Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak pozbyć się "zapachu" papierosów ? :(

Featured Replies

Napisano

Hej

Oczywiście nałatwiej dać na prawnie tapicerki z groupona np czy coś...chcę jednak sam zmierzyć się z problemem? Możecie polecić jakieś kosmetyki? Widziałem gdzies w markecie Vanish taka pianka co wnika w materiał a później się ja tylko ściera szmatką, nie wiem jednak czy to zadziała a na całe auto to pewnie z 3 takie buteleczki pójdzie..

Pozdrawiam i z góry dzieki za pomoc

Napisano

W Tv widziałem sprawdzali sposoby na odpicowanie samochodu na sprzedaż i m.in przy Twoim problemie próbowali octu. Wstawili miseczki z octem, po pewnym czasie pozbyli się ich i odpalili w środku zapałki żeby teraz zniwelować zapach octu, bo spalająca się siarka ma tam jakieś właściwości. Według nich to załatwiło problem.

Napisano

> Hej

> Oczywiście nałatwiej dać na prawnie tapicerki z groupona np czy coś...chcę jednak sam zmierzyć się

> z problemem? Możecie polecić jakieś kosmetyki? Widziałem gdzies w markecie Vanish taka pianka

> co wnika w materiał a później się ja tylko ściera szmatką, nie wiem jednak czy to zadziała a

> na całe auto to pewnie z 3 takie buteleczki pójdzie..

> Pozdrawiam i z góry dzieki za pomoc

jak ktoś długo palił to pranie tapicerki nie pomoże no.gif

Napisano

To fakt. Dlatego ja nie palę w samochodzie.

Kuzyn jarał z swoim aucie, potem chciał go sprzedać. Pranie tapicerki nic nie dało.

Napisano

> Hej

> Oczywiście nałatwiej dać na prawnie tapicerki z groupona np czy coś...chcę jednak sam zmierzyć się

> z problemem? Możecie polecić jakieś kosmetyki? Widziałem gdzies w markecie Vanish taka pianka

> co wnika w materiał a później się ja tylko ściera szmatką, nie wiem jednak czy to zadziała a

> na całe auto to pewnie z 3 takie buteleczki pójdzie..

> Pozdrawiam i z góry dzieki za pomoc

ozon

Napisano

> ozon

pomaga na krótko, w przypadku auta ojca - po kompleksowym praniu całego wnętrza wraz z podsufitką i podłogą + - całość z ozonowaniem pomogła na ok 3-4 dni oslabiony.gif i smród wrócił ooniee.gif

Napisano

Niestety. Smród siedzi w gąbce od foteli i wyłazi.

Napisano

Od porządnego prania tapicerki trzeba by zacząć.

Później ozonowanie.

Wypadałoby też wymienić popielniczkę.

Napisano

> Od porządnego prania tapicerki trzeba by zacząć.

> Później ozonowanie.

> Wypadałoby też wymienić popielniczkę.

jeśli ktoś palił długo to pozbycie się zapachu będzie megatrudne, jak pisałem wyżej mimo, iż się przyłożyłem i to mocno - wraz z wyjęciem foteli, praniem podłogi oraz myciem plastików detergentem - cała operacja wraz z ozonowaniem pomogła na 3-4 dni.

i już wiem, że będzie śmierdzieć choćbym prał 10x oslabiony.gif

zostaje wymiana foteli i kanapy tylnej ok.gif

Napisano

Podsufitka też mocno przechodzi, więc ją też trzeba prać.

Napisano

> Podsufitka też mocno przechodzi, więc ją też trzeba prać.

http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=286017746&page=0&vc=1

prałem karcherem do tego przeznaczonym wraz z proszkiem tej samej firmy chyba 4 krotnie całość + płukanie i doopa 270751858-jezyk.gif

Napisano

> jak ktoś długo palił to pranie tapicerki nie pomoże

Niestety nie masz pojecia jak i co mozna zrobic.

Za malolata prawcowalem w firmie ktora profesjonalnie zajmowala sie kosmetyka wnetrz, i smiem stwierdzic, ze niema rzeczy ktorej z auta nie usuniesz ( no moze poza smrodem troopa, kwasu maslanego, czy morskiej wody

Palenie to zaden problem. Joniztory usowaja skutecznie zapach petow. Karcherem to mozesz glony z zewnatrz pousowac.

najtansze jest to

https://www.google.de/search?q=febreze&a...204&bih=542

wink.gif

> prałem karcherem do tego przeznaczonym wraz z proszkiem tej samej firmy chyba 4 krotnie całość +

> płukanie i doopa

Napisano

> Niestety nie masz pojecia jak i co mozna zrobic.

może i można ale nie jest to proste jeżeli ktoś palił X lat w samochodzie - ozonator w moim przypadku nie dał rady a jak pisałem były 4 podejścia prania całego auta wraz z ozonowaniem...aha smrodek powracał po średnio 4 dniach ok.gif

być może firmy piorą, ozonują i oddają auto - a po tygodniu klient nie wracał ... niewiem.gif nie wiem

Napisano

Co prawda nie w temacie czyszczenia - z tym już sobie poradzisz,

ale w sprawie zapachu papierochów w aucie.

Zabić aromat petów w samochodzie pomoże kawa.

Taka najzwyklejsza mielona.

Rozsypujemy na dywaniki (jak mamy korytka gumowe) lub wozimy w jakiś oddychajacych woreczkach, torebkach płóciennych. Przez kilkanaście dni.

Pamiętamy aby zmieniać kawę na świeżą.

Brzmi to trochę jak jak polewanie kupy sokiem, ale coś tam pomaga. zlosnik.gif

Napisano

> ozonator w moim

> przypadku nie dał rady

Prawdziwy ozonator działa robiac ozon z czystego tlenu, a to co czesto maja w zakladach to są zabaweczki. Prawdziwe ozonowanie wybija wszystkei zapachy i wogole wszystko

Napisano

Dostałem auto w ktory nie mogłem usiedziec 5 minut taki był zapach

od palenia papierosów.Dwa razy prałem tapicerke i minimalny efekt.

Wypsikałem poł butelki Meguiars Odor Eliminator i dało rade.

203s.jpg

Napisano

> pomaga na krótko, w przypadku auta ojca - po kompleksowym praniu całego wnętrza wraz z podsufitką i

> podłogą + - całość z ozonowaniem pomogła na ok 3-4 dni i smród wrócił

Niestety kuracja Ozonem musi trwać i być powtórzona może i kilkanaście razy sick.gif Wszystko zależy jak bardzo był palone...

Ja mogę polecić to: Sprawdziłem na aucie dla Ojca i działało... .

Napisano

Spróbuj ocet. Porozstawiaj na dzień-dwa w samochodzie kilka miseczek napełnionych octem.

• 3 miesiące później...
Napisano

U mnie ozonowanie wnętrza auta pomogło. Ale nie robiłem tego sam tylko w serwisie klimy, przy okazji przeglądu - wtedy dopłaciłem dodatkowo za ozonowanie tylko 46 zł. Dla lepszego efektu po kilku tygodniach pojechał jeszcze raz, już na samo ozonowanie. Smród zniknął.

Napisano

Spróbuj też rozsypać sodę oczyszczoną na dywanikach albo wozić ją w płóciennych woreczkach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.