Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile da się z 1.2 16V ??

Featured Replies

Napisano

Witam. Właśnie zanabyłem takie cudo do zabawy z silnikiem od Stilo 1.2 16V. Niby RYCY i niby ciągnie ale wydaje mi sie ze szału nima. Dziś troszkę targnąłem sie z punto 1..2 60KM i jakoś cieżko było go złapać. Być moze przyczyna leży gdzieś w mapie ??? Jest ktoś kto by sie zajął mapą ???? I co mogę poprwaić zeby jechało to lepiej. Wiem ze kolektor ma od 1.1 8V i może to to. Z góry dzięki za podpowiedzi.

Pozdrawiam

Napisano

> Wiem ze kolektor ma od 1.1 8V i może to

> to. Z góry dzięki za podpowiedzi.

> Pozdrawiam

który kolektor?? spineyes.gif

moze nie masz 16v tylko 8?

Bo to nie pasuje ze sobą zamniennie :D

Napisano
  • Autor

> który kolektor??

> moze nie masz 16v tylko 8?

> Bo to nie pasuje ze sobą zamniennie :D

Wydechowy . według kolegi od którego kupiułem jest od 1.1 8V czy to możliwe.

Napisano

> Wydechowy . według kolegi od którego kupiułem jest od 1.1 8V czy to możliwe.

nijak nie mozliwe. w zaden sposob sie nie da do 16v zalozyc kolektora z 8v

Napisano
  • Autor

> nijak nie mozliwe. w zaden sposob sie nie da do 16v zalozyc kolektora z 8v

No to nie mam pojecia o co mu chodziłeo. Silnik napewno 16V. I chyba nie jedzie jak powinien

Napisano

> Wydechowy . według kolegi od którego kupiułem jest od 1.1 8V czy to możliwe.

pewnie jest ze "starego" 16v z punto mk1, po małym tuningu da się założyć.

Co do poprzedniego pytania, 1.2 16v nie powinno być jakimś tam zamułem, ja jakieś dwa lata temu - jeszcze jak miałem wolnossaka to praktycznie jechało CC ciut tylko wolniej od 1.4 16v w SC.

A jeszcze, jaką masz skrzynię biegów? Jaki osprzęt? Kolektor ssacy, wtryskiwacze, komputer?

Napisano
  • Autor

> pewnie jest ze "starego" 16v z punto mk1, po małym tuningu da się założyć.

> Co do poprzedniego pytania, 1.2 16v nie powinno być jakimś tam zamułem, ja jakieś dwa lata temu -

> jeszcze jak miałem wolnossaka to praktycznie jechało CC ciut tylko wolniej od 1.4 16v w SC.

> A jeszcze, jaką masz skrzynię biegów? Jaki osprzęt? Kolektor ssacy, wtryskiwacze, komputer?

Lesiu musiał byś to zobaczyć. Kolega który to miał wiem ze robił kiedyś tam swapa po czym wstawił to do lakiernika i mu lakiernik zarżnął silnik i wymianił potem na nowy i według mnie nie bedzie miał pojęcia na jakim osprzecie to jest. A skrzynia zwykła sportingowa. Komputer punto 1.2 16V

Napisano

> Lesiu musiał byś to zobaczyć. Kolega który to miał wiem ze robił kiedyś tam swapa po czym wstawił

> to do lakiernika i mu lakiernik zarżnął silnik i wymianił potem na nowy i według mnie nie

> bedzie miał pojęcia na jakim osprzecie to jest. A skrzynia zwykła sportingowa.

a to kupiłeś od kogoś "lokalnie"? COś mi świta, że ksytek kiedyś pisał/mówił coś o podobnym przypadku w okolicy...

Może "lakiernik-malarz" nie znał się na mechanice i wsfapował coś nie tak jak powinien?

Daj kilka fotek pod maską, zobaczymy.

Napisano
  • Autor

> a to kupiłeś od kogoś "lokalnie"? COś mi świta, że ksytek kiedyś pisał/mówił coś o podobnym

> przypadku w okolicy...

> Może "lakiernik-malarz" nie znał się na mechanice i wsfapował coś nie tak jak powinien?

> Daj kilka fotek pod maską, zobaczymy.

Tak tak autko MAłego Andrzeja. Ksytek zna sytuacje od potrzewki. Lakiernik z silnikiem raczej nic nie robił bo pamietam autko było zaraz zabrane.

Fotki dodam jutro bo dziś juz nie da rady.

Ale czy rzeźba tego kolektora mozę miec wpływ ??? NA moc chyab raczej nie co?? MA coś takeigo czasami jak by chciał ale nie mógł. TAka zamółka i po chwili ciągnie ale tez szału nie ma poza akustuką silnika. Mi sie wydaje ze coś nie tak dograne. A i czym moge filtr stożkowy umyć, bo w zasadzie musze całą komore wymyć, nietoperze tam fruwają zlosnik.gif

Napisano

cc mulez to jest to aut

tomicento robił w nim swapa na 1.2 16V

mały postawił auto na malowanie i silnik zrobił kabum

później wsadził jakiś od stilo czy palio i dalej co się działo to nie wiem

Napisano

> pewnie jest ze "starego" 16v z punto mk1, po małym tuningu da się założyć.

> Co do poprzedniego pytania, 1.2 16v nie powinno być jakimś tam zamułem, ja jakieś dwa lata temu -

> jeszcze jak miałem wolnossaka to praktycznie jechało CC ciut tylko wolniej od 1.4 16v w SC.

> A jeszcze, jaką masz skrzynię biegów? Jaki osprzęt? Kolektor ssacy, wtryskiwacze, komputer?

jak dobrze pamiętam

to skrzynia seria od sportasia

osprzęt z P1

Napisano
  • Autor

> jak dobrze pamiętam

> to skrzynia seria od sportasia

> osprzęt z P1

Podziekowania za fotki. Możesz podesłać na e-mail [email protected]

Napisano
  • Autor

Już mam podejżenie co może byc przyczyną. Autko zimne obrotki dziwnie falują i czasmi tak jak by jeden garnek troszkę kulał, po rozgrzaniu silnik pracuje dobrze bez fal ale czasami spadek mocy odczuwalny jest i tak sobie myśle jak by zacząć od cewek i przewodów , wymiana świec też nie zaszkodzi. Dziś ogarnąłem troszkę grotę i na pewno prawie zaspawana odma była. Zobaczymy co pokaże wymiana cewek.

A tak wracając do pytania z tematu to da sie cos jeszcze z tego silnika wycisnąć???

Napisano

Radziłbym sprawdzić pierw kompresje na cylindrach a jak bedzie ok to szukać dalej przyczyny "poza" samym silnikiem wink.gif

Napisano

> Lesiu musiał byś to zobaczyć. Kolega który to miał wiem ze robił kiedyś tam swapa po czym wstawił

> to do lakiernika i mu lakiernik zarżnął silnik i wymianił potem na nowy i według mnie nie

> bedzie miał pojęcia na jakim osprzecie to jest. A skrzynia zwykła sportingowa. Komputer punto

> 1.2 16V

temu koledze wstawialem silnik ja zlosnik.gif były silnik greena

ok.gif

Napisano

> cc mulez to jest to aut

> tomicento robił w nim swapa na 1.2 16V

> mały postawił auto na malowanie i silnik zrobił kabum

> później wsadził jakiś od stilo czy palio i dalej co się działo to nie wiem

oooooooo widze ze pamietasz. zlosnik.gif auto po swapie u mnie dosc fajnie jechało bo bylo lekko dlubane walki 250 swiatek i program, lekkie koło. wybuchlo bo zamiast 5 wbil malarz 3 i yeblo sick.gif

Napisano

> Już mam podejżenie co może byc przyczyną. Autko zimne obrotki dziwnie falują i czasmi tak jak by

> jeden garnek troszkę kulał, po rozgrzaniu silnik pracuje dobrze bez fal ale czasami spadek

> mocy odczuwalny jest i tak sobie myśle jak by zacząć od cewek i przewodów , wymiana świec też

> nie zaszkodzi. Dziś ogarnąłem troszkę grotę i na pewno prawie zaspawana odma była. Zobaczymy

> co pokaże wymiana cewek.

> A tak wracając do pytania z tematu to da sie cos jeszcze z tego silnika wycisnąć???

na chwilę obecną daj sobie spokój z kombinacjami

po wydmuchnięciu wody z fajek i świec oraz wymianie programu pojeździj i zobacz co będzie i jak będzie sprawowało się autko

zobacz jak na zimnym jest z obrotami na tym programie co masz teraz

co do tyrkolenia to tyrkoli bo słyszałem jak odjeżdżałeś ale zrób mu jeszcze autoadaptację

Napisano

> temu koledze wstawialem silnik ja były silnik greena

o to to, tylko zapomniałem od kogo silnik był

a ten co mu wstawiałeś też z greenem jeździł i widział i słyszał jak to jechało

Napisano

> oooooooo widze ze pamietasz. auto po swapie u mnie dosc fajnie jechało bo bylo lekko dlubane walki

> 250 swiatek i program, lekkie koło. wybuchlo bo zamiast 5 wbil malarz 3 i yeblo

pamiętam zlosnik.gif

gość jak yo prowadził od Ciebie to dzwonił do mnie i mówił jak to zapie.........

jechałem tym zaraz po włożeniu

jechać jechało fajnie

wiem że wtedy był problem z wolnymi obrotami

ale zanim to zdiagnozowano, silnik zrobił bu,m

mówisz że tam jest lekkie koło?

jak lekkie?

Napisano
  • Autor

> na chwilę obecną daj sobie spokój z kombinacjami

> po wydmuchnięciu wody z fajek i świec oraz wymianie programu pojeździj i zobacz co będzie i jak

> będzie sprawowało się autko

> zobacz jak na zimnym jest z obrotami na tym programie co masz teraz

> co do tyrkolenia to tyrkoli bo słyszałem jak odjeżdżałeś ale zrób mu jeszcze autoadaptację

Ksytek po twoim zabiegu autko jest nie do poznania, smiga super. Ale i tak przyda mu sie wymiana świec i przwodów bo za bogato nie wyglądają.

Napisano

> Ksytek po twoim zabiegu autko jest nie do poznania, smiga super. Ale i tak przyda mu sie wymiana

> świec i przwodów bo za bogato nie wyglądają.

wymień jeszcze sobie rozrząd bo pewnie mały tego nie zrobił

i załóż osłonę

Napisano
  • Autor

> wymień jeszcze sobie rozrząd bo pewnie mały tego nie zrobił

> i załóż osłonę

Coś tam mówił że robił ale nie zaszkodzi ok.gif

Napisano

> na chwilę obecną daj sobie spokój z kombinacjami

> po wydmuchnięciu wody z fajek i świec oraz wymianie programu pojeździj i zobacz co będzie i jak

> będzie sprawowało się autko

> zobacz jak na zimnym jest z obrotami na tym programie co masz teraz

> co do tyrkolenia to tyrkoli bo słyszałem jak odjeżdżałeś ale zrób mu jeszcze autoadaptację

Jaki program, bo może wcale autoadaptacji nie mieć. zlosnik.gif

Napisano

> Jaki program, bo może wcale autoadaptacji nie mieć.

mój co mi Huba pisał

ja aktualnie mam Twój włożony

na gygy Ci wieść napisałem

Napisano

Nie jestem do końca w temacie ale jak dobrze zrozumiałem to komp był strojony pod konkretny silnik z paroma modami.

Jeśli tak to to może być problemem.

Gość wsadził inny silnik "fabryczny" bo nie wydaję mi się aby przekładał np. wałki

I program niezbyt pasuje pod fabryczny silnik.

Napisano

> Nie jestem do końca w temacie ale jak dobrze zrozumiałem to komp był strojony pod konkretny silnik

> z paroma modami.

> Jeśli tak to to może być problemem.

> Gość wsadził inny silnik "fabryczny" bo nie wydaję mi się aby przekładał np. wałki

> I program niezbyt pasuje pod fabryczny silnik.

A i sprawdź po prostu przyśpieszenie do 100km/h

Na fabrycznej skrzyni powinien mieć ok 9s.

Jak ma sporo więcej to dupa.Jak mieści się w tym czasie to tak powinno być.

To Nie jest w końcu 200km i 400Nm grinser006.gif

Kurde sorry zamiast edytować zrobił się następny post

Napisano

program był pisany pod silnik 1.4 16V dużą przepustnicę stożek i wydech bez kol wydechowego

kolega który wziął program ma 1.2 16V przepustnicę stożek i wydech również bez kol wydechowego no i podobno pod lekkie koło

ok najlepiej by było napisać program pod dane mody ale nie czepiajmy się szczegółów

na pewno silnik dużo lepiej i równiej pracuje na moim programie niż na tym co miał i to może potwierdzić właściciel

nie mówię o wodzie którą miał w świecach i fajkach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.