Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak ma wygladac umowa K-S auta jako dodatek do faktury?

Featured Replies

Napisano

> To można opchnąć takie auto bez problemu?

A w dowodzie stoi "Jan Kowalski" czy "VW Bank" ?

Bo jak Jan Kowalski, to Jan Kowalski zgłasza że zgubił KP, wyrabia wtórnik i heja-banana.

VW Bank ma w depozycie g... warte dwa razy po tysiąc peset....

Napisano

> A kto jest właścicielem auta w DR? Nie wystąpisz w WK o wtórnk karty nie swojego pojazdu. Tylko VW

> Bank by mógł. Żeby dostać wtórnik karty musisz też pokazać DR (nie dopisałem w poprzednim poście).

Zarówno w KP, jak i w DR właścicielem pojazdu jest kredytobiorca. Bank nie występuje na żadnym z tych dokumentów.

mar00ha

Napisano

> A w dowodzie stoi "Jan Kowalski" czy "VW Bank" ?

> Bo jak Jan Kowalski, to Jan Kowalski zgłasza że zgubił KP, wyrabia wtórnik i heja-banana.

> VW Bank ma w depozycie g... warte dwa razy po tysiąc peset....

Kowalski. Wyłącznie.

mar00ha

Napisano

> Zarówno w KP, jak i w DR właścicielem pojazdu jest kredytobiorca. Bank nie występuje na żadnym z

> tych dokumentów.

W leasingu EFLu jest EFL. W kredytach jest kredytobiorca. W Twoim przypadku - sprzedawaj zlosnik.gif

Napisano

> W leasingu EFLu jest EFL. W kredytach jest kredytobiorca. W Twoim przypadku - sprzedawaj

Ja nie mam kredytu na auto. Miałem przez jeden miesiąc od zakupu. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Jak wykupowałem auto z leasingu to też dostawałem i umowę i fv. I jak sprzedawałem swoje to dawałem

> i fv i umowę. Umowa k-s w zasadzie normalna tylko z zapisem:

> Quote:

> Sprzedaż zostanie potwierdzona fakturą VAT wystawioną niezwłocznie po zawarciu umowy.

> oraz usunęty zapis o podatku od umowy cywilno prawnej (bo nie ma wtedy pcc).

> Jako sprzedający w umowie podawałem siebie a nie firmę (bo jestem os.fiz prowadzącą dz.gosp.).

> I już.

Tak też zrobilem.

Napisano
  • Autor

> masz racje: powinien : )

Quote:

Art. 38 ust. 5 ustawy o swobodzie dzia łalności gospodarczej Organy

administracji publicznej nie mog ą domagać si ę od przedsi ębiorców okazywania, przekazywania lub

załączania do wniosków zaświadczeń o wpisie w CEIDG.

Napisano

> A gdzieś masz wymaganą formę pisemną ?

> A na fakturze jest podpis zgodny z KRS ?

> Wiesz o tym, że na fakturze w ogóle nie jest wymagany podpis wystawcy ?

ale co mnie to? koleś jako firma sprzedaja codziennie pewnie dziesiątki rzeczy i tak samo chce sprzedać swoje auto firmowe i może to zrobić wystawiając fakturę.

Napisano
  • Autor

> W leasingu EFLu jest EFL. W kredytach jest kredytobiorca. W Twoim przypadku - sprzedawaj

Dawniej w DR w adnotacjach byl wpis o kredycie (co ze strony kupujacego bylo bardzo dobre), ale zapewne niezgodny z prawem, bo przestali to stosowac.

Napisano
  • Autor

> ale co mnie to? koleś jako firma sprzedaja codziennie pewnie dziesiątki rzeczy i tak samo chce

> sprzedać swoje auto firmowe i może to zrobić wystawiając fakturę.

Moge to zrobic, ale sek w tym, ze mam kupujacego muslacego podobnie jak kolega prawnik i przez to to cale zamieszanie.

Napisano

> Ja nie mam kredytu na auto. Miałem przez jeden miesiąc od zakupu.

No to dla potomnych. Odebrałem dzisiaj wtórnik karty pojazdu. Nie ma w KP informacji o poprzednich właścicielach i numerach rejestracyjnych, informacja o pierwszym właścicielu jest skreślona. Na ważniejszych stronach z danymi stempel 'wtórnik'. W DR też wstemplowano 'wtórnik' i numer nowej karty pojazdu.

Napisano

> zapytaj jej się czy jak kupuje w salonie (czyli firmie) nowe auto to też z nią spisuą umowę

> sprzedaży ... hahaha dostaje do łapy fakture i to jest dowód zakupu auta, na podstawie którego

> rejestrują je w wydziale komunikacji.

jedno nie wyklucza drugiego - kupując nowe auto podpisywałem jakąś umowę zlosnik.gif

a zarejestrowany został na podstawie faktury grinser006.gif

Napisano

> Nie ma w KP informacji o poprzednich właścicielach i numerach rejestracyjnych,

Wiem o tym i uważam że to już totalnie wypacza sens KP.

Handlarz kupujący auto po L-ce, czy po jakimś PHowcu gubi KP, robi wtórnik i gubi ślad auta.

Przecież w CEPiK-u te informacje są, więc czemu nie są wpisywane w KP ?????

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.