Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pojemność butli

Featured Replies

Napisano

U szwagra w aucie do butli 42 litry (poj. wodnej) wchodzi tylko ok 30 litrów LPG, u mnie w takim samym aucie i butli - 36l. Można jakoś podregulować zawór u niego żeby wchodziło więcej gazu?

30/42 to trochę mało...

Instalacja BRC Fly Sequent.

Napisano

> U szwagra w aucie do butli 42 litry (poj. wodnej) wchodzi tylko ok 30 litrów LPG, u mnie w takim

> samym aucie i butli - 36l. Można jakoś podregulować zawór u niego żeby wchodziło więcej gazu?

> 30/42 to trochę mało...

> Instalacja BRC Fly Sequent.

Mozna podregulować... Trzeba wyjąć wielozawór z butli i podgiąć pływak, żeby później odcinał dopływ tankowanego gazu... Jak masz smykałkę i sie nie boisz - zrób sam. Jak nie to lepiej zapłać z 5 dych fachmanowi w gaziarni i niech ci to zrobi, potem z kontrolą szczelności. trzeba tochę kumać baze, żeby to samemu zrobić. To jednak gaz...

Napisano
  • Autor

> Jak masz smykałkę i sie nie boisz - zrób sam. Jak nie to lepiej zapłać z 5

> dych fachmanowi w gaziarni i niech ci to zrobi, potem z kontrolą szczelności. trzeba tochę

> kumać baze, żeby to samemu zrobić. To jednak gaz...

Ja się nie będę tego tykał, a dla szwagra wyzwaniem jest nawet wymiana wycieraczek hehe.gif, więc zostawimy to fachmanowi ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

ja miałem butle 41 a wchodziło 37 270751858-jezyk.gif zaleta pogdietego pływaka wink.gif teraz mam nową butle 44 litry i zobaczymy ile wejdzie wink.gif

Napisano

> U szwagra w aucie do butli 42 litry (poj. wodnej) wchodzi tylko ok 30 litrów LPG, u mnie w takim

> samym aucie i butli - 36l. Można jakoś podregulować zawór u niego żeby wchodziło więcej gazu?

> 30/42 to trochę mało...

Można, ale czasem się nie da sciana.gif

Ja mam w Punto 42l, celowo chciałem większą niż się mieści we wnęce po kole zapasowym.

Niestety przy pierwszym tankowaniu weszło cos około 27l. Pojechałem z reklamacją. Podgięli coś w zbiorniku i teraz wchodzi około 32l na pusty zbiornik. To nadal mało, ale podobno więcej już się podgiąć nie da oslabiony.gif

Napisano

powinno wchodzic 80%tego co masz napisane czyli w tym wypadku 33.6 umnie tyle wchodiz bo tez mam 42 wiec albo ktos cos nie tak zrobil albo trzeba to poprawic tak zeby bylo dobrze wiecej nie powinno wchodizc ze wzglegow na bezpieczenstwo no chyba ze ma to sie gdzies smile.gif

Napisano

> Można, ale czasem się nie da

> Ja mam w Punto 42l, celowo chciałem większą niż się mieści we wnęce po kole zapasowym.

> Niestety przy pierwszym tankowaniu weszło cos około 27l. Pojechałem z reklamacją. Podgięli coś w

> zbiorniku i teraz wchodzi około 32l na pusty zbiornik. To nadal mało, ale podobno więcej już

> się podgiąć nie da

80% ma wchodizc z tego co masz na butli napisane wiecej nie powinno byc smile.gif

Napisano

> 80% ma wchodizc z tego co masz na butli napisane wiecej nie powinno byc

No to powinno bez łaski wchodzić prawie 34litry wink.gif A po wyginaniu jak się da, wchodzi 2l mniej wink.gif

Napisano

> No to powinno bez łaski wchodzić prawie 34litry A po wyginaniu jak się da, wchodzi 2l mniej

to cos nie tak jest smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.