Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe Clio IV

Featured Replies

Napisano

Od poniedziałku (16.07) we Francji i Włoszech i nas od jesieni.

Jak się gawiedzi podoba nowy dizajn cfaniaczek.gif

link

Moją uwagę przykuło to:

"Kolejnym silnikiem jest diesel Energy dCi 90 będący przeprojektowaną jednostką 1.5 dCi doskonale znaną z wielu modeli Renault i innych marek. Silnik rozwija 90 KM i 220 Nm, a średnie spalanie w przypadku wersji z dłuższymi przełożeniami skrzyni biegów wynosi 3,2 l/100 km ."

Czyli w spokojnej trasie "2" z przodu na luzaku? hmm.gif

7d3060333ae9e28ced788a7031b2a1dc.jpg

de0fcee90934f23d6b4fdac650a7b93b.jpg

IMHO wygląda nieźle + automat + ten hiper oszczędny diesel za 60.000zł i biorę grinser006.gif

BONUS grinser006.gif

(na końcu filmu zjeżdża z "taśmy")

Napisano

> "Kolejnym silnikiem jest diesel Energy dCi 90 będący przeprojektowaną jednostką 1.5 dCi doskonale

> znaną z wielu modeli Renault i innych marek.

Taaa, świetnie znana... ostatnio firma dostała fakturę na 7kPLN za remont 1.5dCi w jednej z firmowych bryk... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Taaa, świetnie znana... ostatnio firma dostała fakturę na 7kPLN za remont 1.5dCi w jednej z

> firmowych bryk...

5000-6000zł nówka sztuka na allegro, więc remont nieopłacalny grinser006.gif

Napisano

> 5000-6000zł nówka sztuka na allegro, więc remont nieopłacalny

Poszedłbym nawet dalej... zakup Reno z 1.5dCi jest niepłacalny... :-)

Designersko nowe Clio nie wzbudza we mnie żadnych emocji...

Napisano

> Poszedłbym nawet dalej... zakup Reno z 1.5dCi jest niepłacalny... :-)

Jeszcze Nissan zlosnik.gif , tacie dwa razy poszedł pasek i silnik do remontu choć pierwszy raz poprzez źle założoną obudowę przez mechanika no.gif , ale te dCi to przyjemne silniki są według mnie , jak teraz zmniejszą pojemność , zwiększą moc oraz zmniejszą awaryjność może być dobra jednostka ok.gif Co do Designu ... hmm jak z dupą jednemu się będzie podobał , drugiemu nie ... ja zaliczam się do pierwszych zlosnik.gif

Napisano

Co do designu - bardzo mi sie podoba, zarówno przód, linia boczna, jak i tył. Wnętrze też. Zastrzeżenia:

- tył kojarzy mi się z Seatem

- nie podoba mi się tapicerka siedzeń

Reszta OK.

Jak dadzą w tym Clio jakiś fajny i mocny 1.4T lub 1.6T w benzynie, będzie rewelacja. A jak nie, to dwulitrówka też powinna robić robotę.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> 5000-6000zł nówka sztuka na allegro, więc remont nieopłacalny

poka mi ? rozumiem mówisz z nową turbiną i wtryskami ? oraz głowicą ?

mnie też coś koło tego wyniósł remont mojego DCI sciana.gifoslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> poka mi ? rozumiem mówisz z nową turbiną i wtryskami ? oraz głowicą ?

Nówek, nówek na tą chwilę widzę nie ma.

Ale jak wpiszesz "nowy silnik 1.5 dci" to sporo tego wyskakuje.

> mnie też coś koło tego wyniósł remont mojego DCI

A co im się dzieje ??

Napisano

> Nówek, nówek na tą chwilę widzę nie ma.

> Ale jak wpiszesz "nowy silnik 1.5 dci" to sporo tego wyskakuje.

> A co im się dzieje ??

u mnie wszystko po kolei ,głowica do roboty, wymiana końcówki wtrysków oraz jednego zaworka, turbina tłoki były w strasznym stanie więc też nowe i jak to wszystko już robiłem od razu panewki ok.gif od czego się zaczeło trudno powiedzieć stawiam że turbina plus gumki na zaworach i lejący wtrysk ok.gif dziwne tylko że przy przebiegu 150 tys i zawsze wymieniałem olej na Castrola Edge oraz zawsze był gaszony po przyjeździe tak żeby turbina się wychłodziła i tak samo po odpalaniu też czekanie ok.gif

Napisano

> u mnie wszystko po kolei ,głowica do roboty, wymiana końcówki wtrysków oraz jednego zaworka,

> turbina tłoki były w strasznym stanie więc też nowe i jak to wszystko już robiłem od razu

> panewki od czego się zaczeło trudno powiedzieć stawiam że turbina plus gumki na zaworach i

> lejący wtrysk dziwne tylko że przy przebiegu 150 tys i zawsze wymieniałem olej na Castrola

> Edge oraz zawsze był gaszony po przyjeździe tak żeby turbina się wychłodziła i tak samo po

> odpalaniu też czekanie

1. kupiłeś nowe to clio, używkę z Polski, czy używkę zza granicy?

2. akurat wlewanie Castrola Edge to nic dobrego dla silnika - imho wink.gif

Napisano

> 1. kupiłeś nowe to clio, używkę z Polski, czy używkę zza granicy?

Kupiony w Polsce krajowy z pewnych rąk (nie od obcej osoby) serwisowany do 100tys i z takim przebiegiem go kupiłem ok.gif

> 2. akurat wlewanie Castrola Edge to nic dobrego dla silnika - imho

Mechanicy mówili co innego więc słuchałem się kogoś kto miał być mądrzejszy ode mnie ok.gif

Napisano

dam se reke uciac ze widzialem to to na parkingu 2 dni temu na warszawskich blachach w jednym z miasteczek na podlasiu. patrzylem sie na jego przod i nie moglem zalapac na jaki model renowki patrze .. hehe.gif moze to jakis testowy byl? hmm.gif

Napisano

Swietna deska ok.gif Nie podoba mi sie tylko, ze galka od glosnosci jest nie po tej stronie co trzeba.

Napisano

> Swietna deska Nie podoba mi sie tylko, ze galka od glosnosci jest nie po tej stronie co trzeba.

Ta gałka to mały problem, w Renaultach i tak radio obsługuję się wyłącznie wygodnie pilotem pod kierownicą (widać go nawet na tej fotce). ok.gif Próba obsługi radioodtwarzacza np. w Megane III / Fluence tradycyjnie, czyli guzikami na panelu może się skończyć rozbiciem na najbliższym drzewie. Ktoś naprawdę intuicyjnie to zaprojektował. zlosnik.gif

Napisano

Wygląda fajnie, tylko tył za bardzo zalatuje seatem co dla mnie jest akurat wadą...

Napisano
  • Autor

We Francji już w sprzedaży od dzisiaj ok.gif

Jakby ktoś chciał poczytać pooglądać:

broszura

1.5 dci w wersji eko 3.0l/100km poza miastem, nie ma "2" z przodu frown.gifgrinser006.gif

Ale 3.5 miasto 3.2 średnie i 3.0 poza miastem to chyba aktualnie rekord, jeśli nie brać pod uwagę hybryd i innych wynalazków hmm.gif

Napisano

Czekam na wersję kombi - może prezentować się naprawdę zacnie.

PZDR VEN

Napisano

> Czekam na wersję kombi - może prezentować się naprawdę zacnie.

> PZDR VEN

No przecież widać ją od tyłu na filmiku 0:46 ok.gif

Schermafbeelding2012-07-10om214348.png

Napisano
  • Autor

> No przecież widać ją od tyłu na filmiku 0:46

Dojrzale wygląda, jak auto klasę wyżej hmm.gif

No może być ciekawy gracz na rynku.

Ponoć ma być jeszcze automat dwusprzęgłowy ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.