Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Telepie budą przy skręcie w lewo.

Featured Replies

Napisano

Jak do tej pory, stilo było raczej bezawaryjne. Jakieś tam drobiazgi wyskakiwały, typu łożysko alternatora ale generalnie było OK do tej pory.

Kilka dni po naprawie alternatora (może jest to istotne) stilo w skręcie w lewo zaczął wpadać w wibracje. Istotne jest to, że tylko w trakcie skrętu w lewo, w określonym położeniu kierownicy oraz przy prędkości od 40 km/h zaczynaj się telepanka. Szczególnie jest to odczuwalne na rondach. Ciekawe jest to, że mechanicy rozkładają ręce bo przednie zawieszenie jest OK. Geometria też jest OK.

Ma ktoś pomysł WTF?

Napisano

Półoś , przegub , niedokręcone koło ? wpysk.gif

Napisano

ja mam dokładnie tak samo, tez tylko na rondach telepie. Osobiście obstawiam którąś poduszkę wybitą, ale pewności nie mam - taka luźna myśl po prostu.

Niedokręcone koło odpada, bo mam tak odkąd mam stilo, czyli ponad 2 lata, trudno byłoby jeździć ponad 2 lata z niedokręconym kołem zlosnik.gif

Napisano

przegub wewnętrzny ???

Napisano
  • Autor

Póki co idę w tylne poduszki silnika. Są w nie najlepszym stanie i i tak trzeba je wymienić. Mam nadzieję, że są winowajcą...

Napisano

> Póki co idę w tylne poduszki silnika. Są w nie najlepszym stanie i i tak trzeba je wymienić. Mam

> nadzieję, że są winowajcą...

Powodzenia przy wymianie. U mnie nie idzie jednej odkręcić.

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Póki co idę w tylne poduszki silnika. Są w nie najlepszym stanie i i tak trzeba je wymienić. Mam

> nadzieję, że są winowajcą...

Tylne poduszki silnika raczej nie będą miały na to wpływu, bo gdyby była to ich wina, to cała kasta trzęsła by się jak galareta już na wolnych obrotach i ciężko wchodziły by biegi. Ja wymieniłem te poduchy razem z poduchą skrzyni i autkiem przyjemniej zaczęło się jeździć.

Mam u siebie podobny problem, z tym że u mnie zaczyna telepać przodem gdy jadę na wprost tak od 76 km/h do 85 km/h. Jak delikatnie dodam gazu to nie jest tak źle, gorzej jak wyprzedam - boję się żeby coś się nie urwało. Podobno to wina przegubu wewnętrznego i teraz poszukuję jakiś informacji na ten temat.

Napisano

> Powodzenia przy wymianie. U mnie nie idzie jednej odkręcić.

U mnie też ciężko było z odkręceniem, dopiero poradził sobie z tymi śrubami klucz pneumatyczny do odkręcania kół ale taki większejszy bo ten standardowy też nie dał rady smile.gif

Napisano

> U mnie też ciężko było z odkręceniem, dopiero poradził sobie z tymi śrubami klucz pneumatyczny do

> odkręcania kół ale taki większejszy bo ten standardowy też nie dał rady

Z takiego małego oftopa, to u mnie wykręciły się bez żadnych większych problemów.... ale za to jednej nie dało się wkręcić, otwory w sankach są przelotowe a śruba nie wychodzi nimi przez co wpada tam sporo syfu który potem opada na gwint - wniosek z tego taki że zanim się je ruszy to można od góry wlać do nich trochę WD, a potem zanim się przykręci to dobrze wyczyścić otwór.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.