Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pokrowiec na motocykl

Featured Replies

Napisano

Jako że mój sprzęt często stoi na zewnątrz chciałbym jakiś pokrowiec który będzie przepuszczał wilgoć na zewnątrz, czy ktoś miał może przyjemność z pokrowcem oxford aquatex:

http://moto.allegro.pl/sm-pokrowiec-oxford-aquatex-roz-m-wysylka-gratis-i2408874612.html

rzeczywiście ma jakąś oddychającą membranę i nie zbiera się pod nim wilgoć ?

Lub coś takiego:

http://moto.allegro.pl/pokrowiec-plandeka-na-motocykl-motor-w-rozm-l-i2425490049.html

Napisano

Mam aquatexa, używam go co prawda w garażu jako osłona przeciw kurzowa poza sezonem. Nie wiem jak będzie się zachowywał na świeżym powietrzu, ale w zimie zauważyłem że z wierzchu był suchy natomiast V-strom pod nim był wilgotny. Szybciutko odkrywałem i suszyłem moto. Także jeżeli ma jakąś membranę to u mnie działa dokładnie odwrotnie.

ps. nie założyłem go na lewą stronę.

edit:

Teraz spojrzałem na link, mój aquatex jest w ciapki i z trochę innego materiału, natomiast pod takim jak w linku stoi CBR-a syna i jest wszystko oki.

Napisano

Mam tego srebrno-czarnego Oxforda. Co do samej membrany to włożyłbym to między bajki. Jak dla mnie zwykły ortalion, ale nie przemięka, ani nie zbiera się pod nim wilgoć.

Napisano

> Jako że mój sprzęt często stoi na zewnątrz chciałbym jakiś pokrowiec który będzie przepuszczał

> wilgoć na zewnątrz, czy ktoś miał może przyjemność z pokrowcem oxford aquatex...

Ja parkuję na zewnątrz i posiadam taki pokrowiec. Nie zauważyłem, żeby motocykl był jakoś specjalnie mokry po jego zdjęciu.

Używam dość sporadycznie, ale na pewno zauważyłbym jakąś wilgoć przy składaniu pokrowca.

Na zimę motocykl stoi w nieogrzewanym garażu i wtedy cały czas jest przykryty. Również nie zauważyłem wilgoci...

Napisano

Bo z Oxforda do ochrony przed kurzem w pomieszczeniach zamkniętych jest inny, przewiewny model

Napisano

> Bo z Oxforda do ochrony przed kurzem w pomieszczeniach zamkniętych jest inny, przewiewny model

witam wszystkich na forum!

jesli temat jest jeszcze aktualny chetnie doradze pokrowiec ktory faktycznie odparowuje wilgoc spod pokrowca. pokrowiec rumo bike , wystawiaja na allegro, ale chyba mozna tez telefonicznie zamowic, co prawda pokrowiec jest drozszy niz oxford ale naprawde warto. jest b mocny i nie rozedrze sie przy pierwszej lepszej wichurze. ich siedziba jest w warszawie wiec jak ktos ma mozliwosc to mozna podjechac i obejrzec.

Napisano

> witam wszystkich na forum!

> jesli temat jest jeszcze aktualny chetnie doradze pokrowiec ktory faktycznie odparowuje wilgoc spod

> pokrowca. pokrowiec rumo bike , wystawiaja na allegro

> http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4932752 , ale chyba mozna tez telefonicznie zamowic,

> co prawda pokrowiec jest drozszy niz oxford ale naprawde warto. jest b mocny i nie rozedrze

> sie przy pierwszej lepszej wichurze. ich siedziba jest w warszawie wiec jak ktos ma mozliwosc

> to mozna podjechac i obejrzec.

Ładna reklama grinser006.gif

Napisano

> Mam tego srebrno-czarnego Oxforda. Co do samej membrany to włożyłbym to między bajki. Jak dla mnie

> zwykły ortalion, ale nie przemięka, ani nie zbiera się pod nim wilgoć.

Też mam i polecam. Nie przemięka i nie przypala się od wydechu ok.gif

Napisano
  • Autor

> natomiast pod

> takim jak w linku stoi CBR-a syna i jest wszystko oki.

Tzn nie zbiera się pod nim żadna woda ?

Napisano
  • Autor

> Ja parkuję na zewnątrz i posiadam taki pokrowiec. Nie zauważyłem, żeby motocykl był jakoś

> specjalnie mokry po jego zdjęciu.

> Używam dość sporadycznie, ale na pewno zauważyłbym jakąś wilgoć przy składaniu pokrowca.

> Na zimę motocykl stoi w nieogrzewanym garażu i wtedy cały czas jest przykryty. Również nie

> zauważyłem wilgoci...

To cieszy smile.gif

Mam pokrowiec z lidla i ciągle pod nim mam wilgotno crazy.gif

Napisano
  • Autor

> witam wszystkich na forum!

> jesli temat jest jeszcze aktualny chetnie doradze pokrowiec ktory faktycznie odparowuje wilgoc spod

> pokrowca. pokrowiec rumo bike , wystawiaja na allegro, ale chyba mozna tez telefonicznie

> zamowic, co prawda pokrowiec jest drozszy niz oxford ale naprawde warto. jest b mocny i nie

> rozedrze sie przy pierwszej lepszej wichurze. ich siedziba jest w warszawie wiec jak ktos ma

> mozliwosc to mozna podjechac i obejrzec.

Fajny, tylko za drogi.

Chyba jeszcze rok temu były po ~ 130zł 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Też mam i polecam. Nie przemięka i nie przypala się od wydechu

Ale dla mnie najważniejsze jest żeby nie gromadził wilgoci.

Motocykl często stoi np na trawie na której zbiera się rosa, w ciągu dnia to paruje i mam to pod pokrowcem.

Napisano

> Też mam i polecam. Nie przemięka i nie przypala się od wydechu

ja też kupiłam ten pokrowiec,zobaczę jak w praktyce będzie bo moto będzie kilka miesięcy w roku stało pod chmurką

Napisano

> ja też kupiłam ten pokrowiec,zobaczę jak w praktyce będzie bo moto będzie kilka miesięcy w roku

> stało pod chmurką

Foty, foty, foty... mlotek.gifzlosnik.gif

Napisano

> Foty, foty, foty...

czekam na przegląd zerowy

odbiór w czwartek najprędzej waytogo.gif

od wczoraj już jest w Wawie serduszka.gif

zlosnik.gif

Napisano

> Ale dla mnie najważniejsze jest żeby nie gromadził wilgoci.

> Motocykl często stoi np na trawie na której zbiera się rosa, w ciągu dnia to paruje i mam to pod

> pokrowcem.

U mnie wilgoci nie zauważyłem a moto stoi cały tydzień pod chmurką

Napisano

> To cieszy

> Mam pokrowiec z lidla i ciągle pod nim mam wilgotno

Ja tego nie zauwazyłem przez rok użytkowania.

Fakt, że stoi pod nim skuter 50ccm marki Arkus & Romet, więc jest dość przewiewnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.