Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zardzewiala miska olejowa

Featured Replies

Napisano

witam

bylem na przegladzie diagnosta powiedzial mi zebym podmalowal sobie miske olejowa bo jest zardzewiala yikes.gif

Chce pomalowac ja podkladem reaktywnym wiazacym rdze, tylko nie wiem co dac na to baranek, bitex? czy moze jakis iny specyfik jeszcze?

Napisano
  • Autor

> proponuje lepik na goraco

dzieki, a moze bardziej konkretna odpowiedz smirk.gif

Napisano

> witam

> bylem na przegladzie diagnosta powiedzial mi zebym podmalowal sobie miske olejowa bo jest

> zardzewiala

> Chce pomalowac ja podkladem reaktywnym wiazacym rdze, tylko nie wiem co dac na to baranek, bitex?

> czy moze jakis iny specyfik jeszcze?

Hmmm, zawsze wydawało mi się, że miski są z "amelinium" hmm.gif Pewnie byłem w błędzie

Napisano
  • Autor

> Hmmm, zawsze wydawało mi się, że miski są z "amelinium" Pewnie byłem w błędzie

nie wiem z czego jest, osobiscie tego jeszcze nie ogladalem powtarzam to co mi przekazano ok.gif musze wejsc pod auto to sprawdzic

Napisano

> witam

> bylem na przegladzie diagnosta powiedzial mi zebym podmalowal sobie miske olejowa bo jest

> zardzewiala

> Chce pomalowac ja podkladem reaktywnym wiazacym rdze, tylko nie wiem co dac na to baranek, bitex?

> czy moze jakis iny specyfik jeszcze?

W seicento???

Napisano

> Matiz

Jak tylko nalot jest to zeszlifować papierkiem i zabezpieczyć jakimś podkładem akrylowym.

Jak juz mocno rudy wziął to lepiej wymienić tę michę.

Napisano

> Matiz

Sprawdz łącznik elastyczny . U mamuśki olała temat łącznik a pierdziało nieznacznie , po miesiącu miska do wymiany . Spaliny przyspieszały korozje i nagłe zmiany temperatury . Po prostu nad łącznikiem zrobiła się piękna dziura .

Napisano

> Matiz

Wymień. Trudno powiedzieć na ile rdza się posunęła, więc malowanie może nic nie dać. A oryginalna kosztuje 80 zł i wymiana nie jest specjalnie skomplikowana.

Napisano

> Wymień. Trudno powiedzieć na ile rdza się posunęła, więc malowanie może nic nie dać. A oryginalna

> kosztuje 80 zł i wymiana nie jest specjalnie skomplikowana.

po co - wymienic mozna zawsze - wiertarka, szczora druciana na nią - objechac dokladnie i zobaczyc w jakim stanie jest micha. potem podąc decyzje co dalej

Napisano

> po co - wymienic mozna zawsze - wiertarka, szczora druciana na nią - objechac dokladnie i zobaczyc

> w jakim stanie jest micha. potem podąc decyzje co dalej

Wiesz - gdyby miska kosztowała 800 to bym tak doradzał. Ale za 80 (oryginał) to malowanie jest zwyczajnie nieopłacalne ekonomicznie. Pół tego to go farba wyniesie. Pomijawszy że się narobi przy tym jak głupi.

Napisano

> Wymień. Trudno powiedzieć na ile rdza się posunęła, więc malowanie może nic nie dać. A oryginalna

> kosztuje 80 zł i wymiana nie jest specjalnie skomplikowana.

Jeśli nowa miska kosztuje 80zł to szkoda czasu i energii na reperowanie starej ok.gif

Ja swoją pomalowałem dekoralem na rdzę , nowa miska 600zł.

Po pół roku dla pewności wymieniłem miskę, zamiennik 250zł.

Napisano

> Hmmm, zawsze wydawało mi się, że miski są z "amelinium" Pewnie byłem w błędzie

Nie są..

Rodzicom przerdzewiała "od środka" - przynasjmniej tak wygladało...po 8 latach - niech żyje Fiat Siena... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Nie są..

> Rodzicom przerdzewiała "od środka" - przynasjmniej tak wygladało...po 8 latach - niech żyje Fiat

> Siena...

Ja u siebie miskę olejową mam poklejoną Poxiliną zlosnik.gif

Napisano

Byłeś w błędzie.

Napisano

Swego czasu przerabiałem to w Punto1.

Po oczyszczeniu pomalowałem Hammerite.

Wytrzymało 2 lata- później dla pewności wymieniłem na nową za 90 zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.