Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

18 - nasto cyfrowy VIN?

Featured Replies

Napisano

Pacjent Żuk z 1991r

Moze pomińmy moje gapiostwo zlosnik.gif

Auto juz kupione, chciałem zarejestrowac, robiąc wczesniej przegląd.

Dopiero na stacji diagnostycznej wyszło ze w dowodzie rejestracyjnym jest 18 - nasto cyfrowy VIN. Na samochodzie niestety nie do odczytania, upływ czasu zrobił swoje.

6 pierwszych i 6 ostatnich cyfr idzie rozszyfrowac, srodek - gdzie mogla by byc pomyłka - niestety wyżarty.

285958708-ResizeofP1140966.JPG

Pan diagnosta kojarzył, ze kiedys spotkał sie z dluzszym VINem, ale teraz juz nie pamieta. Pozostaje wiec pytanie czy bywały takie przypadki czy panie w WK sie pomyliły?

Z tego co sie orientowalem teraz pozostaje tylko rzeczoznawca, opinia o nieczytelnosci numeru, no i nadanie nowego na stacji diagnostycznej. Tragedii nie ma, ale zastanawia mnie sam fakt zlosnik.gif

post-43242-143525163527_thumb.jpg

Napisano

Wg normy ISO 3779 VIN ma 17 znaków. Ani mniej, ani więcej...

Napisano
  • Autor

> Wg normy ISO 3779 VIN ma 17 znaków. Ani mniej, ani więcej...

czyli pomyłka pań w WK?

Pomijam wbite dwa przeglądy w ten dowód....

Napisano

> Wg normy ISO 3779 VIN ma 17 znaków. Ani mniej, ani więcej...

W maluchach byly przez pewien czas 18-cyfrowe wycgodzac z fabryki w Tychach w odroznieniu od tych z Bielska, wiec nie mow hop.

Napisano

> Pacjent Żuk z 1991r

> Moze pomińmy moje gapiostwo

> Auto juz kupione, chciałem zarejestrowac, robiąc wczesniej przegląd.

> Dopiero na stacji diagnostycznej wyszło ze w dowodzie rejestracyjnym jest 18 - nasto cyfrowy VIN.

> Na samochodzie niestety nie do odczytania, upływ czasu zrobił swoje.

> 6 pierwszych i 6 ostatnich cyfr idzie rozszyfrowac, srodek - gdzie mogla by byc pomyłka - niestety

> wyżarty.

> Pan diagnosta kojarzył, ze kiedys spotkał sie z dluzszym VINem, ale teraz juz nie pamieta.

> Pozostaje wiec pytanie czy bywały takie przypadki czy panie w WK sie pomyliły?

> Z tego co sie orientowalem teraz pozostaje tylko rzeczoznawca, opinia o nieczytelnosci numeru, no i

> nadanie nowego na stacji diagnostycznej. Tragedii nie ma, ale zastanawia mnie sam fakt

to nie jest vin ? tongue.gif aaa ... a być powinien grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> W maluchach byly przez pewien czas 18-cyfrowe wycgodzac z fabryki w Tychach w odroznieniu od tych z

> Bielska, wiec nie mow hop.

Nie mówię hop. Po prostu wychodzi na to, że w maluchach były niezgodne z normą... zlosnik.gif

Napisano

Jedziesz na Złombol? cfaniaczek.gif

A tabliczki znamionowej nie ma? Na niej przecież powinien być powtórzony VIN hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Jedziesz na Złombol?

planuje zlosnik.gif

> A tabliczki znamionowej nie ma? Na niej przecież powinien być powtórzony VIN

jest - w jeszcze gorszym stanie

Napisano

nie jestem pewien, czy w tamtym okresie mieliśmy już VIN.

jak się zaczyna?

Napisano

> Pacjent Żuk z 1991r

> Moze pomińmy moje gapiostwo

> Auto juz kupione, chciałem zarejestrowac, robiąc wczesniej przegląd.

> Dopiero na stacji diagnostycznej wyszło ze w dowodzie rejestracyjnym jest 18 - nasto cyfrowy VIN.

> Na samochodzie niestety nie do odczytania, upływ czasu zrobił swoje.

> 6 pierwszych i 6 ostatnich cyfr idzie rozszyfrowac, srodek - gdzie mogla by byc pomyłka - niestety

> wyżarty.

> Pan diagnosta kojarzył, ze kiedys spotkał sie z dluzszym VINem, ale teraz juz nie pamieta.

> Pozostaje wiec pytanie czy bywały takie przypadki czy panie w WK sie pomyliły?

niestety może zajść konieczność cofnięcia się wstecz aż do pierwszej faktury za auto .

Bo najczęściej wina leży w WK w którym pierwszy raz było rejestrowane auto.

Tak wynika z moich doświadczeń z DMP.

> Z tego co sie orientowalem teraz pozostaje tylko rzeczoznawca, opinia o nieczytelnosci numeru, no i

> nadanie nowego na stacji diagnostycznej. Tragedii nie ma, ale zastanawia mnie sam fakt

najczęściej to błąd WK - podobnie jak wpisywanie w oplach jako znaku zamiast zera litery "O" która nie może pojawić się w numerze VIN zamiast "0".

pozdr

Napisano
  • Autor

> niestety może zajść konieczność cofnięcia się wstecz aż do pierwszej faktury za auto .

> Bo najczęściej wina leży w WK w którym pierwszy raz było rejestrowane auto.

> Tak wynika z moich doświadczeń z DMP.

21 lat, moze być cięzko, mam nadzieje ze w ostatecznosci uda sie nadac nowy VIN z powodu nieczytelnosci starego

> najczęściej to błąd WK - podobnie jak wpisywanie w oplach jako znaku zamiast zera litery "O" która

> nie może pojawić się w numerze VIN zamiast "0".

> pozdr

ciekawi mnie tez jak by podeszli do tego w WK, gdybym od razu do nich poszedł ze starym dowodem rejestracyjnym, w ktorym jest 18- nasto cyfrowy VIN. Niezauwazyli by, czy kazali zrobic jakąś ekspertyze

Napisano
  • Autor

> nie jestem pewien, czy w tamtym okresie mieliśmy już VIN.

> jak się zaczyna?

Były były SUL007 początek, nawet w ksiązce do Żuka jest opisane co oznaczaja kolejne znaki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.