Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bałwanki pod -60 przód .. ile ciąć???

Featured Replies

Napisano

no ile????

pół bałwanka???

przedni setup to: amory PZM1 + FK-60

confused.gif

Napisano
  • Autor

> Ja zostawiłem tylko jeden

z osłoną???

Napisano

ja bym zostawił z osłoną, aczkolwiek zaraz ktoś napisze, że górny musi zostać, a dolny możesz ciąć czyli ten gdzie trzyma się osłona

Napisano
  • Autor

> ja bym zostawił z osłoną, aczkolwiek zaraz ktoś napisze, że górny musi zostać, a dolny możesz ciąć

> czyli ten gdzie trzyma się osłona

Morgan, ale osłona będzie się trzymać na węższej średnicy smile.gif także spokojnie od dołu można ciachać smile.gif

Napisano

> Morgan, ale osłona będzie się trzymać na węższej średnicy także spokojnie od dołu można ciachać

Ja od dołu ciąłem tak jak mowisz i jeden brzuszek jak miałem -60 i osłona się trzymała ok.gif

Napisano

ja mam odboje z Uno, one są zespolone z "obudową" (w sensie, nie są rozłączne) to są tak przycięte, że osłona + jedna bulwa zostały i jest GIT smile.gif także jak masz gdzieś jakieś 20PLN to polecam sie zaopatrzyć w te z uniacza ;d

Napisano

a co dokładnie chcesz wiedzieć, czym je się tnie czy w którym miejscu?

Napisano

zależy o ile masz zamiar ciachać, jeśli o jednego to tniesz pomiędzy przewężeniem. Co do ciachania to reguły nie ma. Wszystko zależy od tego o ile masz zamiar ciachnąć

Napisano

> A jeśli zakładam MTS 70/50 to o ile ciąć i dlaczego?

Z przodu bym zostawił 1 z tyłu 2.

A tniemy dlatego aby przy 70/50 usiadł o te 70/50 a nie na odbojach smile.gif

Napisano

> no ile????

> pół bałwanka???

> przedni setup to: amory PZM1 + FK-60

Ja postawiłem auto bez sprężyn i sobie zobaczyłem ile może siąść bez dotykania drążkami do budy. W ten sposób zawias pracował pełną wysokością a i nigdy boleśnie nie dobiło drążkiem do budy.

Napisano
  • Autor

> Ma ktoś zdjęcie jak wyglądają poobcinane odboje?

kur.. zapomniałem Ci zdrobić frown.gif sorrki

ja ściąłem prawie wszystko smile.gif

został jeden bałwanek, ten z góry, co odbija od talerza na którym opiera się sprężyna..... + jedno przetłoczenie żeby osłonę można było zamocować.....

Tak jak Ketchup87 pisze to chyba najlepiej... ale nie miałem czasu eksperymentować....

EDYTA: Zdjęcie zaporzyczone z netu - nie jest mojego autorstwa... kolorowe kreski są już mojego autorstwa smile.gif

286237254-odboj-amortyzatora-przedniego-cinquecento-seicento.jpg

Oczywiście zdjęcie przedstawia baranek/odbój przód

1. w tym miejscu ciąłem dla setupu: używane FK-60 + używany PZM1 - czyli większa część baranka/odboju do wyrzucenia - na zagłębieniu osadziłęm osłonę

a tak dla przykładu:

2. w tym miejscu ciąłem z Morganem (pzdr) w Schumacherze: nowa springa FK-40 + używany amor seria....

pamiętać należy, że każda springa, każdy amor może inaczej "posadzić" samochód na ziemi, więc ścięcie należy uzależnić od ułożenia i możliwości skoku sztycy amorytzatora...

brak ścięcia baranków/odbojów może powodować, że auto osadzi się na odboju i nie będzie amortyzacji poprzez sztycę amorka

chyba nic nie pokręciłem smile.gif

post-25211-14352517344949_thumb.jpg

Napisano

nic nie pokręciłeś, ale wydaje mi się, że ciachaliśmy w innym miejscu (oczywiście mogę się mylić)

Napisano

Ja ciachałem ciut bardziej w prawo patrząc na to zdjęcie. Na tej zwężce zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.