Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

koła zimowe do Vectra C

Featured Replies

Napisano

W wyszukiwarkach na stronkach sklepów z oponami, szukając po modelu auta wychodzi, że do VC z silnikiem 150 KM przysługuja koła 15 cali z opona 195/65. Teraz mam felgi 17 i niewiem czy mi sie ten pomysł z pietnastką spodoba ? Cenowo napewno 15 jest dużo lepsza jak 16 niemówiąc o 17 bo to juz ceny kosmiczne za sztuke około 1000 zł. Chciałbym wiedzieć na jakich kołach Koledzy jeżdżą zima w swoich VC kombi ? A może ktoś zrobił zdjęcie jak ten samochód wygląda z małymi felgami ?

Napisano

> Chciałbym wiedzieć na jakich kołach Koledzy jeżdżą zima w swoich VC kombi ?

Ja ujeżdżam firestone winterhawk 205/55/16. Daje radę ok.gif

Napisano

> W wyszukiwarkach na stronkach sklepów z oponami, szukając po modelu auta wychodzi, że do VC z

> silnikiem 150 KM przysługuja koła 15 cali z opona 195/65. Teraz mam felgi 17 i niewiem czy mi

> sie ten pomysł z pietnastką spodoba ? Cenowo napewno 15 jest dużo lepsza jak 16 niemówiąc o 17

> bo to juz ceny kosmiczne za sztuke około 1000 zł. Chciałbym wiedzieć na jakich kołach Koledzy

> jeżdżą zima w swoich VC kombi ? A może ktoś zrobił zdjęcie jak ten samochód wygląda z małymi

> felgami ?

Do Vectry pewnie i 15 wejdzie choć polecam minimum 16 '' i oponę 205/55 . Przy tej mocy i momencie 15 może nie być dobrym wyborem. Nie wiem też jakie masz hamulce z przodu bo moja Croma z tym silnikiem ma 305 mm i 15 nie wejdzie, zdaje się że w VC są mniejsze tarcze takie jak w Cromie po 2006 roku i w wersjach 1,9 120 Multijet.

Napisano

> Chciałbym wiedzieć na jakich kołach Koledzy

> jeżdżą zima w swoich VC kombi ?

Ja mam Dunlop SP WINTER SPORT 3D 205/55R16 91 T z tego co pamietam. Bezproblemowe, a i cenowo do przyjęcia IMO.

Napisano

Podłącze się do tematu. Czy do VC podejdą felgi alu 6x16 et 44 z VB? Mam takie na oku w cenie stalówek tylko czy będą pasowały? confused.gif

Napisano

> Podłącze się do tematu. Czy do VC podejdą felgi alu 6x16 et 44 z VB? Mam takie na oku w cenie

> stalówek tylko czy będą pasowały?

A czy Vectra B nie miała kół na 4 śruby ? VC ma na 5

Napisano

> A czy Vectra B nie miała kół na 4 śruby ? VC ma na 5

Na 5 śrub też były

Napisano
  • Autor

> Ja ujeżdżam firestone winterhawk 205/55/16. Daje radę

U mnie padł wybór na Nokian 205/55 r 16 jakieś o symbolu A3. Czyli mam do sprzedania Continental TS 810 195/65 r 15 na stalówkach /dwie po dwóch sezonach i 2 po 4 sezonach/

Napisano

> U mnie padł wybór na Nokian 205/55 r 16 jakieś o symbolu A3. Czyli mam do sprzedania Continental TS

> 810 195/65 r 15 na stalówkach /dwie po dwóch sezonach i 2 po 4 sezonach/

Jeździłeś juz na tych 16? Jaka różnica w prowadzeniu na 15 i 16 calach? Bo się ciągle waham co brać wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jeździłeś juz na tych 16? Jaka różnica w prowadzeniu na 15 i 16 calach? Bo się ciągle waham co brać

15" miałem w Zafce i tam oryginalnie takie koła przychodziły tam był też silnik o mocy 101 KM a tu mam w oryginale koła 16" jeżdżę obecnie na 17" o szerokości 225/45 i silnik o mocy 150 KM i jakoś tak by chyba to auto wyglądało do mlot.gif d..y na tych wąskich i małych kołach bo do 15" można ubrać butki o rozmiarze max 195/65. Napewno 15 są dużo tańsze od 16 nie mówiąc o 17 ale patrząc na zalecenia producenta i wygląd to właśnie zadecydowało o wyborze opon 205/55 na feldze 16. A jak sie jeżdzi ? 90% to napewno opona, jak kupisz Continentala to nieporównuj własności trakcyjnych do taniej chińskiej gumy i wtedy pewnie wielkość niema znaczenia. Pewnie 15 z dobrą guma będzie lepiej zachowywać sie na drodze od 16 z chińskim butem.

Dobra guma to w rozmiarze jaką zaleca producent + dobry producent.

Jak sie mylę to proszę mnie poprawić. A tak nawiasem przerabiałem opony zimowe od 92 roku, Kormoran 13" w poldku, w asterce fuldy 13, brigestony a w zafce Continentale 15 i o tych ostatnich mam jak najlepsze zdanie.

Napisano

> Ja ujeżdżam firestone winterhawk 205/55/16. Daje radę

Ja ich uzywam bedzie 5 sezon i uważam za średnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.