Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przedni wahacz

Featured Replies

Napisano

Wymienię przed domem na parkingu Panda actual 1.1? Jakiś manual mamy do tego ?

Chętnie skorzystam z jakieś sprawdzonej instrukcji. Wygląda na mało skomplikowane ale...

Napisano

> Wymienię przed domem na parkingu Panda actual 1.1? Jakiś manual mamy do tego ?

> Chętnie skorzystam z jakieś sprawdzonej instrukcji. Wygląda na mało skomplikowane ale...

odkręcasz koło i masz 3 śruby do odkręcenia wyjmujesz wahacz i w odwrotnej kolejności. 30 min i jedna strona zrobiona żadnej filozofii..

Napisano

> odkręcasz koło i masz 3 śruby do odkręcenia wyjmujesz wahacz i w odwrotnej kolejności. 30 min i

> jedna strona zrobiona żadnej filozofii..

pod warunkiem że uda mu się przy zwrotnicy sworzeń wybić ok.gif

Napisano
  • Autor

> pod warunkiem że uda mu się przy zwrotnicy sworzeń wybić

jakiś sposób jest na to?

Napisano

> jakiś sposób jest na to?

wd40, młotek i browar 20.GIFzlosnik.gifok.gif

Napisano

> jakiś sposób jest na to?

może być tak jak Pipper pisze ale mniej inwazyjny to ściągacz czyli stożek stalowy z dziurą w środku ok.gif

Napisano

> może być tak jak Pipper pisze ale mniej inwazyjny to ściągacz czyli stożek stalowy z dziurą w

> środku

a jakie wahacze kupić ? myślałem nad TRW bo niezła jakość widzę też dostępne są Delphi ale dużo droższe. Co montować?

Zdziwiłem się, że są też dostępne same sworznie wydawało mi się, że w pandzie nie wymienne i o ile tuleje zaprasować można o tyle sworzeń myślałem, że nie wymienny tylko że żadna oszczędność bo jest w połowie ceny nowego wahacza.

Napisano

> a jakie wahacze kupić ? myślałem nad TRW bo niezła jakość widzę też dostępne są Delphi ale dużo

> droższe. Co montować?

> Zdziwiłem się, że są też dostępne same sworznie wydawało mi się, że w pandzie nie wymienne i o ile

> tuleje zaprasować można o tyle sworzeń myślałem, że nie wymienny tylko że żadna oszczędność bo

> jest w połowie ceny nowego wahacza.

kup to co podesłałem linka do oryginałów- mają oznaczenie TRW - to idzie na pierwszy montaż

Napisano

> kup to co podesłałem linka do oryginałów- mają oznaczenie TRW - to idzie na pierwszy montaż

ok ale gdzie ten link bo nie widzę?

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

a jakie parametry ma śruba mocująca sworzeń wahacza do zwrotnicy. Na klucz 13. M8x50mm ? jaka klasa wytrzymałości 10,9 ?

Pękła przy dokręcaniu...

Napisano

> a jakie parametry ma śruba mocująca sworzeń wahacza do zwrotnicy. Na klucz 13. M8x50mm ? jaka klasa

> wytrzymałości 10,9 ?

> Pękła przy dokręcaniu...

wszystkie śruby świata: metryczne i calowe

"Imbus" PHU. Klusek Grzegorz

70-766 Szczecin

ul. Zakątek 1

woj. zachodniopomorskie

powiat: Szczecin

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dziś wymieniłem były jeszcze fabryczne. Teraz są TRW ten od strony pasażera był jeszcze w miarę ok - kierowcy pukał. całość wymiany po 30min na stronę z tym że ja dość pedantycznie oczyszczam śruby, smaruje gwinty smarem miedzianym, a wnętrza śrub tak jak oryginalnie miałem zabezpieczone przeźroczystym smarem tak samo teraz przesmarowałem całość śmiga i buczy a w zasadzie nie buczy bo cicho:)

Jeszcze tylko czekam na sprężyny eibacha i mam sprawę zawieszenia w pandzie na razie z głowy - wszystko nowe smile.gif

koszt wahaczy 250zł komplet - delphi były po 210zł sztuka ale sprężyny chciałem kupić więc przyoszczędziłem.

Poprzednie wahacze zrobiły 86kkm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.