Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lacetti i swiatla mijania/postojowe, jak to jest?

Featured Replies

Napisano

Wydaje mi sie, ze jak kupilem Lacka to po zgaszeniu samochodu i wyjeciu kluczyka wszystkie swiatla gasly (mimo przekreceniu manetki na pozycji swiatel mijania), a po ponownym zapaleniu czy tam wlozeniu kluczyka sie zapalaly.

Jednym slowem nie trzeba bylo ich wlaczac/wylaczac za kazdym razem.

Wczoraj zwrocilem uwage, ze owszem mijania gasna, ale postojowe nie.

Troche juz zglupialem, zawodzi mnie pamiec, cos se wymyslilem?

Jak to jest u Was?

Napisano

> Wydaje mi sie, ze jak kupilem Lacka to po zgaszeniu samochodu i wyjeciu kluczyka wszystkie swiatla

> gasly (mimo przekreceniu manetki na pozycji swiatel mijania), a po ponownym zapaleniu czy tam

> wlozeniu kluczyka sie zapalaly.

> Jednym slowem nie trzeba bylo ich wlaczac/wylaczac za kazdym razem.

> Wczoraj zwrocilem uwage, ze owszem mijania gasna, ale postojowe nie.

> Troche juz zglupialem, zawodzi mnie pamiec, cos se wymyslilem?

> Jak to jest u Was?

Jeżeli manetka jest na światłach mijania to po wyłączeniu silnika świała postojowe palą się jeszcze aż do otwarcia drzwi kierowcy.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli manetka jest na światłach mijania to po wyłączeniu silnika świała postojowe palą się jeszcze

> aż do otwarcia drzwi kierowcy.

Wydaje mi sie, ze swiecily sie po otwarciu drzwi, nie probowalem tylko zamykac samochodu jeszcze.

Musze dzis wieczorem popatrzec, ja i tak z przyzwyczajenia gasze i zapalam, ale zona nie ma takich nawykow i jezeli nie gasna to kiedys kuku moze byc.

Napisano

> Wydaje mi sie, ze swiecily sie po otwarciu drzwi, nie probowalem tylko zamykac samochodu jeszcze.

> Musze dzis wieczorem popatrzec, ja i tak z przyzwyczajenia gasze i zapalam, ale zona nie ma takich

> nawykow i jezeli nie gasna to kiedys kuku moze byc.

Auto mojej żony czasem łapie jakieś błędy i postojowe nie gasną. Już kilka razy się tak zdarzyło. W pozostałych autach nie było tego problemu.

Napisano
  • Autor

> Auto mojej żony czasem łapie jakieś błędy i postojowe nie gasną. Już kilka razy się tak zdarzyło. W

> pozostałych autach nie było tego problemu.

Cos mi sie wydaje, ze ten mial podobnie, ale do tej pory sie tym nie przejmowalem.

Samochodem jezdzi zona, ja dorywczo, ale wczoraj zainteresowalem sie tym jakos.

Nie chcialbym rano odpalac go z dawcy.

Napisano

W moim podobnie jest problem od ok 3kkm.

Przełącznik świateł zawsze włączony na stałe pozycja światła.

Wcześniej zawsze po zgaszeniu auta ,wyjęciu klucza i otwarcia drzwi od kierowcy.Gasły wszystkie światła.

Pare razy auto po wyjsciu pozostało na postojowych.

Kilka razy podczas jazdy zgasło podświetlanie deski na ok 5 sek i samoistnie powróciło.

W poniedziałek wyjmę licznik i sprawdzę sławetna złączke.

Z opisu wyglada na usterke powstająca w wielu autach.

Przelotu mam 115kkm rocznik 2006.

Napisano

> Cos mi sie wydaje, ze ten mial podobnie, ale do tej pory sie tym nie przejmowalem.

> Samochodem jezdzi zona, ja dorywczo, ale wczoraj zainteresowalem sie tym jakos.

> Nie chcialbym rano odpalac go z dawcy.

Eeee, auto mojej żony raz stało tak na postojowych prawie dobę i nic. Wsiadła i pojechała.

smile.gif

Napisano

> Wydaje mi sie, ze swiecily sie po otwarciu drzwi, nie probowalem tylko zamykac samochodu jeszcze.

> Musze dzis wieczorem popatrzec, ja i tak z przyzwyczajenia gasze i zapalam, ale zona nie ma takich

> nawykow i jezeli nie gasna to kiedys kuku moze byc.

Jak kupiłem swojego też wydawało mi się to problemem ale załapałem na czym to polega.

Jeśli gasisz auto i wyjmiesz kluczyk to pozostaje na postojowych do momentu otwarcia drzwi kierowcy.

Jeśli przy otwartych drzwiach kierowcy gasisz silnik to wyłączają się postojowe.

Ale jeśli przy otwartych drzwiach przekręcisz stacyjkę (np.żeby domknąć szyby) to pozostaje na postojowych.

Tak działa to u mnie.

Napisano

> Jeżeli manetka jest na światłach mijania to po wyłączeniu silnika świała postojowe palą się jeszcze

> aż do otwarcia drzwi kierowcy.

Ja tego bajeru nie mam, postojowe zostają, z tym że auto stare (2003).

Napisano
  • Autor

> Jak kupiłem swojego też wydawało mi się to problemem ale załapałem na czym to polega.

> Jeśli gasisz auto i wyjmiesz kluczyk to pozostaje na postojowych do momentu otwarcia drzwi

> kierowcy.

> Jeśli przy otwartych drzwiach kierowcy gasisz silnik to wyłączają się postojowe.

> Ale jeśli przy otwartych drzwiach przekręcisz stacyjkę (np.żeby domknąć szyby) to pozostaje na

> postojowych.

> Tak działa to u mnie.

Chyba wlasnie tak to jest i u mnie ok.gif

Tyle, ze patrzylem w dzien i bylem sam, wiec nie moglem zobaczyc co jest bez otwarcia drzwi hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.