Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak mocy (screeny z diagnostyki)

Featured Replies

Napisano

A więc zacznę od tego, że po dodaniu gazu auto na chwile zamuli i szarpnie i jedzie dalej. Słabo wkręca się na obroty.

Wszystkie czujniki wymienione/podmienione, świece też, sprawdzone czujniki, i cisnienie paliwa na listwie (tutaj podziekowania dla Ahamaya tego z tvn) zlosnik.gif

Dziś sprawdziłem seja na kompie i wyszły cuda. Full błędów i nie dało się ich wykasować.

Screeny:

57449745.jpg

30131769.jpg

58282167.jpg

79192961.jpg

Nowsza wersja programu tzoka

26939428.jpg

69410278.jpg

88614769.jpg

Błędów nie da się wykasować.

Najbardziej mnie zastanawiają błedy ROM, RAM i EEPROM.

Czyżby kompa powiedział amen i odszedł w zaświaty?

Podziękowania dla Seby za info co można posprawdzać, Ahiego za sprawdzenie czujników i wiązki, Tomka za mozliwość podmiany czujników/itp zlosnik.gif

edit.

masy sprawdziłem przeczyściłem i dalej to samo :/

Napisano

dla pewności przydałoby się podmienić sterownik

Napisano

Popierwsze masz za ciepla wode IMO, a po drugie chyba Ci sonda nie pracuje zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Popierwsze masz za ciepla wode IMO, a po drugie chyba Ci sonda nie pracuje

to teraz mi powiedz jak sie tego pozbyc bo nowy czujnik wody jest. lamda wymieniona jesienia i mialem tez na podmianke inna i bez rekcji ;P

Napisano

> to teraz mi powiedz jak sie tego pozbyc bo nowy czujnik wody jest. lamda wymieniona jesienia i

> mialem tez na podmianke inna i bez rekcji ;P

A wentyl sie wlacza? Albo padniety czujnik w ssacym bo za duza temp silnik ma w programie albo padniety czujnik w chlodnicy bo nie wlacza albo za pozno wlacza wentyl wink.gif

Napisano
  • Autor

> A wentyl sie wlacza? Albo padniety czujnik w ssacym bo za duza temp silnik ma w programie albo

> padniety czujnik w chlodnicy bo nie wlacza albo za pozno wlacza wentyl

gg smile.gif

Napisano

Masy domniemam sprawdzałeś. Na oko to nie tyle co się sterownik zesrał, ino EEPROM dostał kaszany - nie odpinałeś przypadkiem kompa za wcześnie po wyłączeniu zapłonu?

Napisano
  • Autor

> Masy domniemam sprawdzałeś. Na oko to nie tyle co się sterownik zesrał, ino EEPROM dostał kaszany -

> nie odpinałeś przypadkiem kompa za wcześnie po wyłączeniu zapłonu?

nie odpinalem nigdy kompa :/

masy sprawdzone.

dzis podmienilem na innego kompa i dalej to samo.

zauwazylem ze na ciepklym silniku po przejechaniu kilku km idzie juz lepiej, ale dalej nie jest tak jak kiedys.

Napisano

> nie odpinalem nigdy kompa :/

> masy sprawdzone.

> dzis podmienilem na innego kompa i dalej to samo.

> zauwazylem ze na ciepklym silniku po przejechaniu kilku km idzie juz lepiej, ale dalej nie jest tak

> jak kiedys.

a sprawdziles te bledy ?? czy sa nadal ?? Bo jak dla mnie to jest niemozliwe aby bylo az tyle bledow, wiec albo brak masy albo program nie chce sie dogadac z kompem.

Napisano

> nie odpinalem nigdy kompa :/

> masy sprawdzone.

> dzis podmienilem na innego kompa i dalej to samo.

> zauwazylem ze na ciepklym silniku po przejechaniu kilku km idzie juz lepiej, ale dalej nie jest tak

> jak kiedys.

To jeszcze obadaj stan bezpiecznikow I ich stykow od kompa.

Napisano

"Zwarcie z masą lub przerwa" wyczyść masy, bo miałem to samo i takie własnie błędy mi sypało, jak masy się zasyfiły grinser006.gif

Konkretnie ważne w tym przypadku jest masowanie ECU

Napisano

Ty teraz mi sie przypomnialo ... nie zaczelo Ci sie to dziac jak wspome zalozyles? Moze cos pomerdales?

Napisano
  • Autor

> Ty teraz mi sie przypomnialo ... nie zaczelo Ci sie to dziac jak wspome zalozyles? Moze cos

> pomerdales?

juz wczesniej to sie dzialo, a wspomaganie jak zakladalem to 2 kabelki wpialem do licznika (nawet 1 dodatkowa kostke mialem) i mase i +.

masy przeczyscilem. jak zobaczylem te bledy to bylo to pierwsza moja reakcja zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.