Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chłodnica??

Featured Replies

Napisano

Witam,

Objaw jest taki, że się grzeje angryfire.gif, wichura chodzi, ale nie wyłącza się i płyn się gotuje (czyli temp. nie spada) panic.gif. Chłodnicę mogę spokojnie dotknąć, nie jest ani zimna, ale nie jest też gorąca.

Wszystkie węże miękkie, nie wygląda na to by olej był w płynie, ciepłe powietrze leci z nawiewu, sam olej też wygląda ok, bez żadnej obcej zmazy zlosnik.gif... nie wiem co jeszcze można sprawdzić, by wykluczyć np. UPG. Termostat chyba ok, skoro leci ciepłe powietrze. W zeszłym roku nowa pompa wody. Stawiam na chłodnicę do wymiany. icon_rolleyes.gif

Jakieś sugestie? Zgadzacie się ze mną?

Z góry dzięki! zlosnik.gif20.GIF

Napisano

> Witam,

> Objaw jest taki, że się grzeje , wichura chodzi, ale nie wyłącza się i płyn się gotuje (czyli

> temp. nie spada) . Chłodnicę mogę spokojnie dotknąć, nie jest ani zimna, ale nie jest też

> gorąca.

> Wszystkie węże miękkie, nie wygląda na to by olej był w płynie, ciepłe powietrze leci z nawiewu,

> sam olej też wygląda ok, bez żadnej obcej zmazy ... nie wiem co jeszcze można sprawdzić, by

> wykluczyć np. UPG. Termostat chyba ok, skoro leci ciepłe powietrze. W zeszłym roku nowa pompa

> wody. Stawiam na chłodnicę do wymiany.

> Jakieś sugestie? Zgadzacie się ze mną?

> Z góry dzięki!

no ja bym stawial na ten termostat. cieple powietrze leci nawet, jak jest termostat amkniety

Napisano

> Witam,

> Objaw jest taki, że się grzeje , wichura chodzi, ale nie wyłącza się i płyn się gotuje (czyli

> temp. nie spada) . Chłodnicę mogę spokojnie dotknąć, nie jest ani zimna, ale nie jest też

> gorąca.

> Wszystkie węże miękkie, nie wygląda na to by olej był w płynie, ciepłe powietrze leci z nawiewu,

> sam olej też wygląda ok, bez żadnej obcej zmazy ... nie wiem co jeszcze można sprawdzić, by

> wykluczyć np. UPG. Termostat chyba ok, skoro leci ciepłe powietrze. W zeszłym roku nowa pompa

> wody. Stawiam na chłodnicę do wymiany.

> Jakieś sugestie? Zgadzacie się ze mną?

> Z góry dzięki!

obaw można powiedzieć książkowy do padniętego termostatu

Napisano

> no ja bym stawial na ten termostat. cieple powietrze leci nawet, jak jest termostat amkniety

Hej, a na jakiej firmy termostat najlepiej wymienić?

Napisano

> Hej, a na jakiej firmy termostat najlepiej wymienić?

vernet

Napisano
  • Autor

> obaw można powiedzieć książkowy do padniętego termostatu

To zacznę od wymieny termostatu i płynu... zobaczymy. A jaka chłodnica powinna być przy takim rozgrzaniu? Bo mogę ją spokojnie ręką dotykać, nie powinna być cieplejsza/gorąca?

A można wymienić sam wkład termostatu czy są od razu z "kominkiem"? Średnio rozgarnięty szympans sobie poradzi? zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Jak stara chłodnica, to zapewne zabita kamieniem kotłowym.

Bo skoro chłodna a nie chłodzi, to nie ma przez nią przepływu, a wentylatorem steruje komputer.

Napisano

można sam wkład zmienić ale nie zawsze pasują obudowy różnych producentów mogą się różnić w środku

np. wkład mera nie pasuje w obudowę po vernet

Poparzyć raczej sie nie poparzysz, jak wymienisz termosat to uruchom silnik i niech sobie chodzi aż złapie temperaturę złap za górny wąż chłodnicy ręką i zobacz czy robi się ciepły. Jeśli robi się ciepły to termostat działa.

termostat powinien puścić w okolicy 90 stopni

Napisano
  • Autor

No dokładnie to samo mi przychodzi na myśl, a że komp steruje to wiem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Nie no to chyba bez sensu wymiana termostatu... górny wąż jest gorący po zagrzaniu... czyli idziemy w stronę chłodnicy... frown.gif

Napisano

chlodnica 100pln, termostat z 30pln, plyn 30pln i masz z banki tongue.gif

Napisano

> chlodnica 100pln, termostat z 30pln, plyn 30pln i masz z banki

Jeśli chodzi o producentów chłodnic to co polecacie?

Napisano

Podepnę się do tematu by nie tworzyć nowych. Mianowicie czy wentylatory od 700 900 podejdą do 1.1 SPI??

Napisano

> Podepnę się do tematu by nie tworzyć nowych. Mianowicie czy wentylatory od 700 900 podejdą do 1.1

> SPI??

tak, w 700 jest tylko inne mocowanie do chlodnicy niz w 900 i 1.1

Napisano
  • Autor

> chlodnica 100pln, termostat z 30pln, plyn 30pln i masz z banki

Do wymiany chłodnicy trzeba zrzucać zderzak? Jak jest mocowana?

Napisano

> tak, w 700 jest tylko inne mocowanie do chlodnicy niz w 900 i 1.1

Dzięki 20.GIF jutro w takim razie trzeba się będzie postarać o silnik ze śmigłem a obudowa zostanie stara

Napisano

> Do wymiany chłodnicy trzeba zrzucać zderzak? Jak jest mocowana?

2 sruby na pasie przednim do uchwytu, i gumowy kołek we wzmocnieniu bocznym pasa przedniego, jak odkrecisz te 2 sruby to chlodnica wyjdzie

Napisano

> Do wymiany chłodnicy trzeba zrzucać zderzak? Jak jest mocowana?

Od strony czujnika jest ucho przykręcane do pasa przedniego a od strony odpowietrznika jest wciskana jeśli dobrze pamiętam

Napisano

> Do wymiany chłodnicy trzeba zrzucać zderzak?

Jak masz kanał i sporo cierpliwości, to nie trzeba zrzucać zderzaka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.