Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

osłona akumulatora

Featured Replies

Napisano

witam

czy macie u siebie obudowe\osłne akumulatora? cos wstylu oslony silnika od góry?

ja mam aku otwarty od nowosci. choc zastanawia mnie to poniewaz

1 sa otwory na montowanie klapki

2 znalazlem na allegro komplet do CII obudowa z klapką

http://allegro.pl/croma-ii-1-9-jtd-skrzynka-obudowa-akumulatora-i2331166721.html

jak u was?

Napisano

> witam

> czy macie u siebie obudowe\osłne akumulatora? cos wstylu oslony silnika od góry?

> ja mam aku otwarty od nowosci. choc zastanawia mnie to poniewaz

> 1 sa otwory na montowanie klapki

> 2 znalazlem na allegro komplet do CII obudowa z klapką

> http://allegro.pl/croma-ii-1-9-jtd-skrzynka-obudowa-akumulatora-i2331166721.html

> jak u was?

U mnie po FL nie ma, zdaje się, że obudowa była przed FL.

BTW. Dzisiaj musiałem udeptywać(udało się zamknąć dopiero po zdemontowaniu teleskopu od maski) pod taką obudową w Stilo nowy akumulator(fabryczna Varta50Ah/360A z 2005 roku się kończy, więc wymieniłem na Vartę BD 60Ah/540A) bo mam tam wsadzone ECU od LPG.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

no spoko.

ja mam JTD wiec chyba z gazem nie bede miał problemów zlosnik2.gif

dziwne - pewnie ekonomia wzięła górę

Napisano

> U mnie po FL nie ma, zdaje się, że obudowa była przed FL.

moze sie myle ale ja takie osłony jedynie przy 2,4 widywałem, przy mniejszych motorach nie widziałem

Napisano

> moze sie myle ale ja takie osłony jedynie przy 2,4 widywałem, przy mniejszych motorach nie

> widziałem

Ja mam przed FL i mam taką osłonę.

Napisano

> Ja mam przed FL i mam taką osłonę.

no to chyba faktycznie po FL`u zaoszczedzili bo ja mma tylko osłone małą na "+" kleme i bezpieczniki taką mała ok 10x10cm

Napisano

> Ja mam przed FL i mam taką osłonę.

U mnie przed FL i też mam, muszę kupić drugą bo w tej co mam pourywały się mocowania sick.gif

Napisano

Z tego co wiem osłona była na początku produkcji... ziginęła na pewno w 2007 - już nie było - ja jej nie mam a może nawet pod koniec 2006... frown.gif

Napisano

> Z tego co wiem osłona była na początku produkcji... ziginęła na pewno w 2007 -

październik 2007 - pokrywy akumulatora brak..

zwykła oszczędność, czy może się okazało, że akumulator ładowany większym prądem za bardzo się grzał, szczególnie w Italii...?

Napisano

Ja mam z listopada 2007 i tez brak osłony sick.gif

Napisano

Ja mam z października 2010 i niestety też brak frown.gif. Chyba im już na magazynach nic nie zostało bo nawet na koniec produkcji Cromy nie upychali w nowe samochody wink.gif

Napisano

2007 FL silnik 2.4 osłonę mam. ale ostatnio mi uszkodzili przy wymianie akumulatora jeden element mocujący, wewnątrz pokrywy. Z nowymi osłonami są problemy. Widziałem tę aukcje na A..., przy czym 150 zł za te kawałki plastiku to rozbój w biały dzień...

• 3 tygodnie później...
Napisano

> 2007 FL silnik 2.4 osłonę mam. ale ostatnio mi uszkodzili przy wymianie akumulatora jeden element

> mocujący, wewnątrz pokrywy. Z nowymi osłonami są problemy. Widziałem tę aukcje na A..., przy

> czym 150 zł za te kawałki plastiku to rozbój w biały dzień...

Kupiłem wczoraj osłonę górną akumulatora (tą mocowaną na trzy ,,bolce'' ) w ASO Fiata (moja miała połamane uchwyty) Koszt - po rabacie niespełna 55 zł , więc ceny z alledrogo są mocno przesadzone. Jeśli ktoś planuje doposażenie Cromy w ten element najlepiej będzie udać się do ASO i nawet bez rabatów koszt nie powinien przekroczyć 70 zł .

Przy okazji numer katalogowy tej części: 51701200

Pozdrawiam.

Napisano

> Kupiłem wczoraj osłonę górną akumulatora

No prosze.... są jakieś extra mocowania? możesz zrobić zdjęcie od dołu ?

Napisano

> No prosze.... są jakieś extra mocowania? możesz zrobić zdjęcie od dołu ?

Mocowania są standard, ja miałem już osłonę (fabrycznie) więc poszło bez problemu. Zrobię fotki i wstawię myślę do wieczora ok.gif

Napisano

Dzięki PEPCIO za info, nie pytałem tam bo z zasady przyjąłem, że drogo. A tu proszę...

Napisano

> . Zrobię fotki i

> wstawię myślę do wieczora

food.giffood.giffood.giffood.giffood.giffood.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.