Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

E36 coupe - ile to jest warte?

Featured Replies

Napisano

E36 coupe, 2.0 z gazem (chyba 150 koni tam jest?), 1993r, pełna opcja czyli klima dwustrefowa, jasna skóra, itd

Ile to jest warte i czy taki silnik wystarcza do dynamicznej jazdy? Bo z jazdy jako pasazer troche odnioslem wrazenie ze mocy brakuje.

Jest na sprzedaz - ile to jest warte? Zakladajac stan bardzo dobry.

Napisano

> E36 coupe, 2.0 z gazem (chyba 150 koni tam jest?), 1993r, pełna opcja czyli klima dwustrefowa,

> jasna skóra, itd

> Ile to jest warte i czy taki silnik wystarcza do dynamicznej jazdy? Bo z jazdy jako pasazer troche

> odnioslem wrazenie ze mocy brakuje.

> Jest na sprzedaz - ile to jest warte? Zakladajac stan bardzo dobry.

Szukalem 2 lata temu i wszystko co widzialem ponizej 10 tys PLN mialo ogniska korozji, zniszczone wnetrze itp.

Napisano

Z 5tys za kebabowóz można dać immo. grinser006.gif

Napisano

> E36 coupe, 2.0 z gazem (chyba 150 koni tam jest?), 1993r, pełna opcja czyli klima dwustrefowa,

> jasna skóra, itd

> Ile to jest warte i czy taki silnik wystarcza do dynamicznej jazdy? Bo z jazdy jako pasazer troche

sprawdź po VINie czy wyposażenie się zgadza. Jeśli wszystko gra i rzeczywiście jest w takim dobrym stanie to nawet 10 000

DO dynamicznej jazdy w E36 wystarcza 170-190 koni.

150 z R6 nadaje się do jazdy. Do toczenia się odpowiednie sa nawet 1,8.

Napisano

> Z 5tys za kebabowóz można dać immo.

za 5000zł nie kupisz E36 w dobrym stanie.

Napisano

> za 5000zł nie kupisz E36 w dobrym stanie.

Podałem przykładową kwotę ile dla mnie immo ten model jest wart w takim standardzie o jakim pisze autor wątku.Niestety popsuta reputacja tego modelu jest już nie do odratowania.Wiem,że za zadbane M3 w tym nadwoziu trzeba wycelować 25kplnów i więcej,ale taka wersja o jakiej pisze autor to warta jest tyle ile wynosi cena rynkowa,a ona nie odbiega bardzo od tej którą podałem. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> DO dynamicznej jazdy w E36 wystarcza 170-190 koni.

> 150 z R6 nadaje się do jazdy. Do toczenia się odpowiednie sa nawet 1,8.

Czyli mowisz ze nie poszaleje sie 150? oslabiony.gif

Napisano

> Podałem przykładową kwotę ile dla mnie immo ten model jest wart w takim standardzie o jakim pisze

> autor wątku.Niestety popsuta reputacja tego modelu jest już nie do odratowania.Wiem,że za

> zadbane M3 w tym nadwoziu trzeba wycelować 25kplnów i więcej,ale taka wersja o jakiej pisze

> autor to warta jest tyle ile wynosi cena rynkowa,a ona nie odbiega bardzo od tej którą

> podałem.

Sedan tak

coupe w ładnym stanie już nie. Coupe są drogie jeśli nie są zajechane i zardzewiałe ok.gif

Jeśli te jasne skóry są fabryczne i "wypas" zgadza się z VINem to cena idzie zawsze +20% w stosunku do ulepów z takim samym wyposażeniem.

Napisano

> Czyli mowisz ze nie poszaleje sie 150?

nie w coupe. Nie na seryjnym dyferencjale.

Pod dyskoteką kapcia zjarasz ale szału nie narobi na autostradzie. to dość ciężkie auto. Zwłaszcza jeśli jest "wypas".

To w serii jest wolniejsze niż mój.

http://www.zeperfs.com/duel693-568.htm

A mój po skróceniu przełożenia głównego na trójce nie chce bokiem latać za bardzo.

Napisano

> Czyli mowisz ze nie poszaleje sie 150?

Poszalec mozesz nawet 126p.

Natomiast E36 Coupe 2.0 nie jest szybkim autem.

Pomimo tej wady, tylem jesli zechcesz - pozamiatasz.

Napisano
  • Autor

> nie w coupe. Nie na seryjnym dyferencjale.

> Pod dyskoteką kapcia zjarasz ale szału nie narobi na autostradzie. to dość ciężkie auto. Zwłaszcza

> jeśli jest "wypas".

Tak tez sie czulem jako pasazer, ze auto sie meczy jak kierowca mi chcial pokazac co potrafi crazy.gif

Napisano

> jasna skóra, itd

wszystko zalezy od stanu. powiedzm y ze szacowalbym miedzy 7tys a 14 za to co opisales, moze 15 bo ma gaz ( o ile sekwencja ) ale tak jak koledzy ci napisali , trzeba sprawdzic czy sie wszystko z vinem zgadza , czy auto serwisowane, ksiazki serwisowe, faktury...itp itd

Napisano

> Tak tez sie czulem jako pasazer, ze auto sie meczy jak kierowca mi chcial pokazac co potrafi

znaczy to nie był zajechany silnik grinser006.gif

To raczej taka wersja do cruisingu pod dyskoteką niż ucieczki spod obrabianego kantoru.

Do ucieczki spod kantoru minimum 328 ok.gif

Napisano
  • Autor

> znaczy to nie był zajechany silnik

> To raczej taka wersja do cruisingu pod dyskoteką niż ucieczki spod obrabianego kantoru.

> Do ucieczki spod kantoru minimum 328

Do cruisingu mam juz "engine for senior citizens", chcialem cos do zabawy, czyli odpada skoro nie uciekne grinser006.gifno.gif

Napisano
  • Autor

> wszystko zalezy od stanu. powiedzm y ze szacowalbym miedzy 7tys a 14 za to co opisales, moze 15 bo

> ma gaz ( o ile sekwencja ) ale tak jak koledzy ci napisali , trzeba sprawdzic czy sie wszystko

> z vinem zgadza , czy auto serwisowane, ksiazki serwisowe, faktury...itp itd

Gaz sekwencja. Faktury sa, bo to auto znajomych co robili dla siebie. Brak dokumentacji wczesniejszych wlascicieli, wiec przebieg nieznany.

Napisano

> Gaz sekwencja. Faktury sa, bo to auto znajomych co robili dla siebie. Brak dokumentacji

> wczesniejszych wlascicieli, wiec przebieg nieznany.

no to przbieg dolicz +100 tysiecy wink.gif

a jesli chcesz miec to jako zabawke to 2.0 za maly silnik. szukaj 323 2.5 albo 328. fajne i bardzo rozwojowe silniki

Napisano
  • Autor

> no to przbieg dolicz +100 tysiecy

Moze i wiecej. Nie patrzylem na stan licznika, bo wiem ze to fikcja, wlasciciel tez nie zna prawdziwego. Ale jezdzi tym juz pare lat i jak go znam to wiem ze go zrobil na ideał i teraz wspomina o sprzedazy choc nie bardzo wie ile kasy wołać.

> a jesli chcesz miec to jako zabawke to 2.0 za maly silnik. szukaj 323 2.5 albo 328. fajne i bardzo

> rozwojowe silniki

Specjalnie szukac to nie bede, moze sie cos trafi kiedys od innego znajomego przypadkiem ok.gif

Napisano

> Moze i wiecej. Nie patrzylem na stan licznika, bo wiem ze to fikcja, wlasciciel tez nie zna

> prawdziwego. Ale jezdzi tym juz pare lat i jak go znam to wiem ze go zrobil na ideał i teraz

> wspomina o sprzedazy choc nie bardzo wie ile kasy wołać.

> Specjalnie szukac to nie bede, moze sie cos trafi kiedys od innego znajomego przypadkiem

no jesli taka igla jest jak mowisz to mysle ze z tego wyzszego przedzialu powinien wolac. 12-14

Napisano

zakezy co rozumiesz przez dynamiczna jazde....

pewnie, ze lepiej 328, ale.... to calkiem przyjemne 150 konikow i wg mnie mozna dynamicznie tym pogonic... przez 5 lat mialem ISa (140 koni) i na dynamike nie narzekalem- wiadomo, ze asfalt spod tylnych kol nie lecial, ale na trasie calkiem przyjemnie mozna bylo tym jechac, a w razie potrzeby w miare szybko wyprzedzic zlosnik.gif

Fakt, ze po miesiacu jezdzenia mocniejszym autem ciezko bylo wrocic do 318, ale nie zgadzam sie, ze 140-150KM w Coupe nie jest wystarczajace do przyjemnej jazdy zlosnik.gif

Jesli chcesz killowac wszystko co sie da to odpusc, jesli chcesz miec troche frajdy z RWD i wg mnie calkiem sprawnie w trasie sobie radzic to .... witaj w klubie zlosnik.gif

Napisano

> no jesli taka igla jest jak mowisz to mysle ze z tego wyzszego przedzialu powinien wolac. 12-14

za 20 letnie e36 ? spineyes.gifzlosnik.gif

Napisano

> za 20 letnie e36 ?

za 3 lata bedzie podobny temat jak z e30.

5lat temu e30 nikt nie chciał i można ja było kupić za 3tyś,poszukaj dzisiaj zdrowej budy:)

Napisano

> za 3 lata bedzie podobny temat jak z e30.

> 5lat temu e30 nikt nie chciał i można ja było kupić za 3tyś,poszukaj dzisiaj zdrowej budy:)

Ja to rozumiem, bo ten sam temat jest z Mercedesami coupe.

Kiedyś szukałem W123 które były w cenie złomu, później to samo z W124... nawet W107 'chodziły' za grosze.

No ale e36... zlosnik.gif raz, że to zwykły, masowo tłuczony samochód, dwa, że jeszcze nie przyszła jego pora.

Napisano

> Ja to rozumiem, bo ten sam temat jest z Mercedesami coupe.

> Kiedyś szukałem W123 które były w cenie złomu, później to samo z W124... nawet W107 'chodziły' za

> grosze.

> No ale e36... raz, że to zwykły, masowo tłuczony samochód, dwa, że jeszcze nie przyszła jego

> pora.

ciężko znaleźć ładny egzemplarz. Jest sporo fanów tego modelu. Cena tych wymuskanych, z dobrym (i oryginalnym) wyposażeniem cały czas jest wysoka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.