Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poszukiwania auta Focus II

Featured Replies

Napisano

Witam, zona nie daje mi spokoju i czas na zmianę jej auta. Do wydania nie jest zbyt wiele i jak zawsze dylemat dobre mlode auto za jak najmniejsza kwote zlosnik.gif

Do wydania okolo 10tys euro.

i tak zastanawiam sie nad focusem 2.0tdci z okolic 2008r moze ciut mlodszy w wersji titanium prezentuja sie calkiem niezle. Czy sa jakies wersje, ktore lepiej brac pod uwage w takich autach jak producent pompy wtryskowej aby pozniej nie okazalo sie ze jest nienaprawialna?

Albo czy warto dolozyc do mondeo 2.5T?

Zastanawiam sie tez nad audi a4 2.0TFSi ale za te pieniadze bedzie to pewnie 2005rok.

Jak znam zycie auto na maks 2 lata az sie znudzi lub zarysuje.

Napisano

Diesle fajne, ale 2.5 T jeszcze lepsze zlosnik.gif Tyle że swoje chłapotać już będzie niestety, na trasie jeszcze spoko, w mieście to zazwyczaj spalanie diesla x 2 zlosnik.gif

na forum foki ktoś sprzedaje 1.6TD 90 KM zrobionego na 125, może chcesz się zainteresować wink.gif?

Napisano

Chcesz mojego FF2 1.8TDCi Sport ?? jeszcze Ci zostanie trochę z tych 10kE wink.gif

Napisano
  • Autor

> Chcesz mojego FF2 1.8TDCi Sport ?? jeszcze Ci zostanie trochę z tych 10kE

Warunek konieczny, ma to byc kombi. I jezeli focus to tak 2008-2010.

Napisano
  • Autor

> Diesle fajne, ale 2.5 T jeszcze lepsze Tyle że swoje chłapotać już będzie niestety, na trasie

> jeszcze spoko, w mieście to zazwyczaj spalanie diesla x 2

> na forum foki ktoś sprzedaje 1.6TD 90 KM zrobionego na 125, może chcesz się zainteresować ?

No wlasnie nie mialem okazji nigdzie nawet przejechac sie takim Mondeo. Na papierze wyglada calkiem niezle.

Zona swojego czasu przejela mojego Leona TopSporta po pewnych modyfikacjach i bardzo dobrze jej sie jezdzilo.

Zastanawiam sie tylko czy pomiedzy audi a mondeo jest az taka roznica w jakosci i komforcie podrozowania? Spalanie no coz jakos bede musial przezyc, nie bedzie kasy na p[aliwo nie bedzie jezdzenia:)

Napisano

Niestety kombi się z tego nie zrobi zlosnik.gif

Napisano

Audi chyba nie jest tak ociężałe jak Mondeo, bo to dobra, duża krowa zlosnik.gif

Ja z 2.5T jeździłem niestety tylko Focusem RSem więc nie wypowiem się czy stockowy Mdo 2.5T jest szybki zlosnik.gif

Wszystko też zależy co preferujesz.

Audi ma R4, ford ma R5 a to dużo daje, poza tym masz moment z pojemności dodatkowo zlosnik.gif Sam musisz podjąć decyzje. Nie licz że 2.0 TFSI będzie dużo mniej palić wink.gif

Napisano
  • Autor

> Audi chyba nie jest tak ociężałe jak Mondeo, bo to dobra, duża krowa

> Ja z 2.5T jeździłem niestety tylko Focusem RSem więc nie wypowiem się czy stockowy Mdo 2.5T jest

> szybki

> Wszystko też zależy co preferujesz.

> Audi ma R4, ford ma R5 a to dużo daje, poza tym masz moment z pojemności dodatkowo Sam musisz

> podjąć decyzje. Nie licz że 2.0 TFSI będzie dużo mniej palić

Spalanie jakos da sie wykalkulowac.

Auto nie bedzie sluzyc do sprintu wiec jakos super szybkie byc nie musi. Wystarczy ze zgrabnie bedzie radzic sobie ze swoja masa.

raczej porownujac audi do forda zastanawiam sie nad spasowaniem wnetrza i jakoscia materialow. Jestem bardzo wyczulony na jakiekolwiek dziwne dzwieki wewnatrz. A czasem przypadnie mi tym jezdzic wiec nie chce sie stresowac tak jak w leonie czy peugocie zony,

Napisano

> Niestety kombi się z tego nie zrobi

wierz mi, polscy blacharze cuda czynią zlosnik.gif

Napisano

To musiałby być niezły numer hehe.gif 3d na kombi hehe.gifhahaha.gif

no ale polak potrafi hahaha.gif

Napisano

I to jeszcze MPower hehe.gif

Napisano

> Spalanie jakos da sie wykalkulowac.

> Auto nie bedzie sluzyc do sprintu wiec jakos super szybkie byc nie musi. Wystarczy ze zgrabnie

> bedzie radzic sobie ze swoja masa.

> raczej porownujac audi do forda zastanawiam sie nad spasowaniem wnetrza i jakoscia materialow.

> Jestem bardzo wyczulony na jakiekolwiek dziwne dzwieki wewnatrz. A czasem przypadnie mi tym

> jezdzic wiec nie chce sie stresowac tak jak w leonie czy peugocie zony,

Mondeo jest kilka razy lepiej wykonany niż focus. Tam wszedł księgowy i wszystko zepsuł zlosnik.gif

Podejrzewam że Mondeo będzie podobny jak audi. A plusem jest też to że mniej osób będzie chciało ukraść Forda ok.gif

Przejedź się jednym i drugim to zobaczysz gdzie lepiej Ci się siedziało jeździło itp.

Napisano
  • Autor

> Mondeo jest kilka razy lepiej wykonany niż focus. Tam wszedł księgowy i wszystko zepsuł

> Podejrzewam że Mondeo będzie podobny jak audi. A plusem jest też to że mniej osób będzie chciało

> ukraść Forda

> Przejedź się jednym i drugim to zobaczysz gdzie lepiej Ci się siedziało jeździło itp.

No wlasnie nie mam gdzie przejechac sie takim mondeo chyba ze wersja tdci bo tego to cale zatrzesienie. To samo w wypadku audi same diesle.

Napisano

Leć do salonu. Po liftingu to to samo auto przecież wink.gif

Napisano
  • Autor

> Leć do salonu. Po liftingu to to samo auto przecież

Jak bede kolo jakiegos to zajrze. Myslalem, ze moze tutaj poslucham subiektywnych opini.

Boje sie troszke ogromnego spadku wartosci forda.

Napisano

> Jak bede kolo jakiegos to zajrze. Myslalem, ze moze tutaj poslucham subiektywnych opini.

> Boje sie troszke ogromnego spadku wartosci forda.

a że niby Audi trzyma strasznie cenę? Dość podobny poziom. Ford jeszcze nie jest najgorszy pod tym względem.

Napisano
  • Autor

> a że niby Audi trzyma strasznie cenę? Dość podobny poziom. Ford jeszcze nie jest najgorszy pod tym

> względem.

Niestety musze przyznac, ze duzo lepiej niz ford.

Patrzac na a4 z 99/00 a mondeo z 2004 to sporo.

Chyba ze obecnie ta tendencja sie zaciera.

Napisano
  • Autor

> A moze volvo V50 ?

Podoba mi sie to autko konstrukcyjnie to pewnie focus rozni sie oprocz nadwozia i wykonczenia czyms szcxzegolnym? No i do tego wkladali 2.5T w kombi.

Napisano

> Podoba mi sie to autko konstrukcyjnie to pewnie focus rozni sie oprocz nadwozia i wykonczenia czyms

> szcxzegolnym? No i do tego wkladali 2.5T w kombi.

To focus w innym opakowaniu. Lepszym zlosnik.gif

No i jest R5 w kombi, ale na na rynku dość mało tego wink.gif

Napisano

> Podoba mi sie to autko konstrukcyjnie to pewnie focus rozni sie oprocz nadwozia i wykonczenia czyms

Lepiej opakowany focus, grubiej grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Lepiej opakowany focus, grubiej

A nie jest to czasem przerost formy nad trescia? Chodzi mi np o samo radio. Czytam , ze odlaczenie jednego elementu np zmieniarki moze powodowac koniecznosc programowania radia na nowo w ASO?

Czy jest to tez w miare proste auto jak ford?

Napisano

> A nie jest to czasem przerost formy nad trescia? Chodzi mi np o samo radio. Czytam , ze odlaczenie

> jednego elementu np zmieniarki moze powodowac koniecznosc programowania radia na nowo w ASO?

> Czy jest to tez w miare proste auto jak ford?

Jest duzo lepiej wykonczone i wyciszone. Elektronika faktycznie wymaga programowania ale to raczej sie nie psuje (zreszta masz blisko do Chorzowa gdzie sa najlepsi i do tani szpece od volvo). Czesci eksploatacyjne pasuja od fiorda.

Napisano

Gdybys na forum nie poczytal ze te auta są konstrukcyjnie tym samym to jezdzac tym w zyciu bys do tego nie doszedl.

Prowadzi sie inaczej, jest genialnie jak na ta klase aut wyciszony, materialy na dobrym poziomie, genialne siedzenia (chyba najlepsze wsrod kompaktow ktorymi jezdzilem), nawet silnik inaczej oddaje moc niz 2.0 w fordzie.

Wchodzisz do kanalu a tam... focus zlosnik.gif na wiekszosci czesci fomoco zlosnik.gif ale za to fabrycznie zakonserwowany

Napisano
  • Autor

> Gdybys na forum nie poczytal ze te auta są konstrukcyjnie tym samym to jezdzac tym w zyciu bys do

> tego nie doszedl.

> Prowadzi sie inaczej, jest genialnie jak na ta klase aut wyciszony, materialy na dobrym poziomie,

> genialne siedzenia (chyba najlepsze wsrod kompaktow ktorymi jezdzilem), nawet silnik inaczej

> oddaje moc niz 2.0 w fordzie.

> Wchodzisz do kanalu a tam... focus na wiekszosci czesci fomoco ale za to fabrycznie

> zakonserwowany

A to dobre informacje. Bo auto proste w budowie, zawieszenie nie jest na wielowahaczu. Co jest dosc wazne bo narazie miasto nie wyremontowalo jeszcze drogi do domu. Wiec codziennie auto przechodzi katorgi.

Napisano

> na forum foki ktoś sprzedaje 1.6TD 90 KM zrobionego na 125, może chcesz się zainteresować ?

masz linka? smile.gif

już znalazłem... za nowy dla mnie smile.gif

Napisano

> A to dobre informacje. Bo auto proste w budowie, zawieszenie nie jest na wielowahaczu. Co jest dosc

> wazne bo narazie miasto nie wyremontowalo jeszcze drogi do domu. Wiec codziennie auto

> przechodzi katorgi.

skoro w focusie zawiecha tył jest na wielowahaczu, to dlaczego w v50 miałoby nie być? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> skoro w focusie zawiecha tył jest na wielowahaczu, to dlaczego w v50 miałoby nie być?

Pisalem w odniesieniu do audi gdzie wielowahacz jest z przodu a o tyle nawet nie pomyslalem.

Napisano

> masz linka?

> już znalazłem... za nowy dla mnie

to za tyle $ chcesz mieć starsze auto? No ok zlosnik.gif

Napisano

> Mondeo jest kilka razy lepiej wykonany niż focus. Tam wszedł księgowy i wszystko zepsuł

> Podejrzewam że Mondeo będzie podobny jak audi. A plusem jest też to że mniej osób będzie chciało

> ukraść Forda

> Przejedź się jednym i drugim to zobaczysz gdzie lepiej Ci się siedziało jeździło itp.

Popieram. Sam się przesiadłem z FOki II na Mondka Mk3 i zdecydowanie na +. W Mondku mam już nalatane 230kkm i wszystko sprawia wrażenie trwalszego niż w Foce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.