Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberty Direct

Featured Replies

Napisano

Dzwoni do mnie paniusia i mowi ze w zeszlym roku na stronie wypelnialem itd, 1 - wsza oferta 4300 przy moich znizkach + znizka za karte kredytowa i ze jestem klientem ing 270751858-jezyk.gif, mowie ze duzo mam za ten sam zakres 2300 w innej ubezpieczalni 270751858-jezyk.gif Tu Pani przeprasza ale otworzyla sie jej aplikacja jescze raz i ma inna cene prawie 2900 , ja jej dalej mowie zem mam ten sam zakres za 2300 , to jescze ekstra znizka na 2700 270751858-jezyk.gif , i czy jestem zainteresowany , ja dalej powtazam ze ten sam zakres za 2300 mam , a ta dalej ze jak zrezygnuje z wariantu aso to bedzie 2300 , normalnie usmialem sie mialem chwile czasu wiec sobie porozmawialem 270751858-jezyk.gif

naprawde mozna pociagnac konsultanta i nagle z 4300 robi sie niecale 3000 i nie jest to wina systemu tylko wyczucie klienta czy sie nie orientuje i czy da se wcisnac wyzsza stawke 270751858-jezyk.gif , juz 2 gie takie zagranie z ta ubezpieczalnia w zeszlym roku byla identyczna sytuacja , tylko nie pamietam czy otwierala ponownie aplikacje , czy blednie miala dane wpisane 270751858-jezyk.gifP

Takze uwazajcie i w przypadku tej ubezpieczalni macie mozliwosc dobrej negocjacji 270751858-jezyk.gif

Napisano

ja robilem kalkulacje na Allianz Direct

nie kupilem tam polisy (mimo, ze oferta byla niezla) ale po kilku dniach od kalkulacji dostalem maila cobym zadzwonil a poprawia cene

co do Liberty to nie pamietam czy to bylo Liberty czy Axa, ale oni proponowali mi polise bez mozliwosci zniesienia 10% udzialu w przypadku KR

do kitu z takimi oszczednosciami

Napisano

Handlowców mają kiepskich, ale ja na przykład przerabiałem u nich ostatnio likwidację szkody w Oplu i byli zupełnie OK. Więcej problemów miałem z... przedłużeniem umowy w MTU. Robili tyle problemów, że zrezygnowałem z opłaconej polisy na pół roku kupionej z autem i kupiłem w Avivie. CCC, ale jakiś minimalny poziom obsługi jednak też się liczy.

Napisano
  • Autor

> ja robilem kalkulacje na Allianz Direct

> nie kupilem tam polisy (mimo, ze oferta byla niezla) ale po kilku dniach od kalkulacji dostalem

> maila cobym zadzwonil a poprawia cene

> co do Liberty to nie pamietam czy to bylo Liberty czy Axa, ale oni proponowali mi polise bez

> mozliwosci zniesienia 10% udzialu w przypadku KR

> do kitu z takimi oszczednosciami

o tu tez bylo 10 od KR

Napisano

albo mozna od razu spr na ich stronei, wpisujac kody i sprawdzajac promocje grinser006.gif270751858-jezyk.gif. Ubezpieczam u nich juz od 4 lat i nigdy konsultant nie przebil oferty z www.

W moim przypadku auta kilku letniego jak i w przypadku nowego sportage mojego taty allianz byl najtansza opcja. Nawet czesto taniej niz w dziadowskiej Axie.

Napisano

> ja robilem kalkulacje na Allianz Direct

> nie kupilem tam polisy (mimo, ze oferta byla niezla) ale po kilku dniach od kalkulacji dostalem

> maila cobym zadzwonil a poprawia cene

> czy to bylo Liberty czy Axa, ale oni proponowali mi polise bez

> mozliwosci zniesienia 10% udzialu w przypadku KR

Na pewno nie w AXA. Ja w swojej polisie AC i KR mam jasno napisane że cyt: wysokość franszyzy redukcyjnej - Twój udział w odszkodowaniu - Brak

Ale jak sie poczyta OWU to są ciekawe rzeczy. biglaugh.gif Dla aut powyżej 6 lat i naprawy metodą kosztorysową 60% amortyzacji częsci sobie licza.

Napisano

> albo mozna od razu spr na ich stronei, wpisujac kody i sprawdzajac promocje

W tej chwili Axa przebiła chyba wszystkich z OC. Ja na Astrę 1.6 mam 370 zł z max zniżkami . Rok wcześniej najlepszy był Liberty ale było ponad 100 zł drożej.

Napisano

> Na pewno nie w AXA. Ja w swojej polisie AC i KR mam jasno napisane że cyt: wysokość franszyzy

> redukcyjnej - Twój udział w odszkodowaniu - Brak

> Ale jak sie poczyta OWU to są ciekawe rzeczy. Dla aut powyżej 6 lat i naprawy metodą kosztorysową

> 60% amortyzacji częsci sobie licza.

tak jak napisalem: nie pamietam w ktorym

pamietam, ze w jednym z tych byl ten obowiazkowy udzial w KR 10%

w drugim jeszcze ciekawiej bo wogole mi AC nie zaproponowali (dosyc ryzykowna marka - moze dlatego)

Napisano

> W tej chwili Axa przebiła chyba wszystkich z OC. Ja na Astrę 1.6 mam 370 zł z max zniżkami . Rok

> wcześniej najlepszy był Liberty ale było ponad 100 zł drożej.

Mnie osobiscie samo OC nie interesowalo nigdy, a AC u nich bym nie kupil !!

Napisano

> Mnie osobiscie samo OC nie interesowalo nigdy, a AC u nich bym nie kupil !!

Mnie też nigdy nie interesowało samo OC, ale ostatnio nabyłem drugą padakę, której nie da się ubezpieczyć AC i co ciekawe będąc od 6 lat klientem na autko z OC+AC w cenie nie do pobicia przez żadną inna ubezpieczalnię, zaproponowali mi OC drugiego auta prawie 400zł.

W MTU wyszło 222zł. bez żadnych ceregieli.

Wszystko kwestia: "targetu".

Pozdrawiam.

Napisano

> W tej chwili Axa przebiła chyba wszystkich z OC. Ja na Astrę 1.6 mam 370 zł z max zniżkami . Rok

Miałem OC w Liberty. Przed końcem ubezpieczenia policzyłem w AXA. Okazało się, że jest 60+ zł taniej. Zniżki z tytułu OC mam 60%, tyle samo z AC (mimo, że interesowało mnie tylko OC w AXA, w kalkulatorze podałem wysokość zniżki AC, które mam w innym TU). Policzyło, zapłaciłem, przysłali polisę. Miesiąc później przysłali drugą polisę, z przekalkulowaną składką większą o ponad 60 zł....z tego względu, że dopatrzyli się, że miałem w 2010 likwidowaną szkodę z mojego AC.....ale to była szkoda drobna, nie straciłem wtedy zniżek (bo takie miałem warunki AC) a poza tym co ma się AC do OC?? smirk.gif

Dwa razy ubezpieczyłem auto w AXA - pierwszy i ostatni no.gificon_rolleyes.gif

Napisano

> Mnie też nigdy nie interesowało samo OC,

Ja też mam zawsze wykupione OC+AC na moje pojazdy...ale niestety OC płacę w marcu, AC w czerwcu zlosnik.gif w drugim aucie OC kwiecień, AC październik.....więc interesuje mnie zakup każdej polisy oddzielnie....

.... ma to związek z tym, że kupując auta przejmowałem OC po poprzednim właścicielu, a zaraz po zakupie ubezpieczałem w zakresie AC wink.gif

Napisano

> Miałem OC w Liberty. Przed końcem ubezpieczenia policzyłem w AXA. Okazało się, że jest 60+ zł

> taniej. Zniżki z tytułu OC mam 60%, tyle samo z AC (mimo, że interesowało mnie tylko OC w AXA,

> w kalkulatorze podałem wysokość zniżki AC, które mam w innym TU). Policzyło, zapłaciłem,

> przysłali polisę. Miesiąc później przysłali drugą polisę, z przekalkulowaną składką większą o

> ponad 60 zł....z tego względu, że dopatrzyli się, że miałem w 2010 likwidowaną szkodę z mojego

> AC.....ale to była szkoda drobna, nie straciłem wtedy zniżek (bo takie miałem warunki AC) a

> poza tym co ma się AC do OC??

> Dwa razy ubezpieczyłem auto w AXA - pierwszy i ostatni

Niestety Axa staje się coraz gorsza. Jest faktycznie bardzo tania ale ja osobiście nie chciał bym likwidować u nich szkody. Znajomy miał u nich przygodę ale z OC innego sprawcy, który miał to ubezpieczenie w Axie właśnie. facepalm%5B1%5D.gifMoim zdaniem na takie praktyki TU dobrze jest mieć AC, bo wtedy regresem bardzo łatwo można szkodę zlikwidować jakby co. Oczywiście Twoje TU już sobie ściągnie zależność bez żadnych problemów. Co do Liberty Direct to właśnie u nich mam same OC + Assistance Premium i kiedyś przyszło mi korzystać z pomocy w ramach tego Assistance 1500km od domu (w Chorwacji). Jeden tel, który de facto kosztował 190zł buu.gif (takie ceny za minutę połączenie w Cro) i po 2 godz przyjechała laweta oraz ktoś w rodzaju likwidatora szkód. Na szczęście obyło się bez warsztatu, hotelu itp. rzeczy. Jak się okazało, wypadł jakiś przekaźnik i przez to nie chciał kręcić rozrusznikiem 270635636-JUMP2.gif. NIe wiem co bym wtedy zrobił, gdyby nie ta pomoc. Chyba dobrze jest mieć takie coś, tym bardziej, że to kosztowało około 100zł rocznie. Myślę , że po tej przygodzie mogę wszystkim z czystym sumieniem polecić ubezpieczenie w tej firmie.

Napisano

> Mnie też nigdy nie interesowało samo OC, ale ostatnio nabyłem drugą padakę, której nie da się

> ubezpieczyć AC i co ciekawe będąc od 6 lat klientem na autko z OC+AC w cenie nie do pobicia

> przez żadną inna ubezpieczalnię, zaproponowali mi OC drugiego auta prawie 400zł.

> W MTU wyszło 222zł. bez żadnych ceregieli.

> Wszystko kwestia: "targetu".

> Pozdrawiam.

Ja wlasnie jestem na etapie likwidacji szkody z OC sprawcy, niestety mial on w AXA tongue.gif

Napisano

No to ja Ci powiem że mi w Proamie wyszło 288 zeta OC za rocznego Cruza 1.6 devil.gif Oczywiście brałem pakiet OC+AC i inne pierdoły ale samo OC tak jak piszę. Jakoś inni wymiękli grinser006.gif

Napisano

Mi Proama wyliczyła jakiś kosmos. Ponad 5 stówek. HGW od czego zależą te stawki. Może od tego że auto z Wawy i ryzyko wieksze? niewiem.gif

Napisano

> Ja wlasnie jestem na etapie likwidacji szkody z OC sprawcy, niestety mial on w AXA

No to powodzenia... zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.