Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf 5+ rdza

Featured Replies

Napisano

Witam, czy ktoś z Kolegów/Koleżanek spotkał się z rdzą w golfie 5, pytam bo dzisiaj zauważyłem rudą w okolicy podświetlenia rejestracji i pnie się do krawędzi klapy, trochę mnie to zdziwiło bo auto od nowości u ojca w posiadaniu, garażowany, mało używany, rocznik 2005. Kolejne pytanie czy ktoś orientuje się czy coś takiego podlega gwarancji na lakier jeśli auto serwisowane było w serwisie VW tylko pierwszy rok, a przez cały czas użytkowania tylko raz był na naprawie w VW?

Napisano

> czy ktoś orientuje się czy coś takiego podlega gwarancji na lakier jeśli auto serwisowane było

> w serwisie VW tylko pierwszy rok, a przez cały czas użytkowania tylko raz był na naprawie w VW?

Zapomnij.

mar00ha

Napisano

gdybyś cały czas serwisował u nich to tak ale jak przestałeś to niestety.

Tym bardziej, że gwarancja jest na perforacje blach.

Czyli musi być dziura na wylot bo tak to nie obejmuje.

Napisano

miałem plusa 2007

tak samo rdza w tej samej okolicy

tam po prostu sie zbiera woda przy oswietleniu tablicy rej i rdzewieje

jak masz serwis cały czas w aso powinni wymienic klape na gwar , mi chcieli wymienic ale auto sprzedawałem i nie było sensu...

Napisano

> gdybyś cały czas serwisował u nich to tak ale jak przestałeś to niestety.

> Tym bardziej, że gwarancja jest na perforacje blach.

> Czyli musi być dziura na wylot bo tak to nie obejmuje.

Nie musi być dziury na wylot. Jednak brak serwisów w ASO wyklucza gwarancję na blachę.

mar00ha

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za wypowiedzi, wychodzi na to że mój ojciec ma pecha do tej marki bo to trzecie auto tej marki i druga wada VW, wcześniej miał golfa 4 1400 i zerwał mu się pasek gdzieś przy 50 tys km, później okazało się, że inni też mieli takie przygody, teraz kupił golfa 5 z niezniszczalnym silnikiem 1.9 tdi to okazało się, że 7 lat i rdzewieje, no trudno ojciec vw ufa, ja nie będę.

• 4 tygodnie później...
Napisano

> 7 lat i rdzewieje

wyluzuj kolego, pociesz się tym, że nowe mercedesy rdzewieją już na taśmie produkcyjnej cool.gif

Napisano
  • Autor

> wyluzuj kolego, pociesz się tym, że nowe mercedesy rdzewieją już na taśmie produkcyjnej

Na szczęście to nie moje auto a mojego ojca, on zawsze b. dba o swoje samochody i tak samo jest z tym: myty, pastowany i garażowany - dlatego to tak b. boli

Napisano

> Na szczęście to nie moje auto a mojego ojca, on zawsze b. dba o swoje samochody i tak samo jest z

> tym: myty, pastowany i garażowany - dlatego to tak b. boli

Jeżeli to wada fabryczna to jakbyś nie dbał to i tak tam zardzewieje:/ Moja A3 ma pęcherze przy krawędziach na dachu i myślisz, ze coś sobie z tego robię?? Nie, bo każda 8L takie ma:)

Napisano
  • Autor

> Jeżeli to wada fabryczna to jakbyś nie dbał to i tak tam zardzewieje:/ Moja A3 ma pęcherze przy

> krawędziach na dachu i myślisz, ze coś sobie z tego robię?? Nie, bo każda 8L takie ma:)

No faktycznie wygląda to na wadę fabryczną a nawet na poważny błąd VW, ponieważ przeważnie element pomiędzy światełkami podświetlenia rejestracji jest wykonany z lakierowanego plastiku a tu dali lakierowaną blachę, a problem w tym że tam zawsze zbiera się woda więc rdzewieje. Najlepsze jest to, że VW wie o tym i nawet naprawią to pod warunkiem, że ktoś (w tym przypadku mój ojciec) zrobi przegląd za ok 1500zł - chore podejście do klienta, najpierw sprzedają auto z wadą a teraz jeszcze chcą naciągnąć na dodatkowe koszty

Napisano

> Najlepsze jest to, że VW wie o tym i nawet naprawią to pod warunkiem, że ktoś (w tym przypadku

> mój ojciec) zrobi przegląd za ok 1500zł - chore podejście do klienta, najpierw sprzedają auto

> z wadą a teraz jeszcze chcą naciągnąć na dodatkowe koszty

Jaki przegląd w VW kosztuje 1500 zł?

mar00ha

Napisano

> Jaki przegląd w VW kosztuje 1500 zł?

> mar00ha

też jestem ciekaw. Mam passata i rozszerzony przegląd poniżej tysiąca kosztuje, a co dopiero takiego golfa... hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Jaki przegląd w VW kosztuje 1500 zł?

> mar00ha

Też się zdziwiłem, inna sprawa że w tym jest jeszcze wymiana rozrządu, który był już wcześniej wymieniony, a przegląd ten jest jakimś dużym przeglądem przy 120 tys.

Napisano

> Też się zdziwiłem, inna sprawa że w tym jest jeszcze wymiana rozrządu, który był już wcześniej

> wymieniony, a przegląd ten jest jakimś dużym przeglądem przy 120 tys.

Skoro to jest z wymianą rozrządu, to całkiem po taniości.

mar00ha

Napisano

> Skoro to jest z wymianą rozrządu, to całkiem po taniości.

> mar00ha

nie wierze że wymiana rozrządu jest warunkiem na wymianę/ naprawe lakierniczą klapy... coś tu nie gra...

Napisano

bo tak nie jest - regularne przeglądy są warunkiem.

Napisano

> wyluzuj kolego, pociesz się tym, że nowe mercedesy rdzewieją już na taśmie produkcyjnej

oj to prawda... szczególnie sprintery...

Napisano
  • Autor

> bo tak nie jest - regularne przeglądy są warunkiem.

Właśnie o to chodziło, w ASO powiedzieli, że zrobią to ale trzeba zrobić przegląd, tylko kto by na to poszedł za te pieniądze

Napisano

> Właśnie o to chodziło, w ASO powiedzieli, że zrobią to ale trzeba zrobić przegląd, tylko kto by na to poszedł za te pieniądze

Powiedz, że żartujesz. facepalm%5B1%5D.gif

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Powiedz, że żartujesz.

> mar00ha

nie hehe.gif to był gest dla klienta, który kupił już 3 nowego VW

Napisano

> nie to był gest dla klienta, który kupił już 3 nowego VW

I co z tego? Nieserwisowanie auta w ASO, to jak powiedzienie "w dupie mam waszą gwarancję".

mar00ha

Napisano
  • Autor

> I co z tego? Nieserwisowanie auta w ASO, to jak powiedzienie "w dupie mam waszą gwarancję".

> mar00ha

I dlatego też pomyśleliśmy sobie: w dupie mamy waszą ofertę, zrobimy to u prawdziwego fachowca

Napisano

> Dzięki wszystkim za wypowiedzi, wychodzi na to że mój ojciec ma pecha do tej marki bo to trzecie

> auto tej marki i druga wada VW, wcześniej miał golfa 4 1400 i zerwał mu się pasek gdzieś przy

> 50 tys km, później okazało się, że inni też mieli takie przygody, teraz kupił golfa 5 z

> niezniszczalnym silnikiem 1.9 tdi to okazało się, że 7 lat i rdzewieje, no trudno ojciec vw

> ufa, ja nie będę.

Kup MB to pierwsze malowanie na gwarancji, a po, kolejne zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.