Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KRAZ

Featured Replies

Napisano

> takie dalsze trwanie na swoim stanowisku wpędzi cię w to co ma Macierewicz.

Albo MarkFL grinser006.gif.

Ale ja tam Konika rozumiem i po czesci sie zgadzam, moze nie w temacie aut, ale np. jakosci pneumatykow Crosman z Rochester, NY vs Baikal z Izewska, Rosja (w tym samym przedziale cenowym) czy lodowek Bosch vs Minsk 275123014-zielony.gif.

Napisano

> to zapytam dalej, z którego roku był unimog a z którego uaz??

Siedzisz? Unimog vs GAZ (takie było zastępstwo) 1963 (pierwsza rejestracja w Niemczech 1996!!! - rezerwy Bundeswehry) vs 1991... Kamaz był AFAIR z 1987 roku.

Chodzi oczywiście o samochody - zabudowy wykonywały firmy w tym się specjalizujące - nie fabryki samochodów wink.gif

Napisano

> Albo MarkFL .

> Ale ja tam Konika rozumiem i po czesci sie zgadzam, moze nie w temacie aut, ale np. jakosci

> pneumatykow Crosman z Rochester, NY vs Baikal z Izewska, Rosja (w tym samym przedziale

> cenowym) czy lodowek Bosch vs Minsk .

A jaką masz lodówkę w domu ? cfaniaczek.gif

Napisano

> Siedzisz? Unimog vs GAZ (takie było zastępstwo) 1963 (pierwsza rejestracja w Niemczech 1996!!! -

> rezerwy Bundeswehry) vs 1991... Kamaz był AFAIR z 1987 roku.

> Chodzi oczywiście o samochody - zabudowy wykonywały firmy w tym się specjalizujące - nie fabryki

> samochodów

no i wszystko jasne, samochody z okresu upadku ZSRR, Łady z 87 to ja też bym nie chciał. Jakbyś miał Gaza 69 zamiast UAZa, to już byś inaczej mówił, bo niestety upadek jakości między tymi dwoma konstrukcjami był MASAKRYCZNY zlosnik.gif A zamiast Kamaza trza było kupić Ziła 131 zlosnik.gif

różnicę jakości widzę nawet w moich dwóch Wołgach - ta z 71 jest o niebo lepiej poskładana niż ta z 79 zlosnik.gif

równie dobrze możemy rozmawiać o Fiacie 125p z 69 vs FSO 1500 z 91 albo pierwszym maluchu 600 vs końcówce produkcji zlosnik.gif

Napisano

> nie nie, Volcan pisze zupełnie co innego - że te auta nie mają żadnych zalet i że nie są dzielne

> terenowo

> to chyba oczywiste że 40 letni pojazd eksploatowany w warunkach ruskich naprawiany przez Wanię na

> stepie jeździ jak jeździ. Poczekajmy parę lat, jak Wania ponaprawia młotkiem konstrukcje

> zachodnie na stepie i zobaczymy jak bedą jeździć

I tu uderzyłeś w sedno sprawy - na olbrzymich obszarach Rosji NIE MA żadnej kultury technicznej potrafiącej ogarnąć coś więcej niż proste, siermiężne konstrukcje zbudowane do pracy w takich właśnie warunkach. Zresztą, u nas jeszcze całkiem niedawno było podobnie - na silnik z wtryskiem zamiast gaźnika patrzono jak na wytwór obcej cywilizacji, a najczęstszym komentarzem było: gdzie to naprawisz, jak się zepsuje...

Napisano

> A jaką masz lodówkę w domu ?

Wymienilem dzialajacego Minska 15 na Boscha i... hmm... no dziala, ale uchwyt otwierania drzwi pekl w pierwszych tygodniach uzytkowania. Producent nie poczuwa sie do odpowiedzialnosci wymienic wadliwy element w ramach gwarancji, bo i po co.

Ale porownaj np. pneumatycznego MP-654K do czegokolwiek innego w podobnej lub nawet dwukrotnie wyzszej cenie.

Napisano

O jeździłem w armii takim zlosnik.gif Parę razy ale tylko po poligonie zlosnik.gif

> Czy tylko ja mam takie zboczenie ze ta ciezarowka mi sie tak podoba ? co ja bym dal zeby sie taka

Na Słowacji w okolicach Liptowskiego Mikulasza mieli dwa jakieś transportery i Kraza - nazywali się jakoś tak z "wojskowego " ale nie pamiętam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.