Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Focus mkII problem z mikrostykiem

Featured Replies

Napisano

I stało się po 170kkm pierwsza awaria, chyba padł mikrostyk w klapie bagażnika.

Można go otworzyć tylko za pomocą kluczyka. Wie ktoś gzie moge kupić takie ustrojstwo i czy wymiana wymaga nadzwyczajnych umiejętności?

Nadwozie 5d hatchback.

Pzd

Napisano

standardowa sprawa w focusach mk2.

na ford.sklep.pl sa te pstryczki ok.gif wymiana banalna smile.gif

Napisano

> standardowa sprawa w focusach mk2.

> na ford.sklep.pl sa te pstryczki wymiana banalna

ci z poznania i krakowa wyciągają z myszki komputerowej zlosnik2.gif

w każdym razie typowa usterka dość dobrze omówiona na forach ok.gif

Napisano

Ci z Kielc też tak robią. Ja tak zrobiłem i mam święty spokój zlosnik.gif przecież jakbym miał zapłacić za to dziadostwo ponad 150zł to aż mnie telepało.

Napisano
  • Autor

> Ci z Kielc też tak robią. Ja tak zrobiłem i mam święty spokój przecież jakbym miał zapłacić za to

> dziadostwo ponad 150zł to aż mnie telepało.

A możesz coś więcej napisać co dokładnie z myszki wyciągałeś?

P.S. Czy w ogóle jest jakiś manual jak zrobić wymianę?

Pzd

Napisano

Ja nawet nie wiedziałem że ktoś inny też to z myszki zrobił. Ja wydłubałem mikrostyk od prawego klawisza myszki (bo mniej używany wink.gif ) i wpasowałem go w miejsce mikrostyku w przełączniku. Najwięcej zabawy miałem z lutowaniem kabli to sobie wymyśliłem że założę porządną linkę a nie drut. Po oczyszczeniu i wpasowaniu całości poskładałem i gumkę od złożyłem na czarny sylikon. Trzyma się to już tak z 3-4 miesiąc i jest ok. Jak padnie to mam jeszcze zwłoki myszki którą robiłem, a jakby nawet nie było to nowa myszka kosztuje 10zł zlosnik.gif

a z myszką wyszło spontanicznie, bo padło w sobotę i nie mogłem nigdzie kupić mikrostyku żeby wpasować. Tak z bomby wpadliśmy z kolegą na pomysł rozłożenia myszki.

Napisano

> Ci z Kielc też tak robią. Ja tak zrobiłem i mam święty spokój przecież jakbym miał zapłacić za to

> dziadostwo ponad 150zł to aż mnie telepało.

hehe z kielc do krk niedaleko, to pewnie dlatego wink.gif

mikrostyk można kupić też w sklepie z elektroniką, podobno sa jakieś wodoszczelne, dające większą pewność że nie zamokną

na forach fordowskich jest kilka wątków na ten temat ok.gif

Napisano

No na spokojnie to można szukać. Mnie się śpieszyło, więc rozbroiłem myszkę. To była sobota , po 13 więc wszystkie elektroniczne sklepy pozamykane zlosnik.gif uszczelniłem sylikonem i póki co działa bez zarzutu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> na forach fordowskich jest kilka wątków na ten temat

Ostatnio przeszukuję i nie mogę znaleźć nic ciekawego. Wole poszukać mikrostyku bez wydłubywania z myszek, niestety nie jestem na tyle uzdolniony żeby dać sobie radę z lutowaniem.

Pzd

Napisano

nic trudnego.. 2 kabelki i trochę cierpliwości. Ja nie mam talentu zbytnio do lutowania, a dałem radę (nie mam talentu = nie mam nerwów i się wkurzam za szybko).

Napisano

> I stało się po 170kkm pierwsza awaria, chyba padł mikrostyk w klapie bagażnika.

> Można go otworzyć tylko za pomocą kluczyka. Wie ktoś gzie moge kupić takie ustrojstwo i czy wymiana

> wymaga nadzwyczajnych umiejętności?

> Nadwozie 5d hatchback.

> Pzd

U mnie problem był w MK2 ale kombi, nie wiem czy są identyczne, dwukrotnie bawiłem się w lutowanie micro, za pierwszym razem padł po tygodniu, za drugim starczył do pierwszej zimy.

Fakt, nowy kosztuje 150 pln, ale za używkę zapłaciłem 50, odpukać działa już 2 latka. Pamiętajmy nie zawsze to się opłaca.

Znalazłem fajny szrocik pod łodzią, same ford'y, ceny naprawdę przestępne.

Napisano

Znalazłem do tego gościa gdzieś tam kiedyś tam numer. Muszę się wybrać bo potrzebuję kilka fantów zlosnik.gif

Napisano

Możliwe że tak zlosnik.gif trzeba by zapamiętać wymiary dziury na mikrostyk w klamce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.