Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co to za wtyczka?

Featured Replies

Napisano

podczas grzebania pod maska w mojej alfie odłączyła mi się jakaś wtyczka i teraz nie mam pojęcia gdzie ją podłączyć. nie widzę żadnej wolnej wtyczki. w załączniku fotka zadanego obiektu mojego problemu.

post-103881-1435251655364_thumb.jpg

Napisano

> podczas grzebania pod maska w mojej alfie odłączyła mi się jakaś wtyczka i teraz nie mam pojęcia

> gdzie ją podłączyć. nie widzę żadnej wolnej wtyczki. w załączniku fotka zadanego obiektu

> mojego problemu.

klakson i światła działają?

Napisano

> podczas grzebania pod maska w mojej alfie odłączyła mi się jakaś wtyczka i teraz nie mam pojęcia

> gdzie ją podłączyć. nie widzę żadnej wolnej wtyczki. w załączniku fotka zadanego obiektu

> mojego problemu.

czujnik temperatury ? hmm.gif

Napisano

> mojego problemu.

Wygląda na samoróbkę, może coś od alarmu?

Napisano

> czujnik temperatury ?

wg mnie czujnik temperatury z dwoma pinami: wskaźnik/kontrolka, a przynajmniej w mojej tak wygląda złącze do niego wink.gif

Napisano

> wyglada jak wtyczka od spryskiwacza reflektorow.

Słusznie ok.gif Silnik spryskiwaczy.

Napisano
  • Autor

> czujnik temperatury ?

dobra odpowiedź.

a drodzy panowie dzisiaj wynikł inny problem. miałem odłączony silnik krokowy gdyż przez niego falowały mi obroty i silnik gasł. po wyczyszczeniu i odpaleniu auta obroty przez chwile falowały ale ten stan się ustabilizował i zaczeła na obrotach biegu jałowego zapalać się kontrolka braku cisnienia oleju. po kdodaniu gazu gansie i zapala sie znowu gdy obroty opadaja. po odłączeniu silnika krokowego nawet gdy obroty spadna poniżej minimalnych biegu jałowego kontolka się nie zapala.

co to może być lub ozaczać?

olej wlany 10W40 GM(przez mechaniora)

145 z "97 najechane 204tys. km.

stan oleju - na połowie wskaźnika

Napisano
  • Autor

Panowie ale zrobiła się bryndza!!! przekręcił się(nie wiem jak to nazwać-pierścień,panewka boczna)podpory środkowej wału.

ma ktoś w rozsądnej cenie silnik ts do alfy lub przynajmniej niezatarty wał?ewentualnie blok + wał +stopę podpory??

Napisano

> Panowie ale zrobiła się bryndza!!! przekręcił się(nie wiem jak to nazwać-pierścień,panewka

> boczna)podpory środkowej wału.

> ma ktoś w rozsądnej cenie silnik ts do alfy lub przynajmniej niezatarty wał?ewentualnie blok + wał

> +stopę podpory??

Na początku gratuluję zalania oleju mineralnego do tego silnika.

Awaria częściowo spowodowana jazdą z nogą na sprzęgle, tak się zdarza. Usterka praktycznie nie naprawialna. Jeśli zapalała się kontrolka, to była to oznaka braku ciśnienia, czyli silnik się zacierał.

Aktualnie mam 4 sztuki w trakcie remontu.

2 szt 2.0 TS, 1 szt. 1.8 TS i 1 szt. 1.6 TS. Czyli padające TSy można uznać za normę.

Jaki to silnik konkretnie ? Jaka pojemność ? Który rok ?

Mam trochę pozostałości po SWAPach, tak więc może coś znajdziemy.

Napisano

> Na początku gratuluję zalania oleju mineralnego do tego silnika.

Czy 10W40 GM to nie jest przypadkiem półsyntetyk?

Napisano

> Czy 10W40 GM to nie jest przypadkiem półsyntetyk?

Wbrew oznaczeniom niestety nie. Chyba, że coś się zmieniło, ostatnio nie interesowałem się tym olejem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.