Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trzecie światło stop

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

wczoraj odkryłem, że nie świeci mi trzecie światło stop (to na szybie), boczne działają bez problemu. Macie jakiś pomysł?

Miłej niedzieli

kubussss smile.gif

Napisano

może tak jak w moim przypadku - wtyczka zaśniedziała, wystarczyło wyczyścić, niestety "ząbek" który przytrzymuje przewód przy lampie jest bardzo delikatny i trzeba go tak umocować aby się nie wysuwał

Napisano

> padło na przykład.

Wojtas - diagnoza bez pudła, mało piwem laptopa nie poplułem hahaha.gif

Napisano

> Wojtas - diagnoza bez pudła, mało piwem laptopa nie poplułem

nie wiem co w tym śmiesznego 270751858-jezyk.gif

Mogło paść zarówno samo światło (tak miał kolega w swoim 5d) jak i jakiś drut doprowadzający do niego napięcie 270751858-jezyk.gif

Ja miałem na myśli to pierwsze zlosnik.gif

Napisano

U mnie padało regularnie, mniej więcej raz do roku. Okazało się, że woda dostawała się przez dziubek od spryskiwacza i zlatywała wprost do tej czerwonej lampki powodująć jej korozję.

Oczyściłem papierem ściernym ze 3 lata temu tę lamplę, potem miejsce styku dziubka od spryskiwacza z karoserią silikonem i jak ręką odjął. Trzeci rok bez problemu.

Jak będziesz ją rozkręcał zrób fotki i wrzuć na forum albo prześlij do mnie na prv to zrobię manual, przyda się dla następnych...

Napisano

a jak rozebrałeś tę lampkę? chodzi o sam środek, mi się po rozbiórce wydawało, że to jest zgrzane na stałe

tam są diody czy żarówki?

Napisano

> a jak rozebrałeś tę lampkę? chodzi o sam środek, mi się po rozbiórce wydawało, że to jest zgrzane

> na stałe

> tam są diody czy żarówki?

286330583-stop1.JPG

286330583-stop2.JPG

286330583-stop3.JPG

post-3892-14352517625788_thumb.jpg

Napisano

czyli są diody. w MW jest trochę inny kształt lampy, jutro robie 2 podejście do tematu...

Napisano

Tam są bodaj jakieś zaczepy, daje się to rozebrać, już nie pamiętam co prawda jak to zrobiłem, ale udało się nic nie popsuć.

Na fotkach widać, jak to pordzewiało, jakbym widział swoje! :-) Miałem identycznie! Pomogło zasmarowanie silikonem miejsca styku spryskiwacza szyby tylnej z blachą.

Napisano

> czyli są diody. w MW jest trochę inny kształt lampy, jutro robie 2 podejście do tematu...

Jak uda ci się rozebrać ten stop w MW to zrób fotki bo również jestem zainteresowany tematem smile.gif

Napisano

niestety w MW jest nierozbieralne, przezroczysty plastik jest albo sklejony z czarną obudową albo zgrzany przy próbie rozebrania zaczyna pękać... u mnie lampa była ok, jak podłaczyłem bezpośrednio pod aku to świeciła. Rozebrałem wiec wiązkę i okazało się, ze przełamany był kabel masowy w przelotce pomiędzy otwieraną szybą a klapą. Po naprawie świeci jak ta lala

Napisano

> niestety w MW jest nierozbieralne, przezroczysty plastik jest albo sklejony z czarną obudową albo

> zgrzany przy próbie rozebrania zaczyna pękać... u mnie lampa była ok, jak podłaczyłem

> bezpośrednio pod aku to świeciła. Rozebrałem wiec wiązkę i okazało się, ze przełamany był

> kabel masowy w przelotce pomiędzy otwieraną szybą a klapą. Po naprawie świeci jak ta lala

A dzięki za pomysł sprawdzę to u siebie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.