Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[L] Co wymieniacie w zawieszeniu okresowo

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mój wóz 1.6 ma teraz 150kkm i zastanawiam się od czego by tu zacząć przegląd ew jakieś wymiany w zawieszeniu. Pytam bo od jakiegoś czasu słyszę "coś "- w poprzedniej nubirze było pewne ze to łączniki stabilizatora a tu sprawdzałem manualnie i narazie ciężko wyczuć co może byc słyszalne. Nie hałasuje ale słyszę jakies głuche dźwięki - nie metaliczne .Na przeglądzie niby ok ale może są jakieś punkty które warto ocenić ? Łączniki a może gumu stabilizatora - coś wymienialiście w przodzie ew w tyle w Waszych L ?

Napisano

Ja po 100k wymieniałem swoim łączniki stabilizatorów plus amortyzatory z przodu.

Napisano

102tyś. przód łącznik, tył łącznik po 1 sztuce ok.gif

Napisano

Mi padły łączniki przód po 55km. Wymienione na gwarancji. Jak nie możesz znaleźć problemu to nie ruszaj. Jak coś padnie to będziesz wiedział co wymienić i że już pora wink.gif Bo czasami jak się zacznie grzebać to tylko problemy z tego wychodzą i niepotrzebnie się wiele rzeczy robi.

Napisano

W moim wymienione były (w ramach gwarancji) oba łączniki stabilizatora przy 45kkm. Wcześniej u teścia w jego lacku też przy 45kkm i przy 90 już stukały, więc uznałbym to za "cykliczną" wymianę co circa 50kkm.

Napisano

> Witam,

> Mój wóz 1.6 ma teraz 150kkm i zastanawiam się od czego by tu zacząć przegląd ew jakieś wymiany w

> zawieszeniu. Pytam bo od jakiegoś czasu słyszę "coś "- w poprzedniej nubirze było pewne ze to

> łączniki stabilizatora a tu sprawdzałem manualnie i narazie ciężko wyczuć co może byc

> słyszalne. Nie hałasuje ale słyszę jakies głuche dźwięki - nie metaliczne .Na przeglądzie niby

> ok ale może są jakieś punkty które warto ocenić ? Łączniki a może gumu stabilizatora - coś

> wymienialiście w przodzie ew w tyle w Waszych L ?

Sworzeń wahacza - luz był wyczuwalny po szarpnięciu ręką.

105 tys. km.

Koszt 150zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.