim zdaniem tak wyświetla.

Poza tym według:

KLIK

radyjko jest poprawne...

Napisano

IMO nie warto się sugerować testami w AŚ. wink.gif

Co nie zmienia faktu, że pewnie przytoczony przez Ciebie zestaw Twoje założenia spełni i jakoś tam zagra wink.gif

Znaomy ma takie radio i przy podobnych założeniach do Twoich daje radę ok.gif Mnie tylko raziło podświetlenie w nocy, dla mnie ciut za silne. Pozdro

Napisano

> Dokładając 100PLN można jeszcze coś lepszego kupić, ale to ślepa uliczka.

> Wyświetlacz po prostu moim zdaniem tak wyświetla.

> Poza tym według:

> KLIK

> radyjko jest poprawne...

skoro wiesz że Ci wystarczy to po co pytasz? Nie bardzo rozumiem.

Skoro tylko ma grać to po co chcesz wydawać 250? Za 150 też kupisz...

Napisano
  • Autor

> skoro wiesz że Ci wystarczy to po co pytasz? Nie bardzo rozumiem.

Po to zeby skonfrontować to co powiedzieli w AŚ z tym co np. użytkownicy tego wynalazku sądzą o nim. Ewentualnie poznać rozsądniejsze propozycje w zadanym budżecie.

Napisano

> Po to zeby skonfrontować to co powiedzieli w AŚ z tym co np. użytkownicy tego wynalazku sądzą o

> nim. Ewentualnie poznać rozsądniejsze propozycje w zadanym budżecie.

radio takie samo jak moje dalco, może różnią sie tylko napisem na panelu, moje sprawuje się ok już drugi rok, jednak jakość wykonania aż tak dobra nie jest, w moim np po 6 miesiącach używania połamały się zaczepy od panelu i pogłówkowałem i panel jest na stałe przykręcony do obudowy. A co do dźwięku, to jak ktoś słucha tylko radia przy dojazdach do pracy lub wrzuci jakiś kawąłek z karty pamięci( jak na dwa lata użytkowania 3 razy wyskoczył błąd) lub usb( zależy jaki pendrive, ale na niektórych cały czas pokazuje error) to wystarczy, jakiegoś zaawansowanego korektora dżwięku to nie ma tylko bass, treble, prawa i lewa strona i tył przód, a i w nocy daje światłem lepiej jak wszystkie inne swiatła zgromadzone w środku auta, a jeśli już koniecznie chcesz to kup to http://allegro.pl/radio-samochodowe-dalco-etui-na-panel-i2284754529.html bo środek ten sam i idę o zakład, ze nawet panele mają plug and play , a po co przepłacać. I tak, bez wzmacniacza to jakoś sensownie ani jedno ani drugie nie zagra, a i jak nie masz podłączonego po stacyjce to możesz po weekendzie auta nie odpalić( dwa razy miałem taką sytuację, potem dorobiłem przycisk, żeby wyłączać mu zasilanie), bo niby przechodzi w stan wstrzymania ale prądu żłopie tyle samo co jakby grało cały czas. Mam nadzieję, ze pomogłem.

Napisano

> W Biedronkach są teraz radia za 99zł

Tak tylko ze maja tylko 15 W mocy ;D

Napisano

> to możesz po weekendzie auta nie odpalić( dwa razy miałem taką sytuację, potem dorobiłem

> przycisk, żeby wyłączać mu zasilanie), bo niby przechodzi w stan wstrzymania ale prądu żłopie

> tyle samo co jakby grało cały czas. Mam nadzieję, ze pomogłem.

Dokładnie - z tym mają problem niestety. 60AH w 5 dni wysysa. Też w weekend dorobiłem pstryczek, który umiesciłem w schowku.

Te radia - mimo wyłączenia, strasznie się grzeją. Gdzieś ten prąd pójść musi

Napisano
  • Autor

> Dokładnie - z tym mają problem niestety. 60AH w 5 dni wysysa. Też w weekend dorobiłem pstryczek,

> który umiesciłem w schowku.

> Te radia - mimo wyłączenia, strasznie się grzeją. Gdzieś ten prąd pójść musi

Tak samo wysysa aku Pioneer... 7dni niejeżdżenia i auta nie szło odpalić.

Napisano

> Tak samo wysysa aku Pioneer... 7dni niejeżdżenia i auta nie szło odpalić.

nie zaobserwowałem takiego zjawiska, a mam Pioneera + dość rozbudowane audio zlosnik.gif

Napisano

Jak wiadomo w tej dziedzinie Alpine jest mistrzerm trophy.gif

Napisano

> Jak wiadomo w tej dziedzinie Alpine jest mistrzerm

Jak masz radio pod kluczykiem to już nie ok.gif ...testowałem u siebie.

Napisano

Teraz mój zestaw ma naprawdę dobry test.

Akumulator w sumie nowy, ale będzie stał około miesiąca czasu z powodu swapa.

Ale okresy czasu tydzień, dwa nie sprawiały problemy kiedy auto chciałem uruchomić.

PS.

Radio mam po kluczyku, tylko i wyłącznie w każdym aucie wink.gif

Napisano

> Teraz mój zestaw ma naprawdę dobry test.

> Akumulator w sumie nowy, ale będzie stał około miesiąca czasu z powodu swapa.

> Ale okresy czasu tydzień, dwa nie sprawiały problemy kiedy auto chciałem uruchomić.

> PS.

> Radio mam po kluczyku, tylko i wyłącznie w każdym aucie

No i tu jest problem własnie. Bo ja zawsze byłem przyzwyczajony iż radio działa niezaleznie od kluczyka ale niestety Alpine musi być podłączone po kluczyku bo inaczej kaplica sick.gif

PS. temat wałkowany wielokrotnie odnośnie Alpine i poboru prądu

Napisano

Witam,

Dwa dni temu montowałem radio JVC model KD-R431. Zmierzyłem pobór prądu z akumulatora po wyłączeniu - 0,007A czyli 7mA. Przy takim znikomym poborze prądu nie szukałem + "po stacyjce" aby poprawnie je podłączyć (czyli tak jak mówi instrukcja).

Może te informacje się przydadzą Kolegom którzy zamierzają kupić ten model radia.

Napisano

> Witam,

> Dwa dni temu montowałem radio JVC model KD-R431. Zmierzyłem pobór prądu z akumulatora po wyłączeniu

> - 0,007A czyli 7mA. Przy takim znikomym poborze prądu nie szukałem + "po stacyjce" aby

> poprawnie je podłączyć (czyli tak jak mówi instrukcja).

> Może te informacje się przydadzą Kolegom którzy zamierzają kupić ten model radia.

Jak sprawuje CI sie to radyjko i ile dales(gdzie) pytam bo tez mysle o tym modelu.

Napisano

> Jak sprawuje CI sie to radyjko i ile dales(gdzie) pytam bo tez mysle o tym modelu.

Witam,

Ostateczny montaż radyjka opóźnił się przez ramkę do radia. Pierwsza okazała się totalnym badziewiem (wtopiłem 50 zł mad.gif), zamówiłem drugą która dzisiaj dopiero dotarła i ostatecznie radyjko zostało zamontowane. Pierwsze wrażenia "poszły" na Twojego priv-a.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Zdecydowałem się na radyjko Pioneera, MVH-1400.

Poza gejowskim podświetleniem wydaje się ok, a biorąc pod uwagę że kupiłem je w sklepie dla idiotów za 189zł bardziej niż ok.

Teraz głośniki do tego. Myślę nad JBL CS-6, na alledrogo do wzięcia za 99zł z darmową wysyłką.

Czy może coś innego w tych pieniądzach?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.