Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[LTzAK] Camaro ZL1

Featured Replies

Napisano

LTzAK czyli Lubię To z AK

Mam w swoim Equinox'ie parę detali z Camaro: sterowanie dinksów z kierownicy, wyświetlacze i coś jeszcze by się znalazło. I klakson pewnie taki sam wink.gifwpysk.gif

Oczywiście Marek ma Camaro. A właściwie jego córuś. Więc paroma wspólnymi detalami nie ma się co chwalić.

Już widziałem ZL1 na żywo. MONSTRUM!!!

Napisano

> LTzAK czyli Lubię To z AK

> Mam w swoim Equinox'ie parę detali z Camaro: sterowanie dinksów z kierownicy, wyświetlacze i coś

> jeszcze by się znalazło. I klakson pewnie taki sam

> Oczywiście Marek ma Camaro. A właściwie jego córuś. Więc paroma wspólnymi detalami nie ma się co

> chwalić.

> Już widziałem ZL1 na żywo. MONSTRUM!!!

U nas widzę na ulicach trochę Corvette - robi wrażenie, rzuca się w oczy - strasznie szerokie ii niskie auto smile.gif

Napisano

> Już widziałem ZL1 na żywo. MONSTRUM!!!

U nas tej wersji nie sprzedaja. crazy.gif Swietne auto a ten dzwiek silnika food.gif

Napisano

1. Dźwięk silnika:

http://blog.caranddriver.com/wp-content/uploads/2012/05/2012-Chevy-Camaro_ZL1.mp3

P.S. Nadal mi się bardziej podoba dźwięk Lexusa (a w szczególności prędkość z jaka zmienia biegi):

http://blog.caranddriver.com/wp-content/uploads/2010/08/2010-Lexus-IS-F.mp3

2. Inżynierowie GMa

Wczoraj sprawdzałem olej w samochodach i zadumałem się nad tym jak drobiazgi potrafia zepsuć wrażenie o pojeździe. Po pierwsze w Camaro bagnet jest tak umieszczony ze nie da się go wyjąć bo przeszkadza rura od klimatyzacji - trzeba bokiem a i tak cześć oleju z bagnetu kończy na osłonie rury. Po drugie sam bagnet jest brzydki - szary, pozawijany jak faworki i trudno bez dobrego światła zauważyć gdzie są znaczki minimum i maksimum. Dla porównania w IS-Fie bagnet wyglada jakbyśmy mieli w ręku miecz samurajski - jest pięknie błyszczący i sprawia wrażenie dzieła sztuki a nie części silnika. Do tego ma wywiercone dwa otworki żeby pokazać gdzie ma być minimum i maksimum. Takie drobiazgi powodują ze człowiek chce kupić następnego Lexusa a nie następnego Chevroleta.

Napisano

> (...)

> 2. Inżynierowie GMa

> Wczoraj sprawdzałem olej w samochodach i zadumałem się nad tym jak drobiazgi potrafia zepsuć

> wrażenie o pojeździe. Po pierwsze w Camaro bagnet jest tak umieszczony ze nie da się go wyjąć

> bo przeszkadza rura od klimatyzacji - trzeba bokiem a i tak cześć oleju z bagnetu kończy na

> osłonie rury. Po drugie sam bagnet jest brzydki - szary, pozawijany jak faworki i trudno bez

> dobrego światła zauważyć gdzie są znaczki minimum i maksimum. Dla porównania w IS-Fie bagnet

> wyglada jakbyśmy mieli w ręku miecz samurajski - jest pięknie błyszczący i sprawia wrażenie

> dzieła sztuki a nie części silnika. Do tego ma wywiercone dwa otworki żeby pokazać gdzie ma

> być minimum i maksimum. Takie drobiazgi powodują ze człowiek chce kupić następnego Lexusa a

> nie następnego Chevroleta.

hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Ilu klientów Lexusa samodzielnie sprawdza poziom oleju?

Ilu kierowców w ogóle sprawdza poziom oleju?

Kto wybiera daną markę dlatego, że ma ładny bagnet oleju?

hehe.gifhehe.gifhehe.gif

PS. Ostatni raz sprawdzałem w samochodzie poziom oleju jakieś 8-10 lat i trzy samochody temu.

Napisano

> P.S. Nadal mi się bardziej podoba dźwięk Lexusa (a w szczególności prędkość z jaka zmienia biegi):

> http://blog.caranddriver.com/wp-content/uploads/2010/08/2010-Lexus-IS-F.mp3

Sorry ale lexus to inna liga. Poza tym dzwiek mi sie nie podoba.

> 2. Inżynierowie GMa

> Wczoraj sprawdzałem olej w samochodach i zadumałem się nad tym jak drobiazgi potrafia zepsuć

> wrażenie o pojeździe. Po pierwsze w Camaro bagnet jest tak umieszczony ze nie da się go wyjąć

> bo przeszkadza rura od klimatyzacji - trzeba bokiem a i tak cześć oleju z bagnetu kończy na

> osłonie rury. Po drugie sam bagnet jest brzydki - szary, pozawijany jak faworki i trudno bez

> dobrego światła zauważyć gdzie są znaczki minimum i maksimum. Dla porównania w IS-Fie bagnet

> wyglada jakbyśmy mieli w ręku miecz samurajski - jest pięknie błyszczący i sprawia wrażenie

> dzieła sztuki a nie części silnika. Do tego ma wywiercone dwa otworki żeby pokazać gdzie ma

> być minimum i maksimum. Takie drobiazgi powodują ze człowiek chce kupić następnego Lexusa a

> nie następnego Chevroleta.

Ale wymysliles facepalm%5B1%5D.gif Poza tym lexus W EU jakos za dobrze sie nie sprzedaje.

Napisano
  • Autor

> Ilu kierowców w ogóle sprawdza poziom oleju?

Ujeżdżający różne TDI, HDI i podobne. Ponoć. Sam musiałem do HDI dolać oleju. Do planowej wymiany było jeszcze 6000 km. Przebig jakieś 70000 km.

Napisano

> Kto wybiera daną markę dlatego, że ma ładny bagnet oleju?

Ja wiem grinser006.gif

Marek hahaha.gif

Napisano

> Ilu klientów Lexusa samodzielnie sprawdza poziom oleju?

> Ilu kierowców w ogóle sprawdza poziom oleju?

> Kto wybiera daną markę dlatego, że ma ładny bagnet oleju?

> PS. Ostatni raz sprawdzałem w samochodzie poziom oleju jakieś 8-10 lat i trzy samochody temu.

Oj, nie wiem czy udajesz czy na prawdę nie rozumiesz co pisze. Nie chodzi o jeden bagnet, ale wiele takich drobiazgów które w Chevrolecie są badziewiaste a w Lexusie ładne i dopracowane. Chevrolet jest piękny w pierwszym momencie, z czasem człowiek odkrywa coraz wiecej niedopracowanych i oszczędzonych elementów. Z jednej strony człowiek dostaje naprawdę dużo za to ile płaci - np. super silnik, rewelacyjne zawieszenie i pełno bajerów. Ale jak już zachwyt tymi bajerami minie to odkrywa się gdzie GM oszczędził - a to na jakości a to na materiałach a to na czasie inżynierów. Z Lexusem jest zupełnie odwrotnie - płaci się bardzo dużo za samochód o przeciętnych osiągach, bezpłciowym silniku i dość ograniczonej ilości opcji. Ale wszystko jest dopracowane do perfekcji i nawet zajrzenie do koła zapasowego zachwyca.

Napisano

> Oj, nie wiem czy udajesz czy na prawdę nie rozumiesz co pisze.

Rozumiem. Ale dalej uważam to za zabawne.

> Nie chodzi o jeden bagnet, ale wiele

> takich drobiazgów które w Chevrolecie są badziewiaste a w Lexusie ładne i dopracowane.

> Chevrolet jest piękny w pierwszym momencie, z czasem człowiek odkrywa coraz wiecej

> niedopracowanych i oszczędzonych elementów. Z jednej strony człowiek dostaje naprawdę dużo za

> to ile płaci - np. super silnik, rewelacyjne zawieszenie i pełno bajerów. Ale jak już zachwyt

> tymi bajerami minie to odkrywa się gdzie GM oszczędził - a to na jakości a to na materiałach a

> to na czasie inżynierów.

A porównywałeś cenę jednego i drugiego? Na czymś trzeba oszczędzać. To ja wolę gdy oszczędzają w miejscach mniej widocznych na materiałach, niż gdy np. wzorem niektórych europejskich producentów (mających tu wielu wyznawców hehe.gif) w ramach oszczędności nie dokręcają wszystkich śrubek.

> Z Lexusem jest zupełnie odwrotnie - płaci się bardzo dużo za samochód

> o przeciętnych osiągach, bezpłciowym silniku i dość ograniczonej ilości opcji. Ale wszystko

> jest dopracowane do perfekcji i nawet zajrzenie do koła zapasowego zachwyca.

Pytanie czy wolisz zachwycający silnik i niedopracowane koło zapasowe, czy bezpłciowy silnik ale za to z grawerowanymi ręcznie meandrami na chromowanych śrubkach?

hmm.gifhehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.