Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porsche 911 966 3.4 koszty

Featured Replies

Napisano

Witam

Orientuje się ktoś w kosztach seriwsu/części w wersji 3.4 (czyli podstawa). Interesuje mnie:

-remont przedniego zawieszenia wahacze i amory

-wydech

-wymiana klocków i tarcz wszystkich

-wymiana maglownicy

-wymiana chłodnicy

Napisano

Quote:

Brakes: At roughly 30-40k miles you will probably need at least brake pads in the front. They wear almost twice as fast as the rear pads, so typically you can get a set of rears to last per 2 sets of front pads. At 60k miles, expect to replace the rotors at all corners. To replace everything front and back, expect around a $1200 bill.

Oil Changes: Typically the engines will use a Mobil 1 0w-40, 5w-40, or castrol 5w-40 full synthetic oil. Usually it will take roughly 8.5 quarts of oil, and a paper cartridge oil filter (Mahle #OC128). Some dealers will charge $60, some will charge $250 or more!.

Ceny części

Wydech kompletny

Napisano

> Witam

> Orientuje się ktoś w kosztach seriwsu/części w wersji 3.4 (czyli podstawa). Interesuje mnie:

> -remont przedniego zawieszenia wahacze i amory

> -wydech

> -wymiana klocków i tarcz wszystkich

> -wymiana maglownicy

> -wymiana chłodnicy

Serwis to nie wiem po ile.

Części można znaleźć na allegro. Ceny nie są takie straszne z tego co widzę

Przykłady:

Klocki przód

Klocki tył

Maglownica

Maglownica chyba używana, ale na gwarancji. Nie znalazłem innej do tego typu 911, ale do innych są i ceny nie powalają wink.gif

Napisano

Moim zdanie wszystko zależī czy chcemy korzystać z mechaników którzy się znają na Porsche oraz fabrycznych części. Jeżeli tak, to koszty będą olbrzymie. Ale kupując podróbki (wcale nie znaczy że gorsze), części ze szrotu oraz montując część samemu a część u "pana Jasia" nie powinno być drożej niż w jakimkolwiek innym samochodzie. Oczywiście jechanie 250 km/h tak poskładanym samochodem to trochę gra w rosyjską ruletkę z pełnym magazynkiem, ale to inna sprawa.

Napisano

Robocizna taka jak przy innych autach. Jedziesz do duzego nieautoryzowanego serwisu i robią - roboczogodzina kosztuje tyle samo jak przy "normalnym" samochodzie. Tam gdzie ja serwisuje Passata to nie raz widzialem ze serwisuja Porsche czy inne "cuda".

A ceny czesci - tak jak nizej ktos napisal - patrz na allegro.

Napisano

> Robocizna taka jak przy innych autach. Jedziesz do duzego nieautoryzowanego serwisu i robią -

> roboczogodzina kosztuje tyle samo jak przy "normalnym" samochodzie. Tam gdzie ja serwisuje

> Passata to nie raz widzialem ze serwisuja Porsche czy inne "cuda".

> A ceny czesci - tak jak nizej ktos napisal - patrz na allegro.

To ciekawe, mechanicy u których robiłem samochód psy wieszali na aucie szefa - prosiaczku. Pamiętam że nie w smak im było aby zrzucać całe tylne zawieszenie i resztę żeby się dostać do czegokolwiek...

Oczywiście biorę poprawkę na gadanie... ale auto stało akurat obok mnie ze spuszczonymi gaciami grinser006.gif

Napisano

> To ciekawe, mechanicy u których robiłem samochód psy wieszali na aucie szefa - prosiaczku. Pamiętam

> że nie w smak im było aby zrzucać całe tylne zawieszenie i resztę żeby się dostać do

> czegokolwiek...

> Oczywiście biorę poprawkę na gadanie... ale auto stało akurat obok mnie ze spuszczonymi gaciami

Moze i tak, ale fakt ze takie auta w dzisiejszych czasach sie serwisuje w normalnych przecietnych serwisach, to nie kosmiczna technologia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.