Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

E39 serii 5 - silniki i inne pierdoły...

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się nad kupnem tego właśnie auta. Ma być na pewno kombi ale najważniejsze to silnik. Które z motorów montowanych w tych modelach spisują się najlepiej? w grę wchodzi tylko i wyłącznie Benzyna + GAZ lub Diesel. Jak z żywotnością? jakie spalania? jakie bolączki? których typów silników unikać? na co zwracać uwagę?

Napisano

> Zastanawiam się nad kupnem tego właśnie auta. Ma być na pewno kombi ale najważniejsze to silnik.

> Które z motorów montowanych w tych modelach spisują się najlepiej? w grę wchodzi tylko i

> wyłącznie Benzyna + GAZ lub Diesel. Jak z żywotnością? jakie spalania? jakie bolączki? których

> typów silników unikać? na co zwracać uwagę?

unikałbym 2,5 tds bo to starocie i kapryśne do tego.

do tego Vanosów - M52 TU (bo nie widzę potrzeby komplikować sobie życia skoro jest tak duży wybór innych silników).

reszta co kto lubi i potrzebuje.

diesle m57 dobre opinie mają (oczywiscie drogie jak sie cos wysypie, no ale to raczej nic nienormalnego).

m54 i m52 i m62 - nie mają jakiś dyskwalifikujących problemów

kilometry forów na ten temat są. a akurat BMW to ma chyba najwięcej klubów ze wszystkich marek. baza wiedzy jest potężna - poczytaj, wszystko zostało już napisane.

Napisano

ja mam Touringa M52TUB28, automat, gaz zlosnik.gif

spalanko mozesz sobie poogladac tutaj (ostatnio duzo, bo po miescie i z ciezsza noga zlosnik.gif )

typowa bolaczka sa... pekajace przyciski od temperatury klimy hehe.gif (chociaz zaraz zacznie sie dementowanie tej plotki zlosnik.gif ), a w Touringu rdzewiejaca tylna klapa zlosnik.gif

Napisano

> typowa bolaczka sa... pekajace przyciski od temperatury klimy (chociaz zaraz zacznie sie

> dementowanie tej plotki ),

dementuję!

>a w Touringu rdzewiejaca tylna klapa

przemilczę... 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> ja mam Touringa M52TUB28, automat, gaz

> spalanko mozesz sobie poogladac tutaj (ostatnio duzo, bo po miescie i z ciezsza noga )

> typowa bolaczka sa... pekajace przyciski od temperatury klimy (chociaz zaraz zacznie sie

> dementowanie tej plotki ), a w Touringu rdzewiejaca tylna klapa

nie ma dramatu z tym spalaniem...

myślisz, że manualu będzie inne spalanie? bo automat mnie w żadnym wypadku nie interesuje

Napisano

> nie ma dramatu z tym spalaniem...

> myślisz, że manualu będzie inne spalanie? bo automat mnie w żadnym wypadku nie interesuje

imo mniejsze spalanie i przyspiesznie chyba ciut lepsze zlosnik.gif

Napisano

> nie ma dramatu z tym spalaniem...

> myślisz, że manualu będzie inne spalanie? bo automat mnie w żadnym wypadku nie interesuje

z mojego doswiadczenia automaty w bmw e39 sa zmulone albo inaczej auto z nimi nie jedzie tak jakby moglo

Napisano

> dementuję!

Ja nie. Miałem 2 E39 i w obu popękane na środku

> przemilczę...

Taaa..... 270751858-jezyk.gif

Napisano

> dementowanie tej plotki ),

u mnie też są popękane smile.gif

Napisano

> do tego Vanosów - M52 TU (bo nie widzę potrzeby komplikować sobie życia skoro jest tak duży wybór

> innych silników).

Z tego wiem to do e39 nie było silników benzynowych bez vanosa.

Napisano

> Ja nie. Miałem 2 E39 i w obu popękane na środku

> Taaa.....

Mam e38 i e39 w obu pęknięć brak... 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> a tak w ogole to.... byly jakies E39 innej serii niz 5?

wiem wiem źle mi się napisało grinser006.gif

nie czepiaj się wink.gif

Napisano

> ja mam Touringa M52TUB28, automat, gaz

> spalanko mozesz sobie poogladac tutaj (ostatnio duzo, bo po miescie i z ciezsza noga )

Z ciekawości, ja zaznaczony jest styl jazdy oszczędny (zielony), to jakie prędkości w trasie były ?

Czy auto jeździe 100% na LPG czy po prostu nie notujesz noPB ?

Napisano

> Z tego wiem to do e39 nie było silników benzynowych bez vanosa.

były (M62 dopiero po 1998 dostały Vanosa). poza tym niektóre miały podwójnego, niektóre pojedynczego. tego pierwszego bym unikał (ale też nie za wszelką cenę).

Napisano

> Z ciekawości, ja zaznaczony jest styl jazdy oszczędny (zielony), to jakie prędkości w trasie były ?

na zielono zaznaczane byly tankowania gdzie jechalem 100% w trasie, z predkosciami 90-130 - czyli szybko, ale bez "pałowania" (przy wyprzedzaniu czasami szybciej zlosnik.gif )

na autostradzie przy tempomacie przy predkosciach 160-180 i wciskaniu czasami mocniej wychodzi ~ 16l/100 zlosnik.gif

> Czy auto jeździe 100% na LPG czy po prostu nie notujesz noPB ?

nie notuje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.