Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z cyklu,- jakie auto? Nietypowo

Featured Replies

Napisano

Jakie polecacie auto, jedyne założenie - diesel, priorytety (od najważniejszego): cena zakupu > niskie spalanie > bezawaryjność > koszty części zamiennych > komfort > wygląd.

Napisano

> Jakie polecacie auto, jedyne założenie - diesel, priorytety (od najważniejszego): cena zakupu > niskie spalanie > bezawaryjność > koszty części zamiennych > komfort > wygląd.

Budget kolego, budget ? ? ?

Nowe ? Uzywane ?

No money, no honey

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Panda 1,3 mj

Cena zakupu dość wygórowana, chyba się rozejrzę za używkami.

Napisano
  • Autor

> Budget kolego, budget ? ? ?

> Nowe ? Uzywane ?

> No money, no honey

Czym taniej tym lepiej. Auto ma za zadanie na codzień zawieźć żonę do pracy i z powrotem, pon-pt 15km w jedną stronę, plus raz na miesiąc, dwa trasa 200km (po słoiki).

Napisano

> Jakie polecacie auto, jedyne założenie - diesel, priorytety (od najważniejszego): cena zakupu > niskie spalanie > bezawaryjność > koszty części zamiennych > komfort > wygląd.

Zależy co masz na myśli pisząc niskie spalanie. waytogo.gif

Napisano

Coś dwu, trzy letniego z 1.5 dci.

Albo nowe Sandero z tym motorem.

Napisano

> Czym taniej tym lepiej. Auto ma za zadanie na codzień zawieźć żonę do pracy i z powrotem, pon-pt

> 15km w jedną stronę, plus raz na miesiąc, dwa trasa 200km (po słoiki).

Mercedes W201 (czyli model 190), niekoniecznie z dieslem pod maską, bo takowe są słabo wyposażone. Masz niezawodność, masz wygodę, masz niewygórowane koszty napraw, masz niewysokie koszty eksploatacji (na LPG).... czego chcieć więcej?

Mówię tak, bo właśnie szukam dla siebie egzemplarza W201 na praktycznie takie same dojazdy, jak Twoja żonka. Mój wybór padł na Merca, ze względu na jego niezawodność i jakość. Trafiają się egzemplarze z silnikiem 1.8 i automatem (lubię wygodę) za kilka tysięcy złotych. Do tego gaz i....śmigasz, aż miło.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Czym taniej tym lepiej. Auto ma za zadanie na codzień zawieźć żonę do pracy i z powrotem, pon-pt

> 15km w jedną stronę, plus raz na miesiąc, dwa trasa 200km (po słoiki).

przy takich przelotach ok.10-15 tys. rocznie, poleciłbym jakąś małą benzynę, np. clio 1.2, jakiś peugeot 107 lub citroen C1 z 1.0, na trasie pali to 5-5,5 litra, a spokój będzie bo silniki niezawodne i nawet dynamiczne...

Napisano

Racja, ja na takie trasy kupuję Citigo, ale nie spełnia podstawowego wymogu (brak diesla) więc nie napisałem o niej w poprzedniej wiadomości.

Napisano

1. po co ci diesel przy takich przebiegach??

2. jaka kwota do wydania

3. tzn ile ma palic ?

Daj jakieś konkretne założenia.....

Jak się uprzesz na diesla to najlepiej jakis SDI ...

Napisano
  • Autor

> 1. po co ci diesel przy takich przebiegach??

> 2. jaka kwota do wydania

> 3. tzn ile ma palic ?

> Daj jakieś konkretne założenia.....

> Jak się uprzesz na diesla to najlepiej jakis SDI ...

Dzięki za wszystkie podpowiedzi, odpowiem więc tutaj na nie zlosnik.gif

Dlaczego diesel - nie mogę napisać zlosnik.gif

Jakie jest małe spalanie w/g mnie - 5,5 -6,5l/100km, podobne jak miałem w AstrzeG 2.0 DTH (6-7,5)

Jaka kwota - trudno mi określić, coś na zasadzie dobry stosunek ceny do jakości, jeśli jest coś sensownego do 10k co polata jeszcze przez 4-5 lat to ok, z drugiej strony jak znajdę coś za 2x tyle mocno sensowniejszego to też ok, wiem, wiem ciężko coś doradzić takiemu niezdecydowanemu.

Pandzię za prawie 50k napewno sobie podaruję, padły jeszcze sdi oraz dci 1.5 i póki co tutaj się rozejrzę (może lupo/seat).

Da się jeszcze wyrwać sensowną ( w miarę nie zajechaną) astręG z 1.7 isuzu?

Napisano

> Dlaczego diesel - nie mogę napisać

Pracodawcy podbierasz? wink.gif

Napisano

> Nie, teść ma trzy traktory

to pewnie i tak barszcz leje zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> to pewnie i tak barszcz leje

szwagier leje, nie marudzi (206 hdi) zlosnik.gif

Napisano

Nietypowo wg powyższych kryteriów to masz borewicza 1.9 silnik citroena, klekot w środku konkretny ale za grosze kupisz ok.gif wyremontujesz za jeszcze większe grosze i cieszysz się jazdą aczkolwiek nie bezawaryjną ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nietypowo wg powyższych kryteriów to masz borewicza 1.9 silnik citroena, klekot w środku konkretny

> ale za grosze kupisz wyremontujesz za jeszcze większe grosze i cieszysz się jazdą aczkolwiek

> nie bezawaryjną

Gdybym miał w bród wolnego czasu i warunki, to może bym się zdecydował, jako trzecie auto ok.gif

edit: od tej propozycji już niedaleko do kumpla Gaz-a 69 z mercedesowskim 2.4, z kuchnią polową z tyłu na haku zlosnik.gif

Napisano

Pegueot 106 1,5 d

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.