Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Remont instalacji gazowej

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Moja Astra ma na gazie II generacji przejechane juz 186 tysięcy kilometrów przez 9 lat i szczerze mówiąc domaga się już remontu .. ponieważ jeszcze ze 3 lata musze nią pojeździć zastanawiam się ile to może kosztować? w gazowni na pewno mi powiedzą, że tyle co nowa instalka czyli ze 2 klocki .. rewitalizował ktoś może instalacje w starym aucie?

Napisano

> Cześć,

> Moja Astra ma na gazie II generacji przejechane juz 186 tysięcy kilometrów przez 9 lat i szczerze

> mówiąc domaga się już remontu .. ponieważ jeszcze ze 3 lata musze nią pojeździć zastanawiam

> się ile to może kosztować? w gazowni na pewno mi powiedzą, że tyle co nowa instalka czyli ze 2

> klocki .. rewitalizował ktoś może instalacje w starym aucie?

a co Ty chcesz robic z ta instalacja ?

wymien reduktor i tyle...

jesli konczy sie homologacja butli, to kup nowa ...

reduktor max 300 zl + butla 300 zl ... wiekszych kosztow byc nie powinno.

Napisano
  • Autor

> Z powodu?

> Pozdr.

na wolnych obrotach dawka jest za bogata, w pozostałym zakresie obtorów OK - nie do wyregulowania. Poza tym, nie zawsze przełącza sie za pierwszym razem na gaz, nie zawsze się przełączy dobrze, czasem muli i trzeba ponownie włączać benzyna/gaz. Zepsuty czujnik temperatury przełączania gazu, układ zapłonowy też dostaje w kość - moduł zapłonowy wymieniałem 30 tys km temu i znowu jakieś przebicia ... ogólnie nie chodzi to to jak należy, a regulacje czy wymiany filtrów nie pomagają.

Napisano
  • Autor

> a co Ty chcesz robic z ta instalacja ?

> wymien reduktor i tyle...

> jesli konczy sie homologacja butli, to kup nowa ...

> reduktor max 300 zl + butla 300 zl ... wiekszych kosztow byc nie powinno.

reduktor jest OK, gorzej z elektroniką sterującą .. tak mi sie wydaje przynajmniej

Napisano

> reduktor jest OK, gorzej z elektroniką sterującą .. tak mi sie wydaje przynajmniej

a co to za sterownik ? IMO nie ma sensu ladowac sekwencji do czegos co jezdzilo na IIgen, wiec musisz ogarnac to co masz smile.gif

Napisano
  • Autor

> a co to za sterownik ? IMO nie ma sensu ladowac sekwencji do czegos co jezdzilo na IIgen, wiec

> musisz ogarnac to co masz

jakiś Elpigaz stary ... no masz racje - sekwencje raczej bez sensu, pewnie trzeba bedzie sterownik wymienic, tylko nie wiem jak czujniki, kable, przewody itp

Napisano

> jakiś Elpigaz stary ... no masz racje - sekwencje raczej bez sensu, pewnie trzeba bedzie sterownik

> wymienic, tylko nie wiem jak czujniki, kable, przewody itp

Z twojego opisu to właśnie reduktor jest do wymiany lub przynajmniej regeneracji , tak samo jak wymagają wymiany gumki elektrozaworów, krokowiec czyszczenia, połączenia elektrycznie do przejrzenia i odnowienia. Elektronika sadzę że dobra bo ona raczej się nie zużywa. Trochę własnej roboty i instalka będzie jak nowa w cenie 100..200zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.