Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdecydowałem się na samochod - C32 AMG

Featured Replies

Napisano

> Miałem kiedyś samochód z podobnym superchargerem (ta sama firma, ta sama technologia tylko inny

> model z uwagi na pojemność) i interesowalem się dość poważnie jego eksploatacja. Eatony zwykle

> wytrzymywaly 100-120 tysięcy mil bez remontu, ale już po 80 ciśnienie spadało.

Akurat w AMG siedzi IHI a nie Eaton, ale ja mam Eatona pod maską. Jakie to było auto i jakiej generacji to był supercharger?

>Mój tez pod

> koniec nie dawał pełnego ciśnienia.

Pewnie śruby się ze sobą spotkały i zmieniły geometrię, inaczej tego nie wytłumaczysz.

>Drugim problemem były koła zębate - trzeba było często zmieniać olej w Eatonie i

> używać specjalnego, bardzo drogiego oleju. Ludzie którzy użyli zwykłego oleju wykonczali

> supercharger w kilkanascie tysięcy kilometrów.

W USA to najchętniej zmienialibyście olej we wszystkim 5x dziennie. Mercedes twierdzi że olej w kompresorze jest dożywotni.

>Tak ze zbyt trwały to on nie był.

Nie zgodzę się - na forum w203 jakoś nikt nie narzeka na trwałość.

>Za to wzrost

> mocy dostawało się w prosty sposób - zmieniając rozmiar koła pasowego na mniejsze.

W Mercedesie to nie przejdzie - ciśnieniem steruje komputer poprzez klapę recyrkulacji doładowania, także zmiana kółka da tylko efekt w miejscach gdzie klapa jest zamknięta a kompresor nie jest w stanie napompować wymaganego ciśnienia, w miejscach gdzie ciśnienie jest "zbijane" nic to nie da. U mnie mam m45 któy pompuje zaledwie 0,5 bar, także zarzykuję twierdzenie że wymiana kółka nic nie poprawi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.