Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Falujące obroty MB w124 230.

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam problem z wyżej wymienionym autem. Samochód dosyć często ma problemy z wolnymi obrotami. Zdarza się, że przez tydzień jest wszystko w porządku, a czasami codziennie samochód ma rozbieżności co do stanu obrotòw na biegu jałowym. Czasami przycinają się na 1100,czasami na 500-600, a czasami, na przykład hamując i zatrzymując się potrafi zgasnąć. Nie ma zasady kiedy nagle mu coś "odbije".

Co poza silnikiem krokowym przepływomierzem należy sprawdzić?

Pozdrawiam:)

Napisano

Zły adres. Wtrysk KE, a na tym forum nikt Ci na ten temat nie pomoże. Doradzą co najwyżej zakup nowej pandy.

Odnośnie problemu: Forum MB/8 i dział Współczesne. Mają dość dużo wiedzy w tym temacie, a ludzie przyjaźni do pomocy i z dużą wiedzą, a nie tylko chętni do komentowania.

Napisano

Jak się nie przyzwyczaisz do takiej pracy silnika, to sprzedaj auto. Mechaniczny wtrysk ma to do siebie, że w tym wieku jest nie do ogarnięcia. Kiedyś miałem Audi 2.3 w automacie i nauczyłem się wtedy hamować lewą nogą, żeby prawą w razie czego podbić obroty.

Napisano

> Jak się nie przyzwyczaisz do takiej pracy silnika, to sprzedaj auto. Mechaniczny wtrysk ma to do

> siebie, że w tym wieku jest nie do ogarnięcia. Kiedyś miałem Audi 2.3 w automacie i nauczyłem

> się wtedy hamować lewą nogą, żeby prawą w razie czego podbić obroty.

facepalm%5B1%5D.gif

Z takim podejściem to poprosiłbym o zdjęcie tytułu "AK'owy Mechanik", słowo daję. Temat nie jest prosty, niekoniecznie jest tani, ale po ćwierćwieczu już opanowany i istnieją pewne procedury diagnostyki KE Jetronica, a jeśli auto nie ma LPG to tym bardziej wszystko jest do zrobienia. Rzecz w tym, że nie zrobi tego żaden wymieniacz olejów, klocków czy innych rozrządów a FACHOWIEC od MB. Celowo wersalikami.

Napisano

Więc powiedz koledze Mobil1, żeby kupił sobie nowy rozdzielacz wtrysku prosto z Sindelfingen i dał za niego trochę więcej niż obecna wartość samochodu. Są jeszcze takie kwestie, jak opłacalność naprawy.

Napisano

> Więc powiedz koledze Mobil1, żeby kupił sobie nowy rozdzielacz wtrysku prosto z Sindelfingen i dał

> za niego trochę więcej niż obecna wartość samochodu. Są jeszcze takie kwestie, jak opłacalność

> naprawy.

Ciągle upierać się będę, że na odległość wiele nie zdiagnozujesz. Bo tym sposobem ostatnio znajomy diagnosta po kopnięciu w tylną oponę zakwalifikował mi do wymiany tuleje belki w passacie. Faktem jest, że wtrysk ten jest skomplikowany i kosztowny w naprawach, ale kolega zakładający wątek o kosztach nic nie pisał, nie pisał jakie to auto itd. Może to przepiękny egzemplarz w którego warto włożyć i większą sumę?

Napisano

> Witam,

> mam problem z wyżej wymienionym autem. Samochód dosyć często ma problemy z wolnymi obrotami. Zdarza

> się, że przez tydzień jest wszystko w porządku, a czasami codziennie samochód ma rozbieżności

> co do stanu obrotòw na biegu jałowym. Czasami przycinają się na 1100,czasami na

> 500-600, a czasami, na przykład hamując i zatrzymując się potrafi zgasnąć. Nie ma zasady kiedy

> nagle mu coś "odbije".

> Co poza silnikiem krokowym przepływomierzem należy sprawdzić?

> Pozdrawiam:)

Znajomy kupil takie auto 4 lata temu. Jak kupowal to problem z obrotami byl opisany w ogloszeniu ale stwierdzil ze zrobi to sobie. Nie napalil sie a po prostu byl bardzo zadbany egzemplarz w dobrej cenie. Po pol roku zabawy z tym wtryskiem w koncu znalazl silnik z rozbitka i wymienil calosc (w koncu mogl nim wyjechac z podworka).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.