Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gs500 oglądacze zdjęciowi, co widzicie nie tak ?

Featured Replies

Napisano

Wygląda dość ładnie, poproś o fotki z bliska opon i naciągu łańcucha bo może to kosztować połowę tego co koleś chce za Suzi, jak nie masz daleko to warto oglądnąć na żywo

Napisano
  • Autor

> Wygląda dość ładnie, poproś o fotki z bliska opon i naciągu łańcucha bo może to kosztować połowę

> tego co koleś chce za Suzi, jak nie masz daleko to warto oglądnąć na żywo

to jest ode mnie z miasta więc na pewno podjadę obejrzeć , problem w tym że znajomi którzy jeżdżą na moto mówią że to za słaby sprzęt i szybko mi się znudzi i namawiają na cbr f3, dlatego będę musiał obejrzeć sam a dopiero później ewentualnie do jakiegoś mechaniora

Napisano

Wszystko zależy od twojego doświadczenia na moto, mam GS już kilka lat i mi wystarcza, jak trzeba to i potrafi ładnie pociągnąć ale trzeba wysoko pokręcić. Fakt, że jak ktoś chce docelowo coś mocniejszego to może od razu poszukać sprzętu docelowego ,jak się ma trochę rozumu pod deklem to ogarnie się każdy sprzęt choć na niektórych łatwiej się uczyć bo wybaczają wiele błędów

Napisano

Nie wiem jakie masz możliwości finansowe - ale jest taka zasada: im wieksza pojemność tym ceny materiałów eksploatacyjnych są większe. Również takich dupereli jak dżwignie, podnózki etc.

Druga rzecz - to nie są jakieś wielkie pieniądze za bardzo popularny motocyl. Myślę, że faktycznie ogarniesz go w chwilę, pobawisz się w przycieranie podnózków i za rok sprzedaż z niewielką stratą, albo w tej samej cenie. Bo akurat ktoś będzie chciał rozpoczać swoją przygodę na 2 oo, a gs jest do tego bardzo polecany.

Myslę, że jak kupisz tanio takiego GS' a, który ma w chrzescijańskiej mat eksploatacyjne, nie będziesz tak ograniczony obawą przed kosztam naprawy po ew. upadkach - bedziesz mógł wiecej i śmielej ćwiczyć na placykach pod marketami ciasne nawroty, złożenia itp.

A jak juz poćwiczysz i bedziesz wiedział na co Ciebię i motocykl stać - bedziesz miał frajdę, że 600 czy 650 na winklach objedziesz zlosnik.gif

Oczywiście, niczego nie sugeruję. Jednym z najważniejszych kryteruiw zakupu moto jest jedo stan techniczny. A znaleźć dobry motór jest ciężko...

Napisano
  • Autor

doświadczenie małe tylko tyle co kurs no i parę kilometrów sprzętami kolegów , samochodem kolo 400 tysiecy km ale to się nie liczy ; chce zacząć przygodę własnie z gpz 500 albo z suzuki fivestars , słabe moto ale z owiewkami, docelowo za sezon albo dwa cbr f4i

Napisano

Nie znam cen tych modeli, ale za 2,5 koła bałbym się kupić. Dodatkowo kolo wystawia jakieś graty z aut na allegro - pewnie ustrugał jakiegoś strupa i puszcza do ludzi. no.gif

Napisano

> Nie znam cen tych modeli, ale za 2,5 koła bałbym się kupić. Dodatkowo kolo wystawia jakieś graty z

> aut na allegro - pewnie ustrugał jakiegoś strupa i puszcza do ludzi.

Dla mnie to wygla na handlarza. Chociażby przy kluczykach jest taka zawieszka na etykietkę. Kto prywatnie przyczepia sobie taki "breloczek"?

Napisano

> Dla mnie to wygla na handlarza. Chociażby przy kluczykach jest taka zawieszka na etykietkę. Kto

> prywatnie przyczepia sobie taki "breloczek"?

A handlarz to zło wcielone, w odróżnieniu od osoby fizycznej, która aaaabsolutnie nic przy sprzęcie nie kombi?

Napisano

> A handlarz to zło wcielone, w odróżnieniu od osoby fizycznej, która aaaabsolutnie nic przy sprzęcie

> nie kombi?

Nie. To nie dyskwalifikuje. Tylko stwierdzam (apropos tego co napisał przedmówca na temat innych aukcji)

Napisano

> A handlarz to zło wcielone, w odróżnieniu od osoby fizycznej, która aaaabsolutnie nic przy sprzęcie

> nie kombi?

Wujek, nie popadajmy w skrajności. wink.gif

Niestety, statystyka (tak, tak , wiem, spacer z sabaką, trzy nogi, etc. hehe.gif) podpowiada, że jednak lepiej łyknąć sprzęta od prywatnej osoby, a nie od handlarza. Zresztą, 2,5 kafla, to kwota na dobre nowe opony, napęd, płyny i regulacjer serwisowe. Wierzysz, że ktoś za tyle sprzeda 100% sprawny motocykl? cfaniaczek.gif

Napisano

> Wujek, nie popadajmy w skrajności.

> Niestety, statystyka (tak, tak , wiem, spacer z sabaką, trzy nogi, etc. ) podpowiada, że jednak

> lepiej łyknąć sprzęta od prywatnej osoby, a nie od handlarza. Zresztą, 2,5 kafla, to kwota na

> dobre nowe opony, napęd, płyny i regulacjer serwisowe. Wierzysz, że ktoś za tyle sprzeda 100%

> sprawny motocykl?

Pyrek, ja wiem, że tu rządzi przekonanie, że nastoletni motocykl jest cymes malina "bo z japuni".

Nie mam zamiaru wchodzić w te polemiki.

Sam kupiłem motocykl 3-letni z przebiegiem jeden tysiąc dwieście km i fakt, że kosztował tyle, ile jedenaście sprzętów z tego wątku mnie nie zgasił - ja wysoko cenię sobie RZECZYWISTĄ niezawodność, koszta zmienne eksploatacji i własną dooopę - nie jestem targetem na kupowanie sprzętu steranego życiem, "ale lytra, paaanie".

Napisano

> doświadczenie małe tylko tyle co kurs no i parę kilometrów sprzętami kolegów , samochodem kolo 400

> tysiecy km ale to się nie liczy ; chce zacząć przygodę własnie z gpz 500 albo z suzuki

> fivestars , słabe moto ale z owiewkami, docelowo za sezon albo dwa cbr f4i

Mi osobiście silnik w gs500 się podoba smile.gif

Choć jest to już trochę archaiczna konstrukcja.

Napisano

> Mi osobiście silnik w gs500 się podoba

> Choć jest to już trochę archaiczna konstrukcja.

Ale klank ma fajny jak na dwa garnki. No i nie ma chłodnicy ktora moze sie rozszczelnic zlosnik.gif a zakrecony odpowiednio wysoko idzie dosc ostro. Tylko przydaje sie wskaźnik temp wkrecony w motor ;-)

Napisano
  • Autor

to ma być moto do nauki , mogę kupić cbr f4i ale czy warto na początek ? a nie chce wydawać 10 tysięcy na sprzęt który mi się nie podoba a jest polecany na początek cb500,er5 itp

Napisano

Za 10tys to juz kupisz cbf z 2006r z abs bez problemu. Co do f4 to troche chyba za duzo koni na początek. Z drugiej strony ja na pierwsze moto kupiłem 80konnego bandita (a honda jest sporo mocniejsza) i jest Okey. Pytanie czy masz poukładane w glowie i zmysł do moto ;-) ok.gif

Napisano

> to ma być moto do nauki , mogę kupić cbr f4i ale czy warto na początek ? a nie chce wydawać 10

> tysięcy na sprzęt który mi się nie podoba a jest polecany na początek cb500,er5 itp

A moze er6 ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.