Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapalniczka

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Mam mały problem z ładowarką do gniazda zapalniczki tzn. w gniezdzie jest napiecie po przekręceniu kluczyka w stan włączony. Nie wiem czy wszystkie f-ki tak mają czy tylko moja.

Wie ktoś może jak przełączyć kable żeby napięcie było bez stacyjki? I żeby za dużo nie rozbierać. Może w skrzynce bezpieczników przełożyć kable. Nie mam schematu i nie wiem jak to jest połączone.

Napisano

> Mam mały problem z ładowarką do gniazda zapalniczki tzn. w gniezdzie jest napiecie po przekręceniu kluczyka w stan włączony. Nie wiem czy wszystkie f-ki tak mają czy tylko moja.

Wszystkie opla tak mają smile.gif

Napisano

> Wszystkie opla tak mają

nono.gif, moja III tak nie ma 270751858-jezyk.gif. Niezależnie od zapłonu, mam cały czas napięcie w gnieździe.

Napisano

> Wie ktoś może jak przełączyć kable żeby napięcie było bez stacyjki? I żeby za dużo nie rozbierać.

20.GIF

Astry tak mają, ale :

-Zdjąć wsuwkę z + gniazda zapalniczki (środek) i dobrze zaizolować.

-Dorobić przewód z wsuwką i podłączyć go pod stały + od radia.

Gotowe.

Napisano

> jak przełączyć kable żeby napięcie było bez stacyjki?

Trzeba zdjąć ze środkowego styku zapalniczki konektor z przewodem (chyba pomarańczowy) i w to miejsce zapodać dodatkowy przewód podłączony do miejsca gdzie jest "stały" plus.

Robota nie jest łatwa, bo trzeba leżeć tam gdzie pasażer ma nogi, w pozycji "brzuch do góry" i mieć rączki ginekologa. Dlatego proponuję coś innego: skoro i tak masz ciągnąć przewód, to kup dodatkowe gniazdo zapalniczki "na przewód" i zamontuj sobie tam gdzie chcesz i gdzie Ci będzie wygodnie. Plusem takiego rozwiązania jest to, że możesz to gniazdo łącznie z ładowarką schować sobie gdzieś pod deską a wyprowadzić tylko przewód do telefonu. To dość istotne zwłaszcza jeśli chodzi o ładowanie telefonu: zostawiłbyś telefon podłączony do gniazda zapalniczki na widoku na parkingu? wink.gif Do ładowania telefonu mam gniazdo zamontowane w podłokietniku, mogę w nim zostawić telefon.

Do innych urządzeń typu CB, nawigacja, wideorejestrator, monitorek w daszku p-słoneczym też mam pochowane w różnych miejscach dodatkowe gniazda zapalniczkowe wraz z wetkniętymi w nie zasilaczami a wystają tylko wtyczki do urządzeń.

EDIT:

Tutaj jeden z wielu wątków o gniazdach zapalniczkowych (na końcu fota tego co Cię interesuje: oryginalne gniazdo zapalniczki od tyłu) KLIK

Pozdroofka

Napisano

> EDIT:

> Tutaj jeden z wielu wątków o gniazdach zapalniczkowych (na końcu fota tego co Cię interesuje:

> oryginalne gniazdo zapalniczki od tyłu)

> Pozdroofka

Jakoś link nie działa wink.gif

Napisano

> Jakoś link nie działa

Bo go nie było.... grinser006.gifzlosnik.gif

Pozdroofka

EDIT:

W ramach rehabilitacji kilka dodatkowych linków ogólnozapalniczkowych:

KLIK

KLIK

KLIK

KLIK

Napisano
  • Autor

> Bo go nie było....

> Pozdroofka

> EDIT:

> W ramach rehabilitacji kilka dodatkowych linków ogólnozapalniczkowych:

> KLIK

> KLIK

> KLIK

> KLIK

Widzę że możliwości jest wiele. Dzięki wszystkim za pomoc.

Napisano

> Witam wszystkich. Mam mały problem z ładowarką do gniazda zapalniczki tzn. w gniezdzie jest

> napiecie po przekręceniu kluczyka w stan włączony. Nie wiem czy wszystkie f-ki tak mają czy

> tylko moja.

> Wie ktoś może jak przełączyć kable żeby napięcie było bez stacyjki? I żeby za dużo nie rozbierać.

> Może w skrzynce bezpieczników przełożyć kable. Nie mam schematu i nie wiem jak to jest

> połączone.

Tylko jak już przeczytasz te wszystkie wypowiedzi jak to zrobić i tak dalej zastanów się czemu producent zrobił jak zrobił bo ma to głęboki sens.

Kyniu

Napisano

Równie głęboki jak to, że wiatrak na chłodnicy działa tylko przy włączonym zapłonie.

Napisano

> Równie głęboki jak to, że wiatrak na chłodnicy działa tylko przy włączonym zapłonie.

To jest dla mnie parodią, po tym jak w Corsie C wiatrak chłodził niezależnie od zapłonu. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.