Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szybkie pytannko o długość bandaża do owijania kolektora

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

szybkie pytanko -> ile metrów bandaża muszę zamówić żeby owinąć kolektor 4-2-1 Viga w moim 1.2 8 V?

Bo na aukcjach są po 5 i po 10 metrów.

Jakie bandaże polecacie?

Czy taki do czegoś się nadaje?

Napisano

10 metrów jak nic, ja np owijam teraz na bogato stykło by 10 a daje 15 bo zależy mi na temperaturze. Na racingofrum jest namiar na firme bandaż za 1/2 ceny

Napisano
  • Autor

> 10 metrów jak nic, ja np owijam teraz na bogato stykło by 10 a daje 15 bo zależy mi na

> temperaturze. Na racingofrum jest namiar na firme bandaż za 1/2 ceny

Możesz mi te namiary podesłać na priv

Napisano

> Możesz mi te namiary podesłać na priv

podesłałbym ale adresu nie mam mówie tylko że tam było cool.gif

Napisano
  • Autor

> podesłałbym ale adresu nie mam mówie tylko że tam było

a ten z linka powyżej brać, czy dać sobie spokój?

Napisano

nie wiem stary. Ty upalasz ostro auto dlatego odradzam chyba zakupo czegos taniego.

Szukaj czegoś o jak najwyzszej temperaturze Zeton by ci opowiedział jak wyglądał mój bandaż jak się wypalał po upalaniu

Napisano
  • Autor

> http://allegro.pl/tasma-termoizolacyjna-na-metry-grafitowa-bandaz-i2355077532.html

> A wlasnie tu masz dobry na metry. Weź żółtą taśmę malarską i owiń kolektor i zmierz ile ci trzeba

Hehe, dzięki zaraz zamawiam. Tylko jaki kolor wsiąść??? Białą czy może grafitową? cool.gif

Napisano

> Hehe, dzięki zaraz zamawiam. Tylko jaki kolor wsiąść??? Białą czy może grafitową?

grafit

Napisano
  • Autor

> grafit

Oki, to zamawiam 15 metrów plus opaski i działam

PS Zakładać mam na mokro

Napisano

> Oki, to zamawiam 15 metrów plus opaski i działam

> PS Zakładać mam na mokro

Jak dobrze pomalujesz kolektor przed to tak, jak nie malujesz to nie doradze bo czasem może ruda złapać. Dlatego ja u siebie owijam po dobrym pomalowaniu bo odpalenie będzie nie wiem sam kiedy

Napisano

Mistrzu, a czym malujesz kolektor??

A drugie pytanie, czym pomalować wydech ze stali aluminowanej co by go po roku ruda nie zeżarła?? zlosnik.gif

Napisano

> Mistrzu, a czym malujesz kolektor??

> A drugie pytanie, czym pomalować wydech ze stali aluminowanej co by go po roku ruda nie zeżarła??

2 warstwy srebrzanki srebrnej w sprayu i nie korodowało nic. KWestia dobrze pomalować

Napisano

> Oki, to zamawiam 15 metrów plus opaski i działam

> PS Zakładać mam na mokro

miałem kiedyś Białą tażme na kolektorze (3warstwy) było super można było spokojnie położyć na nim łape i było czuć lekkie ciepło, ale musiałem sciągnać kolektor, taśma się rozsypał - norma

potem kupiłem właśnie ten Grafitowy jakiejś lepszej firmy- (był z 40% droższy od białego) obwinołem kolektor 3 warstwami - nie dość że dymiło prawie przez miesiąc to absolutnie nic nie izolowało (nie wiem jak inni ale ja naprawde jej nie polecam)

teraz znowu kupiłem (rok temu zlosnik.gif) białą ok 20metrów smile.gif ale nie ma czasu założyć tongue.gif

i co do grafitu można zakładać na sucho ale białą koniecznie na mokro i w jakichś szczelnych rękawiczkach zlosnik.gif

Napisano

> Mistrzu, a czym malujesz kolektor??

> A drugie pytanie, czym pomalować wydech ze stali aluminowanej co by go po roku ruda nie zeżarła??

kolega kiedyś robił tłumik w pewnej firmie która zajmowała się wydechami

malowali wszystko "konserwacją do podwozia" w spreju firmy motip - myślałem co ciule robią? przeciez bedzie dymić po rozgrzaniu - jak sie guma nagrzeje to zacznie się rozpływać ... myśle no ładne Kloce zlosnik.gif

ale okazało sie ze z tłumika podymiło tylko chwilke ale nic się nie topi ,i ogółem ta konserwacja fajnie siadła

sam pewnie z 2 lata temu tak pomalowałem tłumik i całą rure do silnika - i jestem zadowolony do tej pory

http://allegro.pl/motip-srodek-do-konserwacji-podwozia-spray-500ml-i2363595537.html

Napisano

Mam tą grafitową, ale ona jest troche do dupy, łuszczy sie.

Znajomi mają inne, cieńsze, ale jakby ciaśniej splecione i przy nawinięciu i wypaleniu tworzą lepszą izolacje.

Napisano

> Mam tą grafitową, ale ona jest troche do dupy, łuszczy sie.

> Znajomi mają inne, cieńsze, ale jakby ciaśniej splecione i przy nawinięciu i wypaleniu tworzą

> lepszą izolacje.

hmm no widzisz to zgłupiałem bo mi tą polecali

Napisano
  • Autor

> Na Vige 4-2-1 zeszło mi około 8m

Dzięki za info , to jak wziąłem 12 metrów, to mogę grubo nawijać...

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Dzięki za info , to jak wziąłem 12 metrów, to mogę grubo nawijać...

Trochę się pomordowałem, ale owinąłem bandaż. 12 metrów starczyło idealnie.

PS Nie nawijałem na mokro, bo nie chciałem aby kolektor ewentualnie przyrdzewiał i powiem Wam, że się nawdychałem tego suchego pyłu... Więc lepiej zaopatrzyć się maseczkę. Mam nadzieję że nic mi nie będzie, bo teraz bandaże są bez azbestu...

Ręce całe, bo gdzieś na forum wyczytałem, ze trzeba to robić w solidnych rękawicach.

Poniżej foto i filmiki z wypalania

1b3a2cd86d4bbd51m.jpg

a4af72149fb07e04m.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.