Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dylemat zakupowy....

Featured Replies

Napisano

Wspólna cecha - silnik wysokoprężny, jakiś w miarę wysoki pakiet wyposażenia (klima automatyczna, minimum 4 poduchy, pełna elektryka).

Do wyboru spośród czwórki: C4 Picasso, Altea, C-max, Corolla Verso. Rocznikowo tak, żeby się zmieścić w około 25 tysiącach złotych.

Jakby się dało - bez opinii "bo szwagra wujka ciotki kuzyn widział..." i propozycji silnika benzynowego, benzyny + LPG itp. 20.GIF

Napisano

O c-max się wypowiem co nieco bo wiem, a nie myslę że wiem zlosnik.gif

Z silników to proponuje 1.8 diesel (stara klekocąca konstrukcja, ale wytrzymała, bezaawaryjna i tania w serwisowaniu), albo 2.0 diesel (hdi od PSA - płynnie oddaje moc, bardzo dobrze sie zbiera, nie serwisować po stodołach).

Altea - brzydkie toto, ale jak to VWowskie produkcje - ma duzo fajnych bajerów, dobrze wykonana.

Napisano

szkoda, że SCENICa nie bierzesz pod uwagę, bo miałbyś full wypas ok.gif

Napisano
  • Autor

> szkoda, że SCENICa nie bierzesz pod uwagę, bo miałbyś full wypas

Szczerze mówiąc ja bym Roomstera kupił... IMHO najbardziej pasuje do profilu i wymagań. Niestety - decyduje osoba płci piękniejszej, której nie da się niczego wytłumaczyć - Renault nie, bo francuzy się psują, ale już Citroen tak, bo się podoba spineyes.gif Z podobnych przyczyn odpadła Skoda (bo czeska i się psuje) a został Seat (bo niemiecka technika...). Przypadek nieuleczalny po prostu wink.gif

Napisano

rozumiem, przy czym bo francuzy się psują, a citroen to przecież jest "hamerykański" grinser006.gif

z takimi pakietami standardowego wyposażenia, jak ma scenic to w tej cenie chyba nie ma żadna marka. czujnik zmierzchu, desczu, szyberdach, klimatronik, tempomat, HF, ilość schowków, ocynk etc. etc.

Napisano

> Altea - brzydkie toto, ale jak to VWowskie produkcje - ma duzo fajnych bajerów, dobrze wykonana.

O jakich bajerach mowisz vw zawsze z wyposazeniem mial braki smile.gif za wszystko sobie slono licza

Napisano

> decyduje osoba płci piękniejszej, której nie da się niczego wytłumaczyć

To daremny trud - i tak wybierze to "ładne". Czyli cóż z tego, że jej pokażesz np. w świetnym stanie Alteę, jak będzie w kolorze nie pasującym jej do spinki do włosów ?

Napisano

> Altea - brzydkie toto, ale jak to VWowskie produkcje - ma duzo fajnych bajerów, dobrze wykonana.

Ale piszesz bo wiesz czy wydaje ci się? Bo jakość VW jest mocno przereklamowana.

ps. przedwczoraj w moim produkcie VW odpadła JAKAŚ śrubka spod deski a całą zimę skrzypiało zawieszenie i fotel biglaugh.gif

ps. samochód jest z X 2011 hahaha.gif

Napisano

> Ale piszesz bo wiesz czy wydaje ci się? Bo jakość VW jest mocno przereklamowana.

> ps. przedwczoraj w moim produkcie VW odpadła JAKAŚ śrubka spod deski a całą zimę skrzypiało

> zawieszenie i fotel

> ps. samochód jest z X 2011

Każdemu się może zdarzyć.

Napisano

ojciec ma LeonaII i jakoś nie widze tam bajerów i dobrego wykonania. Fotel kierowcy przy 45000km przeciera się, skrzypi coś w okolicach schowka, plastik nawiewów obłazi ze "srebrnego" lakieru. Samochód 2008r I wł

Napisano

Skrzypiące przednie zawieszenie w zimie jest problem większej ilośći aut obecnie.

Kilka dni temu rozmawiałem z facetem, który jest na wysokim stanowisku w fiacie na pl. Giulitta jest jak to powiedział wielką wtopą pod względem awaryjności. Wydają strasznie dużo kasy na naprawy, nie wspominając już o 159. Także lepsze skrzypiące zawieszenie niż auto, które ciągle się psuje zlosnik.gif

Chyba brałbym Corollę Verso. Był jakiś czas temu przedstawiony test na dystansie 100 tys km w AŚ.

Napisano

> Każdemu się może zdarzyć.

Pewnie że każdemu. Tylko jeden kosztuje X a drugi 2/3 X wink.gif

Napisano

> Każdemu się może zdarzyć.

Jasne. Szkoda tylko, że skrzypienie jest u wszystkich posiadaczy w firmie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Skrzypiące przednie zawieszenie w zimie jest problem większej ilośći aut obecnie.

Mi skrzypiały 2 auta. AR 156 i SkodoVW

Napisano

> Jasne. Szkoda tylko, że skrzypienie jest u wszystkich posiadaczy w firmie

Wystarczy przesmarować tulejki, które w fabryce nie zostały odpowiednio nasmarowane.

Napisano

> Wystarczy przesmarować tulejki, które w fabryce nie zostały odpowiednio nasmarowane.

Wystarczy dokręcić śrubkę, która odpadła ale co na to jakość VW? hehe.gif

Napisano

> Wystarczy dokręcić śrubkę, która odpadła ale co na to jakość VW?

zdajesz sobie kolego sprawę, że kolega prosił o konkretne wypowiedzi na temat w.w. aut, a ty zrobiłeś mu totalny offtop w wątku?...

Napisano

A ja polecę Ci Passata B5 FL kombi ok.gif

Napisano

> Wspólna cecha - silnik wysokoprężny, jakiś w miarę wysoki pakiet wyposażenia (klima automatyczna, > minimum 4 poduchy, pełna elektryka).

> Do wyboru spośród czwórki: C4 Picasso, Altea, C-max, Corolla Verso. Rocznikowo tak, żeby się > zmieścić w około 25 tysiącach złotych.

Ja bym dodał Zafire B z silnikiem 1.9 120 KM lub 150 KM

- silnik 120 Km zbiera dobre opinie, zawieszenie jak dla mnie bardzo dobre

Napisano

> zdajesz sobie kolego sprawę, że kolega prosił o konkretne wypowiedzi na temat w.w. aut, a ty

> zrobiłeś mu totalny offtop w wątku?...

Wydaje ci się. Reklamujesz jakość VW więc obalam ten mit

Napisano

1. IMHO: z tych 4 wzialbym forda.

C4 i Altea paskudnie brzydkie. Toyoty nie, bo nie smile.gif

Forda miałem i byłem zadowolony (focusa coprawda), ale to podobne.

Renault które tu doradzają bym odpuscil, bo niedorobione to to w porównianiu z Fordem.

2. po co Ci takie auto? dlaczego chcesz wozic powietrze nad głową? zwykle kombi odpada?

3. który Tobie się najbardziej podoba?

Napisano
  • Autor

> Ja bym dodał Zafire B z silnikiem 1.9 120 KM lub 150 KM

> - silnik 120 Km zbiera dobre opinie, zawieszenie jak dla mnie bardzo dobre

Może dodajmy jeszcze Actrosa, nartosanki i hulajnogę. A potem wybierzmy i tak z przedmiotowej czwórki smile.gif

Napisano
  • Autor

> 1. IMHO: z tych 4 wzialbym forda.

> C4 i Altea paskudnie brzydkie. Toyoty nie, bo nie

C4 jeszcze ma jakiś styl IMHO - Altea to takie nadmuchane jajko sick.gif

> Forda miałem i byłem zadowolony (focusa coprawda), ale to podobne.

> Renault które tu doradzają bym odpuscil, bo niedorobione to to w porównianiu z Fordem.

Szczerze mówiąc - otworzyłem maskę w Sceniku i nie wiedziałem czy się śmiać, czy płakać. Zrobienie czegokolwiek bez wyjęcia silnika jest chyba niemożliwe niewiem.gif No i brakuje (według zainteresowanej zakupem) rączki na dachu i byłoby fajne, designerskie żelazko wink.gif

> 2. po co Ci takie auto? dlaczego chcesz wozic powietrze nad głową? zwykle kombi odpada?

Widocznie odpada. Jest kwestia okazjonalnego wstawiania wózka do bagażnika - wstawiania a nie składania i wkładania złożonego - do wyższych aut wejdzie, do żadnego kombi się nie udało.

> 3. który Tobie się najbardziej podoba?

A jakie to ma znaczenie? Auto nie jest dla mnie smile.gif Ja mam zupełnie inny typ - IMHO znacznie rozsądniejszy, niż te podane na początku - tyle, że starszego brata się nie słucha z zasady nigdy a już na pewno nie w kwestiach motoryzacyjnych wink.gif

Napisano

> C4 jeszcze ma jakiś styl IMHO - Altea to takie nadmuchane jajko

> Szczerze mówiąc - otworzyłem maskę w Sceniku i nie wiedziałem czy się śmiać, czy płakać. Zrobienie

> czegokolwiek bez wyjęcia silnika jest chyba niemożliwe No i brakuje (według zainteresowanej

> zakupem) rączki na dachu i byłoby fajne, designerskie żelazko

ok.gif

> Widocznie odpada. Jest kwestia okazjonalnego wstawiania wózka do bagażnika - wstawiania a nie

> składania i wkładania złożonego - do wyższych aut wejdzie, do żadnego kombi się nie udało.

> A jakie to ma znaczenie? Auto nie jest dla mnie Ja mam zupełnie inny typ - IMHO znacznie

> rozsądniejszy, niż te podane na początku - tyle, że starszego brata się nie słucha z zasady

> nigdy a już na pewno nie w kwestiach motoryzacyjnych

a posłucha ekspertów z AK? smile.gif

Napisano
  • Autor

> a posłucha ekspertów z AK?

Liczę, że już z tej wybranej czwórki po wskazaniu przez Was wad i zalet (nigdy nie jeździłem nawet żadnym z tych 4 typów) uda się jej podpowiedzieć najmniejsze zło wink.gif

Napisano

> Wspólna cecha - silnik wysokoprężny, jakiś w miarę wysoki pakiet wyposażenia (klima automatyczna,

> minimum 4 poduchy, pełna elektryka).

> Do wyboru spośród czwórki: C4 Picasso, Altea, C-max, Corolla Verso. Rocznikowo tak, żeby się

> zmieścić w około 25 tysiącach złotych.

> Jakby się dało - bez opinii "bo szwagra wujka ciotki kuzyn widział..." i propozycji silnika

> benzynowego, benzyny + LPG itp.

Ja bym wzial Altee bo najladniejsza. Reszta z tego mi sie nie podoba wiec bym nawet nie spojrzal.

Altea obnizona na ladnej feldze i jest pieknie ok.gif

hintenschrgwr.jpg

Napisano
  • Autor

> Ja bym wzial Altee bo najladniejsza. Reszta z tego mi sie nie podoba wiec bym nawet nie spojrzal.

> Altea obnizona na ladnej feldze i jest pieknie

Gorzej, że nieobniżona i na zwykłej feldze wygląda dość tak hmm.gif jajkowato?

A jak z trwałością, jakością wykonania, korozją itp.?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.