Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ile oleju w amortyzatorach astra f

Featured Replies

Napisano

witam. ile ma być oleju w amortyzatorach przedniach w astrze f?

PS> Kupiłem na szrocie całą kolumnę(bo miałem piaste już wyjechaną)-ale okazuje się że ten ze szrotu ma padnięty amortyzator. Muszę wymienić tłok amortyzatora na mój stary.Jakieś rady?

Napisano

Jeżeli ma to być rozwiązanie docelowe, to kup nowe amortyzatory.

PZDR VEN

Napisano

Nie słyszałem aby ktoś dolewał olej do amortyzatora...

Jeśli ten ze szrotu cieknie to po prostu na jego miejsce włóż swój stary amor i nic nie trzeba będzie dolewać.

Napisano

W dobie takich amortyzatorów jak GH czy SRL, nie zastanawiałbym się nad chałupniczą reanimacją tego typu rzeczy...

Napisano
  • Autor

ale wymieniają amortyzator na stary musiałbym zmienić piastę. A wraz z piastą łożysko na nowe(koszt 60zł).

Napisano

> ale wymieniają amortyzator na stary musiałbym zmienić piastę. A wraz z piastą łożysko na nowe(koszt

> 60zł).

Od kiedy wymiana amortyzatora w Astrze F pociąga za sobą wymianę piasty ?

Amortyzator jest montowany na zasadzie "wkładu", nie jest on zintegrowany z kolumną McPhersona czy jak to się tam pisze wink.gif

Napisano

> Od kiedy wymiana amortyzatora w Astrze F pociąga za sobą wymianę piasty ?

> Amortyzator jest montowany na zasadzie "wkładu", nie jest on zintegrowany z kolumną McPhersona czy

> jak to się tam pisze

wlasnie tez mi sie wydawalo, ale nie chcialem sie wyglupic. cfaniak.gif

Napisano

> Amortyzator jest montowany na zasadzie "wkładu"

Oczywiście - sam amor wygląda tak:

krosno-amortyzatory-wklady-astra-f-przod-6TY0NjQ3NT_o.jpg

Napisano

> ale wymieniają amortyzator na stary musiałbym zmienić piastę. A wraz z piastą łożysko na nowe(koszt

> 60zł).

Nawet gdyby nie to, co napisali Ci koledzy, chcesz uprawiac rzezbe dla zaoszczedzenia 60zl, ktora znajac zycie nie przyniesie zamierzonego przez Ciebie rezultatu i za moment bedziesz pytal jakie tanie amory kupic?

Moze ktos jednak bawil sie kiedys w takie rzeczy i Ci podpowie, bo w obecnych czasach nikt tak popularnych czesci jak amory do Astry F nie reanimuje w garazu.

Napisano

> PS> Kupiłem na szrocie całą kolumnę(bo miałem piaste już wyjechaną)-ale okazuje się że ten ze

> szrotu ma padnięty amortyzator. Muszę wymienić tłok amortyzatora na mój stary.Jakieś rady?

a nielepszym rozwiązaniem było kupić nowe w sklepie tak byś miał jeszcze pewność że pochodzi więcej niż ta ze szrotu (niemasz pewności że ta ze szrotu też niejest wyjechana) a wymiana samego amortyzatora niema nic wspólnego z pisatą no może tylko tyle że jest całością kolumny . faktem jest ażeby wymienić sam amortyzator musisz całą kolumnę rozebrać

Napisano

> faktem jest ażeby wymienić sam amortyzator musisz całą kolumnę rozebrać

Należałoby dodać jeszcze, że jest to bardzo prosta operacja.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.