Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wiecie jaką macie temp. przechodzenia na gaz?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, a jeśłi wiecie to jaka ona jest i przy jakiej instalacji? Czy są jakieś problemy zaraz po przejściu na gaz?

Bo u mnie w BRC24 jest chyba ok. 30 stopni i się zastanawiam czy to nie za dużo w takiej wysokie tempratury?

Napisano

> Jak w temacie, a jeśłi wiecie to jaka ona jest i przy jakiej instalacji? Czy są jakieś problemy

> zaraz po przejściu na gaz?

> Bo u mnie w BRC24 jest chyba ok. 30 stopni i się zastanawiam czy to nie za dużo w takiej wysokie

> tempratury?

Problemów po przełączniu nie mam żadnych.instalacja stag.

Dlaczego twierdzisz że 30st to za dużo przecież przełączenie następuje automatycznie,w teraźniejszych temperaturach zewnętrznych następuje to do 1min.od uruchomienia zimnego silnika,bynajmniej u mnie jak auto wyprowadzam z garażu,a też mam 30*.Kolegi auto też ma 30* lecz stoi na parkingu i w momencie odpalenia w południe przełącznie następuje po 10sek.tak chyba ma ustawiony czas zwłoki po uruchomieniu silnika.Ja bym nic nie kombinował ten zakres temp.jest w większości ustawiany przez zakłady montujące gaz.

Napisano

> Bo u mnie w BRC24 jest chyba ok. 30 stopni i się zastanawiam czy to nie za dużo w takiej wysokie

> tempratury?

Za oknem mam teraz 27 stopni. Instalacja przełączy się zanim zdążę wyjechać z parkingu. ok.gif

Napisano

> Jak w temacie, a jeśłi wiecie to jaka ona jest i przy jakiej instalacji? Czy są jakieś problemy

> tempratury?

Mam ustawione na lato 15 stopni + rozgrzewanie wtryskiwaczy, wył. rozgrz. przy 18 stopniach. Zima odpowiednio 20 i 25.

Instalacja agis wtryski hana czarne. Przejście odbywa się płynnie latem po 200-400 metrach, w zime 2-4km.

Napisano

> tempratury?

Mam ustawione 30°, dziś rano przełączyło się chwilę po uruchomieniu auta, ale stało w garażu z betonowym stropem i sporo cieplej tam było po wczorajszym dniu, niż na zewnątrz smile.gif Z problemów - choć nie wiem czy wiązać to z temperaturą, ale chyba tak - silnik dopóki się nie rozgrzeje, jakby lekko krztusił się przy przechodzeniu przez 2500 - 3000 obr/min.

Instalkę mam z podpisu ok.gif

Napisano

> tempratury?

Jeśli ustawiali Ci tam gdzie montowałeś(Blokman) to masz 39,6 lub 37,6*C + 60sekund bo tak jest bezpiecznie dla instalacji...

Przestawiłem sobie na 25,6*C + 60sekund, zresztą koledze z AK też tak ustawiłem i wszystko śmiga.

Zimą nie zauważyłem problemów, chyba że musiałem na zimnym po przełączeniu dać w palnik to wtedy sobie poszarpał, ale zdarzyło się to przez 2 lata max kilka razy.

Jedynym objawem, który wiążę z tak niską temperaturą przełączenia, jest falowanie obrotów na jałowym, co ciekawe występuje tylko jeśli przełączenie następuje przy niskich temperaturach, w obecnych temperaturach problem nie występuje. Ponieważ nie jest to bardzo uciążliwe to się nie przejmuję.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Jak w temacie, a jeśłi wiecie to jaka ona jest i przy jakiej instalacji?

Ustawione na 30* C temp. reduktora.Rzeczywista temp. silnika jest wówczas ok 45 *C. Żadnych problemów

Napisano

mam 21*C i uwazam ze to za malo,

szarpie po przelaczeniu

Napisano
  • Autor

> Jeśli ustawiali Ci tam gdzie montowałeś(Blokman) to masz 39,6 lub 37,6*C + 60sekund bo tak jest

> bezpiecznie dla instalacji...

> Przestawiłem sobie na 25,6*C + 60sekund, zresztą koledze z AK też tak ustawiłem i wszystko śmiga.

> Zimą nie zauważyłem problemów, chyba że musiałem na zimnym po przełączeniu dać w palnik to wtedy

> sobie poszarpał, ale zdarzyło się to przez 2 lata max kilka razy.

> Jedynym objawem, który wiążę z tak niską temperaturą przełączenia, jest falowanie obrotów na

> jałowym, co ciekawe występuje tylko jeśli przełączenie następuje przy niskich temperaturach, w

> obecnych temperaturach problem nie występuje. Ponieważ nie jest to bardzo uciążliwe to się nie

> przejmuję.

> Pozdrawiam BAS

Dzięki wszystkim. Właśnie montowałem w blokmanie (skąd to wiesz? się tu chwaliłem...?:) i wydaje mi się, że było tam coś pod 40 stopni, ale teraz robiłem przegląd w innym zakładzie i poprosiłem ich o oniżenie i chyba mi właśnie obniżyli na 30 st., ale nie jestem tego pewien i ciekawi mnie jaka jest możliwa temp. najniższa. Nie chcę jednak przesadnie oszczędzać, mślę, że 30 st. zima da radę bez poszarpywania. Kurczę musze sobie ten kabelek do regulacji skołować? co jest do tego potrzebne i przede wszystkim czy działanie samemu z interfejsem jest legalne? Tak tobym se człek na zime trochęp odniłs, po zimie obniżył, a tak to jestem uzależniony od serwisu... wkurza mnie to.

Napisano

> Dzięki wszystkim.

Proszę bardzo.

> Właśnie montowałem w blokmanie (skąd to wiesz? się tu chwaliłem...?:)

Bo ja wszystko wiem. wink.gif

A tak poważnie to Ty mnie namówiłeś na LPG w Stilo i montaż w Blokmanie a jestem pamiętliwy. wink.gif

> nie jestem tego pewien

Podjedź, sprawdzimy.

> i ciekawi

> mnie jaka jest możliwa temp. najniższa.

Nie próbowałem zjeżdżać poniżej 25*C, ale pewnie da się wpisać 0*C.

> Kurczę musze sobie ten kabelek do regulacji skołować? co jest

> do tego potrzebne i przede wszystkim czy działanie samemu z interfejsem jest legalne?

Jak kupisz za ~500zł oprogramowanie to będzie legalne, jak ściągniesz z Chomika to nie będzie legalne. Kwestie gwarancji pomijam bo i tak masz już instalację po gwarancji.

Btw. Płacenie po gwarancji Blokmanowi 140zł za przegląd, do którego używają filtrów zamienników wartych 20-30zł z przesyłką jest bez sensu.

> tak to jestem uzależniony od

> serwisu... wkurza mnie to.

Wiesz jak wygląda umawianie się na konkretną godzinę w Blokmanie, dlatego kupiłem sobie kabelek.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Proszę bardzo.

> Bo ja wszystko wiem.

> A tak poważnie to Ty mnie namówiłeś na LPG w Stilo i montaż w Blokmanie a jestem pamiętliwy.

> Podjedź, sprawdzimy.

> Nie próbowałem zjeżdżać poniżej 25*C, ale pewnie da się wpisać 0*C.

> Jak kupisz za ~500zł oprogramowanie to będzie legalne, jak ściągniesz z Chomika to nie będzie

> legalne. Kwestie gwarancji pomijam bo i tak masz już instalację po gwarancji.

> Btw. Płacenie po gwarancji Blokmanowi 140zł za przegląd, do którego używają filtrów zamienników

> wartych 20-30zł z przesyłką jest bez sensu.

> Wiesz jak wygląda umawianie się na konkretną godzinę w Blokmanie, dlatego kupiłem sobie kabelek.

> Pozdrawiam BAS

tak, wszystko co napisałeś to prawda hehe póki co wyemigrowałem z łódzkiego i serwisuję poza blokmanem, ale ceny te same prawie. co do płynnych umówionych godzin w blokmanie też się zgadzam tam jest ciągle wg powiedzenia naszych braci latynosów "maniana...", ale byłem ogólnie zadowolony z blokmanana. Ja już się wzieli to zrobili ok. Kłopotów nie miałem z instalacjami.

To jeszcze zapytam: jak ci tę instalkę zrobili i czy jesteś zadowolony?

Ja myślę, że jak mi teraz ustawili te 30 st. to będzie ok. także na zimę:)

Napisano

> tak, wszystko co napisałeś to prawda hehe

smile.gif

> póki co wyemigrowałem z łódzkiego

frown.gif

> i serwisuję poza

> blokmanem, ale ceny te same prawie. co do płynnych umówionych godzin w blokmanie też się

> zgadzam tam jest ciągle wg powiedzenia naszych braci latynosów "maniana...",

Tylko, że mój czas nie jest tak płynny, jak jestem umówiony na jakieś poprawki gwarancyjne na 14:00 to nie mam ochoty czekać 40-60minut aż panowie łaskawie znajdą dla mnie czas, rozumiem, że czasami może się coś takiego zdarzyć, ale jak wiesz, u nich jest to norma.

Co ciekawe, jak przyjeżdża się na przegląd, na którym jak już pisałem mają dużą przebitkę a robota łatwa i szybka, to jakoś idzie dużo sprawniej niż na poprawkach gwarancyjnych.

> ale byłem ogólnie

> zadowolony z blokmanana. Ja już się wzieli to zrobili ok. Kłopotów nie miałem z instalacjami.

> To jeszcze zapytam: jak ci tę instalkę zrobili i czy jesteś zadowolony?

Przez pierwsze 2kkm było ok, jak przyjechałem na regulację po tym przebiegu to zrobili tak, że autko gasło przy dojeżdżaniu do świateł, rozwiązanie tego problemu zajęło im 3 kolejne wizyty. Okazało się, że u mnie trzeba brać sygnał obrotów z CPW a nie z cewki, o dziwo przed regulacją nie był to problem.

> Ja myślę, że jak mi teraz ustawili te 30 st. to będzie ok. także na zimę:)

Jeśli podobnie jak ja, nie pałujesz na zimnym silniku to będzie ok, zwłaszcza, że u mnie wtryskiwacze siedzą bardzo nisko przed chłodnicą, więc mają zimno.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

>

> Przez pierwsze 2kkm było ok, jak przyjechałem na regulację po tym przebiegu to zrobili tak, że

> autko gasło przy dojeżdżaniu do świateł, rozwiązanie tego problemu zajęło im 3 kolejne wizyty.

> Okazało się, że u mnie trzeba brać sygnał obrotów z CPW a nie z cewki, o dziwo przed regulacją

> nie był to problem.

> Jeśli podobnie jak ja, nie pałujesz na zimnym silniku to będzie ok, zwłaszcza, że u mnie

> wtryskiwacze siedzą bardzo nisko przed chłodnicą, więc mają zimno.

> Pozdrawiam BAS

tak, u mnie w punto też początkowo sygnał brany był nie z tego miejsca co trzeba, ale instrukcja montazu podobno zaleca brać sygnał tak jak to było pierwotnie...!!! ale też to u mnie poprawili:) i też to wyszło dopiero po jakimś czasie, chyba mapy się po czasie rozjeżdżały, aha i ten problem podobno wyłazi tylko u Fiatów:)

Póki co w Citroenie nie mam żadnych problemów (odpukać...). Leje gaz i jeżdże, zrobiłem już 45 tysi tym autem. U mnie wtryskiwacze zamontowano na pokrywie zaworów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.