Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Citroen Xsara 1997 i okolice...

Featured Replies

Napisano

Co to warte? wink.gif

Szukam wozidła dla żony z półrocznym brzdącem, teraz jeździ Megane Classic z roku 97, ale gnije i trzeba zmienić.

W okolicy stoją dwie Xsary, obie w wersji kombi, jedna z silnikiem 1.4 75KM, druga chyba 1.6, obie z klimą i elektryką, ładne, rocznik 97, cena 4500 każda.

Jaki silnik jest awaryjny, jaki dobry, co może gnić, czego szukać?

Co jest wyjątkowo kosztwone w eksploatacji?

Napisano

> Co to warte?

> Szukam wozidła dla żony z półrocznym brzdącem, teraz jeździ Megane Classic z roku 97, ale gnije i

> trzeba zmienić.

> W okolicy stoją dwie Xsary, obie w wersji kombi, jedna z silnikiem 1.4 75KM, druga chyba 1.6, obie

> z klimą i elektryką, ładne, rocznik 97, cena 4500 każda.

> Jaki silnik jest awaryjny, jaki dobry, co może gnić, czego szukać?

> Co jest wyjątkowo kosztwone w eksploatacji?

Tam chyba jest belka, ktora moze wymagac juz regeneracji, wiec trzeba by sprawdzic.

Silniki 1,6 chyba mialy jakies problemy ze skrzyniami biegow, ktore dosc czesto sie sypaly.

Napisano

> Tam chyba jest belka, ktora moze wymagac juz regeneracji, wiec trzeba by sprawdzic.

> Silniki 1,6 chyba mialy jakies problemy ze skrzyniami biegow, ktore dosc czesto sie sypaly.

a 1.4 z UPG i uszczelniaczami i lubi sie w nich olej dostac do chlodziwa...

Belka jest w obydwu koszt naprawy zjechanej belki to 750 PLN

Nalezy brac to w lepszym stanie i z lepszym wyposazeniem i kierowalbym swoje oczy w kierunku 1.6 to auto jest dosyc ciezkie smile.gif

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

> a 1.4 z UPG i uszczelniaczami i lubi sie w nich olej dostac do chlodziwa...

> Belka jest w obydwu koszt naprawy zjechanej belki to 750 PLN

> Nalezy brac to w lepszym stanie i z lepszym wyposazeniem i kierowalbym swoje oczy w kierunku 1.6 to

> auto jest dosyc ciezkie

> pozdr.

> M.

Znalazłem wersję 1.8 110KM, kombi, na niemieckich blachach jeszcze. Jadę oglądać jutro z rana.

Dziś oglądałem 1.4 z gazem, 2001 rok, po lifcie za 4 kpln. Po gradobiciu i rdzewiejąca, ale chyba musiała być robiona, bo zardzewiałych nie widziałem do tej pory.

Napisano

> Co to warte?

> Szukam wozidła dla żony z półrocznym brzdącem, teraz jeździ Megane Classic z roku 97, ale gnije i

> trzeba zmienić.

no właśnie zauważyłem dziwne zjawisko wśród Meganek - moja ma może jakieś jedno czy dwa malutkie ogniska - ogólnie jak na 1997 mega ideał, kumpel ma z 98 również prawie, że żadnej rdzy itp. natomiast widziałem egzemplarz z podobnych lat wyglądający masakrycznie i ostatnio phII czyli nowszy - progi już przegnite, nie wiem od czego to zależy, od stopnia dbania o auto, niestety MB z pewnego okresu wszystkie rdzewieją a meganki jak widzę wybiórczo sick.gif

Napisano

> no właśnie zauważyłem dziwne zjawisko wśród Meganek - moja ma może jakieś jedno czy dwa malutkie

> ogniska - ogólnie jak na 1997 mega ideał, kumpel ma z 98 również prawie, że żadnej rdzy itp.

> natomiast widziałem egzemplarz z podobnych lat wyglądający masakrycznie i ostatnio phII czyli

> nowszy - progi już przegnite, nie wiem od czego to zależy, od stopnia dbania o auto, niestety

> MB z pewnego okresu wszystkie rdzewieją a meganki jak widzę wybiórczo

Nie wiem jak Meganki, ale w Lagunach I zauważyłem pewną prawidłowość.

Z reguły przegnite progi mają te, które dysponują fabrycznym szyberdachem. Jakaś rurka plastikowa (odprowadzenie wody z mechanizmu dachu) wystająca z progu z czasem się łamała i woda z niej zamiast lać się pod auto, lała się do progu.

Cały 2009r. przejeździłem taką Laguną z 1995r. W momencie sprzedaży, progi miała całkowicie zdrowe. Szyberdachu nie miała. Prawidłowość wyszła po oględzinach aut znajomych i napotykanych na ulicach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.