Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z ABS-em?

Featured Replies

Napisano

Witam!

Jadąc dziś rano do roboty w czasie dojeżdżania do swiateł itp. w ostatniej fazie hamowanie(delikatne operownie pedłem hamulca-normalne hamowanie) załącza się ABS!Dzieje się tak tylko gdy wyrzucam na luz,natomiast gdy dojeżdżam maxymalnie długo na biegu objaw nie występuje!Dodam że żadne kontrolki się nie zapalają a w czasie hamowania awaryjnego gwałtownego ABS działa normalnie!Prośba o jakieś rady,sugestie confused.gif

Napisano

Hamulce z tyłu sprawdź czy jeszcze okładziny istnieją.

Napisano
  • Autor

> Hamulce z tyłu sprawdź czy jeszcze okładziny istnieją.

Dzięki sprawdzę w piątek bo mam wolny dzień i się odezwę !

p.s. objaw występuje przy każdym hamowaniu bez różnicy czy jadę na biegu czy luzie!

Napisano

> Witam!

> Jadąc dziś rano do roboty w czasie dojeżdżania do swiateł itp. w ostatniej fazie

> hamowanie(delikatne operownie pedłem hamulca-normalne hamowanie) załącza się ABS!Dzieje się

> tak tylko gdy wyrzucam na luz,natomiast gdy dojeżdżam maxymalnie długo na biegu objaw nie

> występuje!Dodam że żadne kontrolki się nie zapalają a w czasie hamowania awaryjnego

> gwałtownego ABS działa normalnie!Prośba o jakieś rady,sugestie

Trochę z innej strony . Nie wiem jaka jest różnica w el między PII a GP ale u mnie są do dnia dzisiejszego takie objawy jak opisujesz. hamulce mam ok ABS też a czasami wywala błąd ABS i komunikat że ABS jest nie do użycia. Nie mam czasu aby to rozebrać a powodem jest ......styk pedału hamulca biglaugh.gif Notorycznie na FES-ie wywala taki błąd . Ja go kasuje a on se wyskakuje i tak w koło macieju. Musze kiedyś za to się wziąć.

Napisano

> Trochę z innej strony . Nie wiem jaka jest różnica w el między PII a GP ale u mnie są do dnia

> dzisiejszego takie objawy jak opisujesz. hamulce mam ok ABS też a czasami wywala błąd ABS i

> komunikat że ABS jest nie do użycia.

Do wymiany wylacznik stopu, troche trzeba sie nameczyc aby go wydlubac i zalozyc nowy.

Napisano

> Do wymiany wylacznik stopu, troche trzeba sie nameczyc aby go wydlubac i zalozyc nowy.

Nie strasz yikes.gif znowy palce poobdzieranę będą buu.gif

Napisano

Witam.

U mnie działo się tak po "zapieczeniu" lewego hamulca. Prawa strona brała "ostrzej" w początkowej fazie hamowania i układ wariował. Kilka razy ostre hamowanie rozwiązywało problem na jakiś czas. Po wyczyszczeniu jarzma, prowadnic problem znikł.

Napisano
  • Autor

> Witam!

> Jadąc dziś rano do roboty w czasie dojeżdżania do swiateł itp. w ostatniej fazie

> hamowanie(delikatne operownie pedłem hamulca-normalne hamowanie) załącza się ABS!Dzieje się

> tak tylko gdy wyrzucam na luz,natomiast gdy dojeżdżam maxymalnie długo na biegu objaw nie

> występuje!Dodam że żadne kontrolki się nie zapalają a w czasie hamowania awaryjnego

> gwałtownego ABS działa normalnie!Prośba o jakieś rady,sugestie

Witam!

Jutro spróbuje pogrzebać przy tym ABSie,ale mam jeszcze jedno pytanko boje_sie.gifrientuje się ktoś gdzie mam szukać i jak wyglądają czujniki ABSu bo dzisiaj dowiedziałem się jeszcze że mogą być brudne i dlatego wariuje ABS a przy okazji chciałbym do nich zajrzeć!Pozdrawiam

Napisano

Która wersja punto? Mk1 ma koronki, mk2 ma pierścienie magnetyczne. W drugim przypadku brud nie ma znaczenia. Diagnostykę robić jak najszybciej i okaże się które koło szwankuje albo dalej wróżymy z fusów.

Napisano
  • Autor

> Witam!

> Jutro spróbuje pogrzebać przy tym ABSie,ale mam jeszcze jedno pytanko rientuje się ktoś gdzie mam

> szukać i jak wyglądają czujniki ABSu bo dzisiaj dowiedziałem się jeszcze że mogą być brudne i

> dlatego wariuje ABS a przy okazji chciałbym do nich zajrzeć!Pozdrawiam

Dziś zajrzałem do bębnów i wszystko jaest OK!

Wieczorem podpiołem się u znajomego pod kompa i wyrzucił 2 błedy: P1135 (nie dało się usunąć) i U1602 (usuneliśmy) ale z ABSem nie mogliśmy się połaczyć więc zostaje wizyta u profesjonalisty!

Może ktoś zna kody tych usterek?

Na wtorek umówiłem się do mechaniora!Dam znać co wyczarował!

Pozdro!

Napisano

> Dziś zajrzałem do bębnów i wszystko jaest OK!

> Wieczorem podpiołem się u znajomego pod kompa i wyrzucił 2 błedy: P1135 (nie dało się usunąć)

P1135 Pedal Position Sensor A Circuit Intermittent

Ale tez:

P1135 obwód ogrzewania czujnika O2, czyli sondy lambda.

Ja bym sie sklanial ku temu drugiemu.

Jesli chodzi o U1602, to blad z magistrali CAN. Moze sie pojawic przy problemach z polaczeniem pomiedzy urzadzeniami, modulami itd.

Napisano
  • Autor

> P1135 Pedal Position Sensor A Circuit Intermittent

> Ale tez:

> P1135 obwód ogrzewania czujnika O2, czyli sondy lambda.

> Ja bym sie sklanial ku temu drugiemu.

OK!czyli sonda do wymiany! frown.gif

A wiesz może co oznacza ten drugi kod?

Napisano
  • Autor

> OK!czyli sonda do wymiany!

> A wiesz może co oznacza ten drugi kod?

Ok! zamuliłem się !Juz wszystko wiem !pozdro i DZIEKUJE

Napisano

> OK!czyli sonda do wymiany!

> A wiesz może co oznacza ten drugi kod?

Jesli masz dwie sondy, to ta pierwsza. Na wszelki wypadek mozesz przemierzyc miernikiem czy grzalka ma obwod, bo rownie dobrze moze byc problem w instalacji, a nie samej sondzie.

Napisano
  • Autor

Po wizycie u elektryka do wymiany oba przednie czujniki !

Poszukam na alle i sam spróbuje wymienić !

Pozdrawiam i DZIĘKUJE za wszystkie rady! 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.